שנינו במשבר..

yoyo11112

New member
שנינו במשבר..

שלום חברים, רוצה לשתף אתכם במערכת היחסים הנוכחית ואשמח גם לעצות.
אני בת 27 סטודנטית והחבר בן 30 אחרי תארים ועבודה מסודרת. לאחר חודש הכרות עברנו לגור יחד בעיר אחרת קרובה ללימודים שלי ולעבודה שלו (למרות שיכולתי להישאר בבית של ההורים ולחסוך). השנה הייתה לא קלה.. לפני שאני אסביר , אפרט בקצרה את האופי של שנינו-

אני בחורה מאוד רומנטית, חמה, מאמינה באהבה ובכל מה שהיא מייצגת.. צריכה להרבה חיבה מצד הגבר וכמובן סקס אצלי בעדיפות ראשונה, רוצה להתחתן, ילדים ומשפחה. מה שקורה אצלו שהוא לגמרי ההפך ממני- הוא בחור קר (לא אוהב לתת יד ברחוב נגיד), לא מחבק לא מנשק רק אם אני ממש מבקשת. הוא שונא מחוות אהבה, שונא שאני עושה לו מתנות. פעם אחת בכל הקשר אולי אמר לי שהוא אוהב אותי וסקס אצלו בעדיפות אחרונה. הוא לא אוהב ילדים וחושב שחתונה זה שטויות למרות שהרבה פעמים אמר לי שאם הכל יסתדר בינינו היה רוצה להתחתן.
כשעברנו לדירה בשכירות, הוא לקח על עצמו כמעט את כל התשלומים של הדירה, הלך לקראתי כשרציתי לקנות רכב מכיוון שלא הסתדרתי עם התחבורה במרכז (3 אוטובוסים עד המכללה). אני יכולה לסמוך עליו מבחינה כספית ואישית כי הוא בן אדם של מילה... אנחנו מסתדרים יופי בחלוקת זמנים ובאמת בשנה הזו למרות הכל היו לנו רגעים מדהימים וכיף חיים.

מה שקרה ב- 3 חוד' האחרונים זה שהוא החליט לרכוש דירה. הייתי שותפה מלאה (לא ממש כספית), בכל הקשור לקניית דירה. בזמן שהוא היה בעבודה, טיפלתי בכל הניירת של הדירה, עורכי דין, ספקים., בחירת רהיטים, בשיפוץ שעבר בדירה, הייתי מחכה שעות עד שמישהו היה בא להביא מקרר שהזמנו או מכונת כביסה וכאלה- הסיבה לכך הייתה שבגלל שאני סטודנטית ועובדת משמרות יש לי יותר זמן "פנוי" ..בואו נגיד שאם לא אני, לא היינו נכנסים לדירה בזמן ועוד לדירה שהיא מרוהטת קומפלט וכו'. בזמן שהתחלנו להתווכח על איזו מנורה נכניס לסלון, הדברים החלו להשתנות אצלו. אם לפני כן הוא היה בחור קר, עכשיו הוא נהיה עוד יותר קר. חודשים לא שכבנו כי אין לו "מוד" ומה שקורה זה שאני מסתובבת בדירה שהיא כביכול שלי אבל שום דבר פה לא שלי, לא מוצאת מנוחה, לא מרגישה בבית. הוא חוזר מעבודה, אין חיבוק, אין נשיקה. כל היום אומר לי שאני מחפשת יותר מדיי תשומת לב, שאני חופרת. הוא מסוגל לא לדבר איתי כמה ימים עד שאני מתפוצצת.

