שנים...

אדורם1

New member
שנים...

הרבה זמן שלא הייתי כאן, והנה שוב אני מוצא את עצמי מיואש קלות, כנראה מעודף החגים שמסביב. אז למי שלא זוכר, אני דתי-לייט, או חילוני מסורתי. לקראת תקופת החגים והסליחות החלטתי לעשות עוד צעד קדימה והתחלתי להקפיד על הליכה לבית הכנסת. בעבר הייתי מסתפק בתפילת ערבית בליל שבת בלבד, היום הלכתי על כל החבילה. אני שמח ומרוצה על צעד זה, אלא שבאופן לא צפוי זה יצר קצת בלאגן בחגים האחרונים. על אף הנסיונות שלא להתבלט ולא לעמוד במרכז העניינים בביה"כ, החליטו להתחיל להפעיל עלי שם לחץ להתחתן. (הא, שכחתי לציין, הנה חגגתי גם 30, זה בהמשך). השכנה תפסה אותי לשיחה ביציאה מבית הכנסת והציעה לי "מישהי זהב!". איכשהו נפנפתי אותה. אבל הרגע ששבר אותי היה אחרי שעליתי לתורה, ואז הש"ץ בירך אותי, וכולם צעקו "שיתחתן השנה!!!". באותו רגע קלטתי את העיניים של אחד מהמתפללים שם - הוא הגירסה החלופית ל"רנטגן" (דבר שהייתי די מפקפק בו אם לא הייתי רואה בעיניי את היכולות שלו. זה לא עוד איזה שרלטן שמחפש כסף). הוא נתן לי מבט של "אני יודע". אולי אני סתם פרנואיד ומדמיין. אבל אני ניסיתי להתחמק ממנו מאז. ועכשיו שוב שבת ושוב אני אתקל בו. ("למה שלא תלך לבית כנסת אחר?" - כי אני אדיוט). ועכשיו אין לי מושג איך מתמודדים עם כל זה בגיל 30. לא ראיתי את עצמי מגיע לגיל הזה. כשהייתי בן 17 הבטיחו לי שהאנושות תגיע לקיצה בשנת 2000, ודי בניתי על זה. החיים בגיל 30 ממש לא כמו בסיינפלד או חברים(*). לכולם יש כבר ילדים. יש כאלה שהספיקו כבר להתגרש ולהתחתן בשנית, ואילו אני, עדיין תקוע במקום. (*) - אני לא בטוח שב'חברים' הם היו אמורים לשחק בני 30 ומשהו, או שזה כמו בבברלי הילס שהביאו את אנדריאה בת ה-40 לשחק תלמידת תיכון?

איתן223

New member
במניין

הי. מה מצב ? :: חזק ואמץ על קבלת תפילותך במניין :: מה שעזר לי להתחזק אמונית/רצונית בכל הקשור לתפילה זה לימוד את פירושי הרב קוק למסכת ברכות (ספר עין איה ). גם את הקדמות עולת ראיה א' של הרב . ממליץ : ) בחום גם עלעצמי אני מרגיש יותר מקובע בסדר היום, כאשר אני מקפיד על תפילה במניין .. (מחזק גם את "הרצון" שלי וגם את השייכות לכלל). אז אני מברך אותך שהתפילות יועילו ותצליח לעמוד מול קושי השיגרה השוחקת .. בהצלחה . אבל תגיד , אתה מתאר ערבות ואכפתיות בקרב המתפללים, כלפיך , אז למה בעצם זה מפריע לך ? ולמה אתה לא רוצה לצאת עם זו שהציעו לך ? ולמה לעבור ביהכנ"ס ? ואתה צוחק עלי "30" זה עוד מוקדם. יש יימבה רווקים בגיל 30 .. תאתר חברה מחדש .. זה גם יגדיל את סיכוייך למציאת בת זוג .. :) בהצלחה עם השבת .. שבת "בראשית" משמש להתחיל מהתחלה .

