שנים של דכאון

mclm2

New member
שנים של דכאון

אני בדיכאון, כבר שנים. בוכה ככה סתם, לא סובלת את עצמי. חושבת שאני פגומה. לא שיתפתי אף אחד בזה כי אני לא מעוניינת להיות נטל או להוסיף צרות למי שיש לו מספיק כאלה. כרגיל, מחזיקה בפנים. מתפוצצת לעיתים קרובות, ככה בשקט בשקט, עם עצמי. מערכות היחסים המעטות שהיו לי גרמו לי לשים את זה בצד לתקופות, להפסיק לרחם על עצמי, אבל זה חוזר כל פעם. לא חסרות סיבות לדיכאון, לרחמים העצמיים. אני לא טובה עם אנשים. לא חברותית. מאז ומתמיד יצרתי מצבים של חוסר תקשורת, אאוטסיידריות, חוסר אהדה מצד אנשים סביבי. בכל מקום עבודה יצרתי סיטואציות של כעס, שנאה, ריחוק מצד אנשים. הדבר הראשון שעולה לי בראש באותו רגע זה לברוח. ברחתי מעיר מגורי, ברחתי כל חופש לחו"ל עם עצמי, בורחת להתבודדות, בורחת לפיצויים חומרניים. אבל זה לא עוזר. המצב נשאר אותו מצב גם כשאני חוזרת. זה לא פתרון וזה לא מתקן שום דבר. משהו בי, לא חברותי, לא נותן לאנשים להתקרב, סגור, אטום, אנטיפתי. לא מצליחה לקבל אנשים. מבקרת וכועסת כל הזמן. סיפור חיי. לא המצאתי את זה, זאת עובדה. אני מודעת לבעיות שלי ולא יודעת איך לשנות את זה. מצב גורר מצב ונשארתי בלי חברים. משפחה מסוגרת ומרוחקת שבקושי מתקשרת. ניסיתי 3 פעמים ללכת לטיפול פסיכולוגי וגם שם לא הצלחתי לתקשר. והפסקתי. מנסה להזכר מתי הכל התחיל, מחפשת את מי להאשים, את ההורים, אותי. צצים מדי פעם זכרונות ילדות מבי"ס יסודי, תיכון, על חוסר חברותיות , על התבודדות בחדר. למה הורים שלי לא עזרו? למה אף אחד לא עזר בזמן. הנה אני בת שלושים ומשהו. בודדה. בוכה. מתקשה במערכות יחסים. בהריון. אני חוששת מדכאון שלאחר לידה. מאד. בשלב שני, אם אעבור את זה, רוצה ללמד את הילד שלי דרך אחרת. לא רוצה שיקבל ממני דוגמא. אני דוגמא רעה. לא רוצה שילך בדרכי. רוצה להיות עם האצבע על הדופק ולאתר קושי דומה בזמן. איך לעזאזל מחזירים את השעון לאחור ומתקנים את הבעיה בשורש שלה?

גרא.

New member
mcim2,אכן,סיפור חייך,כפי שאת מספרת,הוא עצוב

ודכאוני.יש בוודאי,כמו אצל כל אחד,גם כמה נקודות אור,כמה פרמטרים חיוביים,אלה שיכולים מעט לאזן את התמונה.אבל הם מן הסתם,לא שווי ערך לפי שעה עבורך.כלל לא מובן מדוע את סוחבת את תחושות הדכאון הקשות האלה כךכל הרבה שנים.החזקת את הכל בתוכך,סבלת ועדיין סובלת,אבל אינךמוכנה לשתף אף אחד מאחר ולא היית מעונינת להיות לנטל,או להוסיף צרות למי שיש לו מספיק כאלה.כך התחשבת בסביבתך,כנראה הסביבה הקרובה,משפחה,מעט החברים שיש לך, מצהב שיצרת במו ידייך,שהצטבר ומלמלא בהדרגה,רגשות קשים,עם תוצאות לוואי שליליות שהיטבת לבטא.אלא,יש אנשים, שזה מקצועם להקשיב,להבין,להיות אמפטיים,לתמוך,ובעיקר לחפש דרך יחד איתך להתמודד עם המצב הבלתי סימפאטי בלשון המעטה.לא מובן מדוע לא פנית עד עתה לטיפול מקצועי? מדוע לא פנית לפסיכיאטר בכדי לחשוב לפחות על טיפול תרופתי.אין שום הגיון וצורך לסבול כל כך הרבה זמן,בלא לנסות למתן לפחות את הסימפטומים של הדכאון.מעבר לכך,את מרגישה צורך עצום לתקן את הקשיים שלך,לטפל בהם טיפול שורש.אבל אינך עושה את הצעדים הנדרשים בכדי לממש את זה.אמנם נסיתי 3 פעמים ללכת לטיפול פסיכולוגי,אצל מטפלים שונים,אבל לא הצלחת לתקשר,וזהו? לעיתים יש צורך לעבור בין מטפלים עד שנמצא המטפל שאיתו כן נוצרת כימייה,כן נוצרת היכולת לעבוד יחד,לתקשר ולהתקדם.ואם גם זה לא הולך. תמיד את יכולה להתמודד עם הדכאונות,בעזרת טיפול תרופתי שאינו נוגע אמנם בסיבות,אבל מקל על החיים.במצב הזה דווקא ההריון,והתכונה לקראת הלידה,יכול להוות את נקודת המפנה בחייך.במצב הזה,חשוב ביותר שתפני שוב ותנסי להתחבר למטפל/ת מיומן/ת שיעזור לך להכין את חייך לקראת השינוי.עלייך ללמוד להיות אם,אם את כל כך רוצה להיות אם טובה.זה יכול לקרות וזה יקרה,רק אם תאמיני בכוחך וביכולך להשתנות.

mclm2

New member
גרא

האם אני צריכה לבחור בטיפול התנהגותי קוגניטיבי? או טיפול כללי? בנוסף, האם דרך קופות החולים אוכל לקבל טיפול מקצועי מספיק או שרק טיפול פרטי יעזור?

גרא.

New member
mcim2,טיפול בפסיכוטראפיה(שיחתי),לא עלה יפה,כך

כדאי בכל מקרה גם להתנסות בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי.דרך קופות החולים,סביר להניח שתקבלי טיפול מקצועי בתנאי שתקפידי על בחירת מטפל מנוסה,סימפאטי עם כימייה הדדית.אין הבדל באיכות הטיפול בין טיפול בהסדר עם קופת חולים,לבין טיפול פרטי.זו אותה גברת בשינוי אדרת.שכן הטיפול נעשה בקליניקה הפרטית של המטפל.

mclm2

New member
מטפל דרך מכבי

מישהו יכול להמליץ לי על מטפל דרך מכבי? באיזור גוש דן...

גרא.

New member
mcim2,פני למזכירות הקופה,בקשי את רשימת

המטפלים בגישה הזו,חזרי אלי ואדריך אותך איך למצוא מטפל שמתאים לך.

למעלה