אתמול ניהלתי איתו שיחה ממש קשה שאיני יודעת כבר איך לפרש אותה.
- שאלתי אותו אם הוא אוהב אותי והוא ענה "איך אפשר לאהוב ככה כשאנחנו רבים? אוהב אותך לפעמים"...
- אמרתי לו שכואב לי שדברים השתנו ככה והוא אמר לי שהוא לא יודע להצביע על סיבות ספציפיות. כל דבר שאני עושה מעצבן אותו.
- אמרתי לו בוא נלך ליועץ זוגי והוא לא הסכים ואמר לי שאין דרך לשפר את הדברים שמפריעים למרות שהצעתי לו המון דרכים - כמו לשבת ולכתוב, או לנסוע לאיזה צימר לסופ"ש כי מאז שהתחלנו לצאת לא נסענו לשום מקום.... הוא אמר : "כבר ניסינו, אין מה לעשות יותר"
- לשאלה האחרונה כבר לא ידעתי איך להגיב. אמרתי לו שאם אין דרך לפתור את הדברים וכל כך לא טוב לו ולא לי, אז אמרתי לו ייאלה בוא נפרד ואני אעזוב והוא ענה לי "לא יודע אם אני רוצה להפרד, היה לנו טוב ביחד"..

הבעיה היא שכשאנחנו רבים, הוא לא ממש מראה עניין.. הוא יושב בסלון עם רגליים שלובות, מסתכל עלי בזמן שאני מתהלכת הלוך ושוב ובחדר ואומרת לו מה שאני חושבת. אני כל כך עייפה כבר מלנסות להבין מה הוא רוצה . אני רוצה שיהיה לנו טוב והוא לא מוכן להתאמץ בשביל זה. כל יום שעובר הוא מסתגר יותר והבנתי שדיבורים כבר לא עוזרים.
האם אני צריכה לקום וללכת?? אני כל כך קרובה לארוז את הדברים.. אני התחלתי אפילו לחפש דירות להשכרה באזור.. כל כך עצוב וכואב לי שהוא לא עושה כלום בשביל לשנות את המצב... הוא מחכה שדברים יקרו מעצמם.
חשבתי לעצמי שאולי הוא לא רוצה להגיד לי ללכת בגלל המצפון, ומנסה למרר לי ת'חיים בשביל שאני אקום ואלך בעצמי.
אני כבר לא יודעת מה לחשוב מה לעשות..
אנא עזרו לי!!!!

chenby

New member
תגידי

מה תורם לך הקשר הזה? אני קוראת מה עושה לך רע, אבל מה עושה לך טוב בקשר? על מה שווה להילחם? על הסטטוס? על הדירה. על ההשקעה שהשקעת? האם כל זה שווה להישאר בידיעה שאת עם בחור קר?
הרי אחר כך תכירי איזה אחד שגר בקופסת קרטון אבל הוא כל הלילה יישן אתך כפיות זה לא קוסם לך יותר?
מה טוב בו - במי שהוא, בתכונות שלו, בקשר שלכם שגורם לך לרצות להישאר... פנימי יענו, לא חיצוני.

תקראי שוב את מה שכתבת

ותדמייני שזו חברה טובה שכתבה ורוצה ממך עיצה- מה היית מייעצת לה?
הוא לא בשבילך.
אתם לא מצליחים להוציא את הטוב שקיים בכל אחד מכם אלא להיפך- החום והנתינה שלך הופכת להתקרצצות וקור הרוח שלו הופך לריחוק ורוע לב.
מקרה קלאסי של זוגיות לא מוצלחת.

ועוד כל הפערים שציינת בתחילת ההודעה עוד לפני הויכוחים- הגישה לנישואים ולילדים..
בקיצור- תמשיכי בחיפוש דירה לשכירות...

ופעם הבאה שאת בוחרת במישהו כפרטנר לחיים- תבררי אותו קודם כל לפי הקריטריונים הבסיסיים ביותר של גישה לחיים, גישה לזוגיות, לנישואים ולילדים. אל תתפשרי על החלומות שלך כל כך מהר. ולא, אנשים לא משנים את התפיסות הבסיסיות שלהם בעקבות אהבה, עדיף לקחת אותם "מוכנים" בדברים המהותיים ובנטיות שלהם.

V i n a

New member
אני לא מבינה..

בחרת לך גבר שהוא ההפך הגמור ממך, ועכשיו את מתבכיינת כי הוא ההפך הגמור ממך?