איתן223

New member
"לסרג'יו פניתה ... "

" כולנו חולמי חלום " הלוואי ויהיה הרצון כולו חומד לקודש , חמדת עולמים ל"קדש ברוך הוא" . הרצון של ה"חומר" והרצון של ה"רוח" . היצר לטוב ויצר לרע, שהכל ישאף לדבקות אלוקים חיים . אלוקים נותן חיים . משפיע חיים-לכל . לפעמים אני כבר נהיה חלש מהמלחמה הזאות, מלחמה בלתי נגמרת, בלתי נפסקת . כאילו היא הולכת להמשך כל החיים, מה בשביל זה אני חיי, כדי לילחם ? אני עושה השוואה בין מצב זה, לבין מצבנו הלאומי בו עמנו שרוי מעת חזרו לארצו מולדתו, , מצב של מלחמה מתמשכת מול שונאינו, הקמים עלינו לכלותנו , מלחמה ארוכה, עם הרוגים ואבדות , ויעלה " כמה אפשר לילחם" ? נו "די למלחמות!" יעלה בוא נעשה שלום. . בוא נוותר על שטחים. בוא נוותר על עקרונות .. יעלה רק שיהיה "שלום" וסוף לכל מלחמות הדמים האלה . אבל מה, כזה שלום אנחנו רוצים ? ! בוודאי שלא ! שהרי כל בר דעת יודע ש - עם "אויבים" לא עושים שלום! ו - עם "רוע" עושים "מלחמה" ! וצריך לדעת בידיעה מולחלטת, שה "רע" הוא רע , וב"טוב" שהוא ! טוב ! ועם צריכים להילחם אז נלחמים . עוזרים אומץ , ויוצאים לקרב . " ברוך - אוזר ישראל בגבורה, ברוך - עוטר ישראל בתפארה " ולנו יש את מלך העולם ..

ולנו יש את מלך העולם והוא שומר עלינו מכולם

מי משאמין לא מפחד, את האמונה לאבד. צודק איתן בהחלט
קבלו את הקליפ: מי שמאמין בביצוע אייל גולן http://www.youtube.com/watch?v=fsjVJKgjRuw

לא רוצה להישמע יותר מידי דוס כי אני לא

אבל: אף אחד, כך אני מאמין, לא ישפוט אותך על הנפילות אלא על כמה זמן לקח עד שנעמדת על הרגלים, לקחת את החרב ביד וחזרת להילחם! היצר מטפטף לנו כל הזמן: יאללה, תראה אותך, לא יצא ממך כלום, אין לך סיכוי, אתה כזה, מה יגידו עליך, איך יקבלו אותך..." והרשימה עוד ארוכה.. תכלס? מזה "הזקן וכסיל" הכי מפחד! שחלילה תפסיק להתייאש ותחזור להילחם. (כל אחד והמלחמה שלו אני לא אומר במה) אנחנו (כל אלה שרוצים קרבת אלוהים לאו דווקא הומואים) במלחמה תמידית כדי לנצח אותו, את היצר, וכל אחד יעשה את זה בדרכו. אבל העיקר, להמשיך כל שניה ושניה יאללה מי בא לסטוץ?

Nחמן

New member
אדורם יקירי! ברוך השב!

ראשית - ברכות להתחזקותך. לעניות דעתי זה רק יוסיף לך לא מעט בריאות וחוסן נפשי אבל... בתנאי, שזה ייעשה בהדרגה. שנית - לעניין נשוא ההודעה. לפי צורת הכתיבה שלך נראה, כי אתה ההיפך הגמור מאידיוט. אדרבא! אתה ראוי להערכה ראבה על אומץ לבך. ניקח לדוגמא שני ניואנסים: האחד - השכנה תפסה אותי לשיחה ביציאה מבית הכנסת והציעה לי "מישהי זהב!". יודע מה? בפעם הבאה קבל את ההצעה. מה איכפת לך? תיפגש עם הבחורה פעם אחת ולאחריה לבטח תמצא סיבה לדחות אותה או... אולי בכל תתאהב בה ותחליט לנסות צעד זה... השני - אחרי שעליתי לתורה, ואז הש"ץ בירך אותי, וכולם צעקו "שיתחתן השנה!!!". ניכרים דבריך, כי מדובר היה במניין של צעירים בני עדות המזרח. מה לעשות? זה הסטייל שלהם. אז מה עושים? הם בירכו אותך מתוך כוונה טהורה ותמימה. תענה "אמן". מה איכפת לך? אולי הברכה לא תתקיים ואולי... כפי שכתבתי לעיל. ללכת לבית כנסת אחר? זה נתון לשיקולך האישי בלבד. בדרך כלל אינני רגיל לתת עצות ואף בזאת אינני ראואה יעוץ מקצועי או תחליף לזה אלא ניסיון אישי. תרצה פרטים נוספים? פנה אליי במסר ואשמח לעזור. אני מאחל לך המון הצלחה בכל אשר תפנה ומקווה, שהעצה תהיה לך לעזר.

