שנים שלא כתבתי פה

kobi 23

New member
שנים שלא כתבתי פה

ובכן מוקה שלי אוטוטו בת שמונה (נולדה במרץ 08) והיא מתוקה מתמיד.
יש בעיה קטנטנה איתה, כבר חצי שנה שהיא 90% מהיום ישנה, לא נראה לי שזה דיכאון כי היא שמחה וצוהלת כאשר היא פוגשת אנשים ואורחים בביתי או בחוץ.
כמו כן זאת לא בעיה רפואית משום שהלכתי לוטרינר והוא אמר לי שהכל בסדר, מה גם שהיא בד״כ בריאה.
אני מקפיד על להוציא או ה לטיולים לפחות שלוש פעמים ביום ומשתדל שאחד מהם יהיה ארוך יחסית
לא שיניתי שום דבר בתזונה שלה. מה זה יכול להיות?

תודה

kobi 23

New member
נ.ב

עד לפני חצי שנה היא הייתה הרבה יותר פעילה וממש לא ישנה כל כך הרבה.

marx04

New member
אהלן קובי, כיף לראות אותך כאן שוב !

שלום קובי,

טוב לראותך אותך פה. ברוך השב לפורום.

ההתבגרות וההזדקנות משנות לעיתים את ההתנהגות ואת רמת הפעילות של הכלבים.
גם נמש שלי, שהיא כבר בת 9.5 שנים, אוהבת לרבוץ ולישון די הרבה, וההתנהלות הכללית שלה יותר "זקנה" והרבה פחות אנרגטית.
יחד עם זאת, היא תמיד שמחה לקבל אנשים ולפגוש אנשים בכל מקום, ותמיד מקבלת את פנינו בשמחה.
לפני כשנה וחצי אימצנו כלבה נוספת צעירה, ויקה, והיא דואגת לכך שנמש לא תישן יותר מדי, והן משחקות די הרבה.
לכן ההמלצה שלי היא שתקפיד על הטיולים של מוקה, ושאם זה אפשרי תפגיש אותה עם כלבים (בהנחה שהיא מסתדרת עם כלבים אחרים).

אגב, אם יש לך תמונות של מוקה - אשמח אם תעלה אותן לכאן.

בברכה,

אורי.

kobi 23

New member
תודה אורי

אני אכן מקפיד על הטיולים והיא מסתדרת טוב מאוד עם כלבים אחרים ועם כל אחד.

דוגי קט

New member
הגיל

הסיבה לכך יכולה להיות הגיל היא כבר לא גורה שמתלוצצת כל היום

KallaGLP

New member
גם לי נשמע שזה הגיל.

האם היא כלבה גדולה או לפחות בינונית? עבור כלבים גדולים, זה כבר גיל די רציני. אם מדובר בכלבה קטנה, נשמע שעדיין קצת מוקדם להפגין תסמיני זקנה ואז אולי שווה לבקש בדיקות דם או להתייעץ עם וטרינר נוסף, ולו בשביל השקט הנפשי.

nati6589884

New member
אני חושב שזה הגיל גם גיני שלי ככה.

אבל אני לא רואה בזה בעיה כל עוד היא פעילה בחוץ שאתה מוריד אותה הכל נראה לי בסדר. לא חושב שיש מה לחשוש. קיצור כמו שאמרו לפני כנראה זה הגיל אבל אם אתה דואג אפשר ללכת לוטרינר ולברר..

הוט' שלי אמר שיש כלבים שישנים 20 שעות ביום וזה בסדר.

שאלתי אותו כמה כלב אמור לישון כי הייתי מודאגת מכך שהכלב שלי לא ישן כמעט.
מה שכן מחשיד אצל מוקה שלך הוא שחל שינוי כלשהי, ובעבר היא לא ישנה כ"כ הרבה, אם אני מבינה נכון את הודעתך. יכול להיות שזה הקיץ הכבד שנפל עלינו, ושעכשיו עם שינוי מזג האוויר יהיו לה יותר כוחות.
בכנות, גם אני די גמורה בחום.

kobi 23

New member
היי

תודה על המענה, אני לא בטוח שזה בגלל החום משום שגם בימים אלו היא מותשת.
אבל היא כלבה גדולה (כ 30 קילו) כך שאני מניח שזה בגלל הגיל.
עוד שאלה ברשותכם, אני שוקל לאמץ כלב נוסף הפעם רועה גרמני.
השאלה שלי האם בדירה קטנה ניתן לחיות עם שני כלבים כאלה גדולים ובכלל האם רועה גרמני יכול לגדול בדירה כזו.

למעלה