בחורה רומנטית שחולמת על סקס טוב, משפחה וילדים - הולכת נגד הרוח ומנסה לביית בחור רציונלי, קר, שלא אוהב ילדים, לא אוהב סקס (??) ולא מראה חיבה.
זה מה שקורה כשהמטרה היא חתונה וילדים.. אחרי חודש בלבד עוברים לגור יחד (מיוזמתך, אני מניחה), מתעלמים מנורות האזהרה שמהבהבות ומתריעות על חוסר התאמה משווע, מנסים בכח להלביש פורטרט משפחתי חם ואוהב על אדם שלא בנוי לזה (לפחות לא כרגע), קופצים על ההזדמנות לרהט ולהכין את הבית שהוא רכש, ממש כמו אמא ציפור שעומלת על הכנת הקן המשפחתי, ובסופו של דבר פורצים בבכי ולא מבינים איך יכול להיות שהבחור לא שמח, לא מאושר, לא מעריך את המאמצים ולא מציע נישואים..

אולי תעצרי רגע ותסתכלי על הבחור שלך? ואני מתכוונת, באמת תסתכלי עליו.
אני חושבת שאולי התחיל ביניכם משהו יפה, אבל אז נכנס הלחץ שלך לתמונה ועכשיו הבחור שלך מבוהל.
לא רק שהוא לא חולק אתך את אותן הפנטזיות על ילדים ובית חם כרגע, אלא גם רואה אותך משתלטת על הדירה החדשה ומתווכחת אתו על איזו מנורה להכניס לסלון.
הוא לא יכול אפילו להחליט לגבי מנורה מסכנה שתהיה בסלון שלו? אין פלא שהוא מרגיש צורך להתמרד.

הוא לא מחבק ולא מנשק, לא נוגע בך ולא רוצה לעשות אתך סקס, לא אוהב ילדים, אומר לך שכל דבר שאת עושה מעצבן אותו, לא רוצה לעבוד על הקשר,
ואת עדיין עסוקה בלנסות ליישר אותו ולדחוס אותו לתוך תבנית דמיונית שרצה אצלך בראש.

בהצלחה. (לבחור).

yoyo11112

New member
האמת שאת ממש טועה

תודה על התגובה המהירה, אבל תתפלאי שכאן הוא זה שהציע הכל.. כשהתחלנו להפגש הוא לחץ עלי לעבור לגור איתו קרוב לאזור הלימודים שלי ועבודה שלו.. כשקנה דירה אמר לי שאינו רואה את הדירה ללא הטאצ׳ שלי- סחב אותי לכל חנות וביקש את הדעה שלי בכל דבר.. היה אפילו רגע שאמרתי לו שזו הדירה שלו וזה לא מתאים אבל הוא אמר שאינו רואה את עצמו בלעדי ובטחתי בו שדבר לא ישתנה... הכל הוא יזם..

V i n a

New member
שוב..

יכול להיות שבאמת התחיל ביניכם משהו יפה, ואולי הוא גם ניסה לתת לך מעט מהביטחון שהוא יודע שאת מחפשת..
ומאחר והוא יודע שלא יעמוד בציפיות שלך (להיות רומנטי יותר, להביע רגש, לזיין לעתים קרובות יותר, לאהוב ילדים ואת רעיון המשפחה "המסורתית" וכ'ו) -
הוא ניסה כן לתת לך תחושת שייכות במקומות בהם הוא כן מסוגל לתת.. אבל כנראה שסופסוף ירד לו האסימון והוא הבין שהוא לא יוכל להיות האיש שאת מחפשת.

ואת? את מתכוונת להתעורר מתישהו ולהבין שאתם פשוט לא מתאימים (ברמה קריטית), ולחפש לך חתן מיועד אחר?
או שהשעון הביולוגי לוחץ לך ויותר מתאים לך להתעלם מהשוני המהותי ביניכם ומהעובדה שהוא לא מעוניין בך ?
הוא אומר לך את זה בצורה כמעט מפורשת, אבל את נאחזת בציפורניים וכנראה שלא תוותרי על הפנטזיה שלך עד שהוא יחליף מנעולים על הדלת.

nirity1

New member
את קפצת עם הבחור קצת קדימה מהר מדי

עברת לגור איתו מהר מדי , השקעת מזמנך ( וגם זמן זה מאשב ) בדירה שלו מבלי שתבדקי מה את באמת מקבלת בחזרה.
אם הוא לא נותן לך אהבה. אין לך מה לחפש שם. אני יודעת שזה קשה אבל או שתחזרי הביתה להורים עד שתסיימי את התואר או שתמצאי שותף לדירה .( זה מה שיש לך עכשיו בין כה וכה כי בין זוג הוא לא ) ותממצאי שותף נחמד ולא אחד שגורם לך להרגיש רע.