אדורם1

New member
היי נחמן

אני מקווה שחזרת לאיתנך ושמצבך מצויין. אכן הצלחת לנחש - מניין של בני עדות המזרח
ברור לי שכל הברכות מגיעות מכוונה טובה ותמימה, אבל מספיק יש את הלחץ מבית, ומפתיע אותי שזה מגיע עכשיו גם מציבור המתפללים בבי"כ. באשר לשכנה ועצתה, וגם לגבי הצעות עתידיות, אני יכול רק להגיד שכבר הייתי בדייטים בעברי הרחוק, אבל לא הצלחתי להרגיש משיכה, יפה ככל שתהיה הבחורה. אבל מי יודע, אולי דווקא עם "מישהי זהב" זה ילך..
בכל אופן זה מזכיר לי הודעה ישנה שכתבתי, שבה תיארתי את חוסר העניין בבנות בכלל. נראה לי שיציאה לדייט שכזה תהיה בזבוז זמנה לשווא. ובדיוק היום הרב בבי"כ דיבר על אדם וחווה, הצורך באישה, עזר כנגדו וכו'...

Nחמן

New member
אדורם יקירי ואהובי!

כל מה שכתבתי לך היה בגדר עצה טובה. אינני מייעץ מקצועי ולא כתבתי דבר אופרטיבי, שעליך לעשותו בהתאם להנחיותיי. אתה חופשי לנהוג גם כעצת גמינדס (ואל נא יחשוד בי מאן דהוא. אינני מייצג את עצת נפש וגם לא מעוניין בקשר איתם). נקודת המוצא שלי היא, שלפעמים עדיף להיות חכם מאשר להיות צודק. זכותך המלאה לנהל את חייך באין מפריע כפי שאתה מבין אבל עליך לשאוף להיות בסדר עם כולם. לא נותר לי אלא לאחל לך הצלחה בכל אשר תפנה, ואם תזדקק לאוזן קשבת, אין כמו הרב רון מהו"ד לצורך כך.

גנימדס

New member
חומה

שלום... ציפיתי שמישהו אחר יגיד לך זאת במקומי אך קבלת רק עצות אחיתופל (, להקשיב למישהי שמציעה לך בחורה (????????) למה לא. סך הכל זה פורום של הומואים. מתי עצת נפש יפסיקו להמציא כנויים בדויים?) מה ההגיון שהומו יצא עם אשה? למה לא ? להכניס למסכנה סתם תקוות להכניס לעצמך סתם תקוות להכנס למערבולת של הונאות ושקרים, להונות, לגנוב לבבות, לאמלל..... אל תקשיב לעצות אחיתופל. אני למדתי לבנות חומה. חומה אם חטטנית מציעה לי שדוך- פשוט להגיד "לא" וללכת. "לא" צריך להאמר בתקיפות ובקצרה. ללא הסברים. אחרת זה לא ייגמר לעולם! אתה לא חייב ללכת לבית כנסת אחר. אתה גם לא חייב להרגיש לא נוח. לך לאן שאתה חפץ, אך מה שאני למדתי לעשות זה לבנות חומה , למנוע אירועים לא נעימים כאלה. יש לי קרובת משפחה שטורחת לעצבן ולשאל רק על בנות. כתוצאה מכך אני לא נגש אליה באף ארוע משפחתי ולא מדבר עמה. אין לי רצון להכנס למערבולת המיותרת הזו. שהיא תצא עם מי שהיא רוצה ותעזב אותי בשקט. חיים בגיל 30 בצבור הדתי באמת רווים בדרך כלל בחתונה . אני למדתי לא להשוות את עצמי לסטרייטים. זה לא ממש כדאי או אפשרי. ב"חברים" הם היו סוף ה20, 30-. הגילאים שם תמיד סבבו סביב זה, ריצל ופיבי חגגו את ה30 בסדרה .