גארוטה

New member
קראתי פעמיים

חיפשתי וחיפשתי בתוך ובין השורות ולו מילה אחת של אהבה, של רגש שלך אליו וכלפיו אבל נאדה, כלום.
אז כן את רומנטית ואוהבת מחוות של אהבה וסקס אצלך במקום ראשון, אבל בכל הפוסט שלך אין אפילו מילה אחת
שמביעה רגש. זה שהוא לא מביע רגש, הבנו, אבל את שמתיימרת להיות ההיפך ממנו גם לא וזה מחזק את
התחושה הראשונית שלי שאת משחקת בנדמה לי ומערכת יחסים מבחינתך זה מס' דברים שהכנסת לעצמך לראש
בצורה מאד קרה, כמו מרכיבים להכנת עוגה.
אז יקירתי, עוגה לא תצא מהקשר הזה, גם לא עוגיות.
תנסי לחשוב עם עצמך מה משך אותך מלכתחילה בבחור הזה? מה גרם לך לעבור לגור איתו אחרי חודש אחד בלבד?
למה את בכלל איתו אם הוא כל מה שאת לא מחפשת בבן זוג?

להערכתי, את כן יודעת מה לעשות את רק פוחדת להודות בפני עצמך שהפנטזיה התפוצצה.
בפעם הבאה שאת מתחילה מערכת יחסים, שימי את הפנטזיות בצד, את השיקולים הכלכליים בצד ותכניסי טיפה רגש.

בהצלחה!

מריוס זכריה

Member
מנהל
מצטרף לקונצנזוס

לא צריך את החצי השני של הודעתך, שמתאר את הידרדרות היחסים.
כבר החצי הראשון, כשהכל לכאורה עוד היה "טוב", הוא לגמרי בלתי סביר.
עשית טעות שנכנסת לקשר עם גבר שכל כך לא מתאים לך.
חן שאלה אותך מה את כן אוהבת בו, ואילו אני אומר: זה בכלל לא משנה. גם אם תביאי אלף תכונות נפלאות שלו, אי ההתאמות שתיארת כבר בתחילת דברייך יגרמו לכולן להיות לא רלוונטיות.

זה שהוא מעדיף לא לחתוך בעצמו, זה די מובן. אף אחד לא אוהב להיות "האיש הרע". אז בבקשה, תדאגי לעצמך. אני ממליץ על פרידה חברית, עם הרבה הבנה, סליחה וקבלה מצידך, בתקווה שיהיו גם מצידו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא כל כך מסכים שהיא עלוקה

אני חושב יותר בכיוון שזו הייתה עיסקה. שהיא היה לארג' כספית בתור פיצוי על זה שהוא קמצן רגשית. נכון שהיא הייתה שותפה לעיסקה - הרי בסופו של דבר כל עיסקה צריכה להשתלם (כספית, רגשית, אנרגטית), אחרת היא לא תתקיים.

לא בהכרח נובע מזה שהיא לא מסוגלת או רוצה לפרנס את עצמה.

אין בעיה...

זו היתה התבדחות קלה מצידי.
מתנצל אם מישהו נפגע.

הרי לא נרקמה שום עסקה במפורש. הוא הבין את מה שרצה להבין והיא הבינה את מה שרצתה להבין. הכי נוח לא להגדיר דבר. הכי נוח לא להתמודד. הכי נוח לא לעמת. כשתווצר בעיה - "נתמודד".
הבעיה נוצרה בשלב בו היא משוכנעת שהוא "סוטה" מהנתיב שנקבע לו בראשה...מהאופן בו היא חושבת שהוא צריך להמשיך להתנהג... מהציפייה שלה ל"תוספת יוקר", ל"הכרת תודה", ל"הוקרה", לשדרוג, לגידול במעמד - בעוד שמבחינתו הכל "ברור מאליו". שום דבר לא השתנה. היא "חורגת מסמכותה". מנסה להתקשט ב"נוצות לא לה". "מתעלקת" על רכושו (מכאן גזרתי את ה"עלוקה"...מההתעלקות שלה עליו - מבחינתו) וכדומה.

כל הסיפור הארוך הזה מיותר לחלוטין

מספיק לכתוב שאתם ביחד שנה אבל כבר חודשים שאין סקס. זה בהחלט מידע מספיק במקרה שלכם כדי להגיע לדיאגנוזה: "זאת לא זוגיות" ולפרוגנוזה :"אין לזה שום עתיד".

שייך לה

New member
אשכרה

בזוגיות בריאה הסקס (לרוב!) הוא חלק אינטגרלי ביחסים.
בשנה הראשונה אין אנרגיות לריב, אלא לאהוב.

גם להיות קרבן זו בחירה

נשמע מהדברים שלך, שכרגע את סוג של קורבן במערכת היחסים הזו. הוא בעמדת הכוח ואת חלשה ולא יודעת מה לעשות. האם יתכן שככל שאת יותר חלשה, הוא מרגיש יותר חזק? יותר קר? נראה שהוא מכיר היטב את נקודות החולשה שלך ודואג לדרוך לך עליהן. אם זו התמונה, אין ספק שמדובר המערכת יחסים מאוד לא בריאה (עבור שניכם אגב). את נשמעת מאוד לא מאושרת וחוץ מזה שהוא לא אומר לך ללכת, הוא לא עושה כלום בשביל שתישארי. יחד עם זאת, למה את הכל הוא צריך לעשות? הוא מזמין, הוא קונה, הוא נמנע... ולפי התיאור שלך, כל מה שאת מנסה לעשות כושל. כדי שתהייה מאושרת, את צריכה בן זוג שיהיה לו חשוב שתהיי מאושרת. לא נרא שהוא כזה. כדי שתהיי מאושרת, את צריכה להיות במערכת יחסים שיש בה הדדיות, שיש לך יכולת להשפיע עליה בדיוק כמו לו. לא נראה שזה המצב.
בקיצור יקירתי, כמו שהמצב ברגע זה, אני מציעה לך להיות המחליטה במצב הזה ולעזוב. אין מה לעשות. עם כל הכאב וההשקעה שלך בקשר הזה, נשמע שהגיע הזמן לעשות מעשה. נראה לי שאת יודעת את זה בעצמך, אבל זקוקה לדעות נוספות שיחזקו אותך במצב החלש בו את נמצאת.
אחרי שתעזבי אותו, אני מציעה לך לחשוב למה בכלל היית איתו. מה הדבר המרכזי שמשך אותך אליו. יכול להיות שעמדה של "נתמכת" עשתה לך משהו טוב בזמנו. אולי משהו אחר. בכל אותן, אחרי שתגלי בעצמך את התשובה, תוכלי להישמר מלחזור על אותה טעות בעתיד.

ידידנו אייבורי

קורא לזה זוגיות תודעתית. מבחינתו של הבחור את לגמרי ממלאה את פונקיה של נוכחות נשית אולטימטיבית בבית. הוא לא צריך אותך לסקס, ולא לגילויי חיבה אלא לעיצוב פנים ופונקציות ביתיות אחרות. ועל זה הוא משלם לך בלקיחת אחריות כלכלית על קיומך. הוא היה צריך אופר, וריח של אישה נוכח בבית. והכל היה טוב ויפה וגם את אפילו חשבת שיש לך זוגיות, עד שהתחלת להתפרע ולבוא בדרישות, וחלומות וזיוני מוח וזה הרס את כל הפנטזיות שלו לגבי הזוגיות המושלמת מבחינתו <עם אילמת-חירשת א-מינית> . אז הוא כבר לא יודע אם אפשר להציל את זה <כי היעדר סקס כנראה מחרפן אותך> אבל אם לא היית חופרת שיש לך צרכים ורצונות ושאיפות לדו שיח אז היית יכולה להיות אחלה דיל. אבל את לא
.

אייבורי

New member

לדעתי כדאי לו לאפסן אותה בבית אחר
ואז הזוגיות התודעתית תעבוד יותר טוב

למעלה