אדורם1

New member
היי גנדימס

אני ביצעתי את 'רעיון החומה' שלך בצורה קיצונית יותר כמה שנים אחורה. לגבי אותה שכנה ספציפית לא היה טעם בהתנהגות שעלולה להתפרש מצידה כבוטה או תמוהה, כי אני בקושי פוגש אותה. אבל במקרים אחרים אני פשוט נתתי לקשרים להתנתק, והובלתי למצב שאני לא מאפשר לאנשים להיות חברים שלי יותר מ-3-4 שנים. פסיכופטי? בהחלט. אבל אני ממש פרנואיד בעניין. אבל תמה לה התקופה הזו, כי עכשיו הבנתי שבגיל 30 החברים שיש לך הם החברים שיהיו לך, זה פשוט לא גיל שרוכשים בו חברים חדשים יותר, אני גם די ממעט במפגשים עימם, ועיקר סדר יומי הוא סביב העבודה. וכן, השוואה לסטרייטים זה לא נכון לעשות, או כל השוואה בכלל, אבל אני אוכל להימנע ממנה ב-100% רק אם אצליח להגר לאי בודד. שבוע טוב.

כלכך נכון!!!

קודם כל שלום ושבוע טוב!!! אני גם מלא זמן לא הייתי כאן.. ואני פשוט מזדהה עם כל דבר שאתה כותב... גם לי ימלאו 30 בעוד 3 חודשים ואני מתחרפן מזה שאני נמצא באותו מצב שבו הייתי בגיל 24 למשל... אז תדע שאתה לא לבד וכולנו פה תומכים אם זה עוזר במשהו... שיהיה שבוע טוב ואחרי החגים מוצלח...

אדורם1

New member
הייי סרוג

אני מרגיש שאני במצב שתמיכה וירטואלית כבר לא מספיקה. לא יודע למה בדיוק אני מצפה, הרי אין פיתרון קסם למצב ואין משהו שמישהו יכול להגיד שיהפוך את הקערה על פיה. לעת עתה האסטרטגיה תהיה כפי שהייתה בעשור האחרון - לחיות מיום ליום. יש איזה מפגש פורום באופק?

אדורם וסרוג בארון - אין ייאוש בעולם כלל

הכל יתהפך לטובה. איך אמרתי פעם צריך טונות של סבלנות וסובלנות כדי שהעיניינים יסתדרו. מנהלי פורום יקרים - כולם פה שואלים ומשתהים: יש איזה מפגש פורום באופק/בקרוב? עדכנו אותנו!!!

אין יאוש בעולם כלל זה לא שהכל יתהפך לטובה

החיים ימשיכו להיות ח** ויהיו דפוקים באותה מידה או אפילו יותר מה שרבי נחמן אומר זה א. לבודד ולחיות את הרגע בלי לסחוב את כל מסע העבר ומאידך את הציפיה לעתיד. ברגע שאתה חי את הרגע והצלחת לבודד, אתה באמת לא חי בהולד אלא אתה ממקסם את עצמך בכל רגע נתון. ב. הסיטואציה לא קשורה למצב הרוח. זה לא שאם יהיה לי טוב אז ארגיש טוב (כי תמיד אוכל למצוא את הפאקים בחיים שלי) או שעכשיו רע לי אז אני צריך להיות בדיכאון. אלא כל רגע אני צריך לראות את הטוב. ואז אין מקום לעצבות (מי שקשה לו שיעשה סיור באונקולוגית ילדים) ג. הייאוש בעצם הוא דמיון. הוא שיפוטיות, הוא השוואה לאחרים, הוא השוואה למצב אחר בחיים שלי, הוא לא רלוונטי. העבודה היא להכריח את עצמינו להיות לחיות בשמחה. (לא לשמוח! להיות בשמחה= לעשות כאילו)

על זה אומר רבי נחמן:זה מעשה שלו וזה מעשה שלי"

אין מה להשוות מאחד לשני. כל השוואה באה לבלבל ולתעתע בנו שאנחנו צריכים להיות X, Y, או בעצם כמו Z אז זהו שלא! אנחנו צריכים להיות עצמנו! בהצלחה

טיףטף2

New member
מאיפה מתחילים?

אני לא אוהב את המונח דתי לייט,דתי לפי דעתי,הרבי נוח וכו'. אתה אדם טוב מיוסדך וזה הכי חשוב
...טוב,אני מקווה..לא מכיר אותך האמת
בכל אופן,למה שלא תחזק את הביטחון העצמי שלך?את האהבה העצמית שלך? אתה מאד מתוסכל ולחוץ מההשפעה של הסביבה סביבך אם תעצור שניה ותהיה אובייקטיבי כלפי עצמך-האם הם באמת לוחצים עליך כפי שאתה חושב? מה המשפחה שלך אומרת על הנושא הזה?

אדורם1

New member
אכן, הגדרה בעייתית

"דתי לייט", "דתי" וכד' הן בהחלט הגדרות הנתונות לפרשנות, אך השתמשתי בהן על מנת לתת תמונה כללית על מצבי. אני לא יכול להעיד על עצמי אם אני טוב או רע, את זה אני אשאיר לאלו שכן מכירים אותי (; אני מאמין שלסביבה יש חלק משמעותי בהתפתחות האישית של כל אדם. בעוד שאת הסביבה הרחוקה ניתן "לנפנף" בקלות, הרי שאת המשפחה לא ניתן להונות. גם הם מייחלים ליום בו אכנס מתחת לחופה. בינתיים אמשיך לשמור על 'מדיניות העמימות', בתקווה שאיזה מטאור ענקי יגיח מהרקיע ויגאל אותי...

היי אדורם-אדוריים! :)

אני חייב להגיד שיש לך שם (משתמש?) מאוד...גברי, מרשים כזה. נו, בכל זאת שר המס של דויד המלך- לא פחות ולא יותר!
אני גם רועד מפחד לקראת הגעה לגיל 30. כרגע אני רק (!) בן 26, וכבר מרגיש שהחיים הסתיימו חחח. עם כל יום שאני עובר, אני מרגיש שיש איזשהי פצצה מתקתקת שכאשר היא תתפוצץ ארצה למות מייאוש, בושה או תסכול. כאילו החיים נגמרים שם! למה אתה אומר שאתה תקוע במקום? בכל זאת, יש הרבה תובנות שאנו מגלים על עצמנו מדי יום ויום. אז בטח ובטח שאתה לא איפה שהיית בגיל 24. למה שלא תחפש לך בן זוג? רק לחבר'ה שלך מותר שתהיה להם אהבה? ;) אני כל כך מכיר את ההרגשה הזו שדי נמאס מכל ההצקות של השדכנים, השכנה והדודה. הפתרון שלפעמים אני משתמש בו הוא להגיד ש...אני תפוס! וזה אפילו לא שקר במקרה שלי... ;) ואם שואלים אח"כ, אז אומרים שזה נגמר. ובפעם הבאה אתה אומר "אוי התחלתי משהו חדש". התחמקות מעצבנת כן, אפילו שקר כלשהו, אבל עם מינימום פגיעות. מי ששואל לרוב בא עם כוונות טובות. בנימה יותר אישית,לי יש פתרון (עתידי) שאני נאחז בו, ואני באמת חושב שהוא משנה את כל התמונה. כן, אי אפשר לדעת איפה אהיה בגיל 30, לבד או לא וכמה הזוגיות תחזיק, אבל יש משהו שיחזיק לתמיד והוא...ילד! זה נשמע מפוצץ, כבד, מלא אחריות, אבל כמה אור, המשכיות ומשמעות זה יכול להכניס לחיים של כל אחד- הומו או לא. יש גיל שבו אין לי ספק שאאמץ/אביא ילד לעולם עם פונדקאית (עם לסבית/כחד-הורי, מה שלא יהיה). איך כותב גנימדס "אם לכולם יש, אז גם אני רוצה?". למה שאמנע מעצמי את זה? היתרון בזה שמתבגרים הוא שרוכשים השכלה, מתייצבים בעבודה והתנאים משתפרים לקראת צעד כזה. אז אולי הנחמה שלי היא שלא הכל כ"כ נורא כשמתבגרים אני מניח, זה גם פותח אופציות חדשות.

למעלה