certified.woke
Well-known member
שניים נעצרו בחשד לתקיפת האישה ההרה ביפו; שב"כ מסייע בחקירה, נבדק חשד לרקע לאומני
ביהמ"ש הורה לשחרר את כל 14 החשודים שנעצרו לאחר שמחו על ריסוסם של חנאן חימל ומשפחתה בגז פלפל, למרות בקשת המשטרה להאריך את מעצרם. זמן קצר לאחר מכן נעצר יו"ר המועצה המוסלמית של יפו – ושוחרר אחרי חקירה בת כשעה. בתי ספר ועסקים רבים שבתו היום במחאה על התקיפה: "נדרש מאיתנו לבחור - לשתוק או לצאת לרחובות".
חנאן חימל שהותקפה ביפו, אתמול; צילום: מוטי מילרוד
יאיר פולדש ויהושע (ג'וש) בריינר
15 בדצמבר 2025עודכן ב-20:03
שניים נעצרו היום (שני) בחשד לתקיפת האישה ההרה ומשפחתה בסוף השבוע ביפו. על אף שהמשטרה טענה תחילה כי האישה, חנאן חימל, רוססה בגז פלפל בעקבות סכסוך בכביש, נבדק כעת החשד כי היא ומשפחתה הותקפו על רקע לאומני. שב"כ מסייע בחקירה, ולפי מקור המעורה בפרטים חימל, בעלה וחמותה מסרו את עדותם לשירות אמש. המקור אמר כי השלושה זיהו שני חשודים שהוצגו להם.
חימל אמרה בתגובה למעצר כי היא לא תרגיש בטוחה לשלומה ולשלום ילדיה עד שימוצה הדין עם העצורים. "צריך לא לשחרר אותם ממעצר עד שיקבלו את מה שמגיע להם", הוסיפה. לדבריה, אתמול היא ובני משפחתה זיהו בעדותם בשב"כ שני חשודים בתמונות. "לקח להם (למשטרה) יומיים לתפוס שני חשודים, אבל את השלישי עוד לא עצרו ואני מאוד מקווה שיתפסו גם אותו. המשטרה צריכה לעשות שינוי עמוק. התפקיד שלה הוא להגן עלינו האזרחים – גם ביפו וגם מחוץ ליפו".
בד בבד, בית משפט השלום בתל אביב הורה היום לשחרר את כל 14 החשודים שנעצרו בעקבות ההפגנה שהתקיימה ביפו בשבת במחאה על תקיפת האישה. זאת, למרות בקשת המשטרה להאריך את מעצרם בחמישה ימים נוספים. זמן קצר אחרי החלטת ביהמ"ש, המשטרה עצרה את עבד אבו שחאדה, יו"ר המועצה המוסלמית של יפו. הוא שוחרר אחרי חקירה של פחות משעה, ולדבריו נחקר בחשד להפרת הסדר הציבורי בהפגנה בשבת. אחרי ששוחרר הוא מסר ל"הארץ": "זו חקירה ומעצר פוליטיים. יכלו באותה מידה להגיד לי לבוא לתחנה, אני גר מאתיים מטר משם. נמשיך להיאבק בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו עד שהמפגעים משבת יועמדו לדין".
עסקים סגורים ברחוב יפת ביפו במסגרת שביתה כללית של תושבי העיר, היום; צילום: מוטי מילרוד
כתבות קשורות
- תושבי יפו התייאשו מהרשויות. האם מועצת מתנדבים שבחרו תביא את הבשורה? יאיר פולדש
- שייח ביפו נעצר בחשד להפרת סדר לאחר שכינה את הגרעין התורני בעיר "כלבים" יאיר פולדש
- המשטרה עצרה 14 תושבי יפו בחשד להפרת סדר במחאה; הוכרזה שביתה היום בעיר יאיר פולדש
לצד החקירה, תקיפתה של חימל מוסיפה להכות גלים ברחבי יפו. עסקים רבים לאורך רחוב יפת נענו היום לקריאת המועצה המוסלמית של יפו ונמנעו מלפתוח את שעריהם במחאה על התקיפה ומעצר המפגינים. גם בתי הספר הערביים בעיר נותרו שוממים, לנוכח החלטת ועד ההורים המקומי להשבית את הלימודים. "נדרש מאיתנו לבחור: לשתוק, להמשיך הלאה ולהמתין להסלמה הבאה באלימות של הגרעין התורני, או לצאת לרחובות, להפעיל לחץ ולהבהיר למוסדות שהמציאות הזו לא תימשך", כתב בחשבונו ברשתות החברתיות יו"ר המועצה אבו שחאדה. "שלא יהיה ספק: המאבק הזה יימשך. בקואליציה רחבה, נצא לרחובות, נגיע לתקשורת, נקיים שביתות, ונמשיך להתנגד – בכל הכלים החוקיים העומדים לרשותנו", כתב.
בשעה שבעלי עסקים רבים נענו לקריאה לשביתה, אחרים בחרו להמשיך לפעול כבשגרה. "אני מבינה אותם, אבל אני רוצה לחיות", אמרה הבעלים של אחת מהחנויות ברחוב יפת. "יש לי סחורה שתתקלקל אם אסגור". גם בעליו של העסק השכן הביע חשש דומה: "אני משלם פה שכירות – מי יכסה לי את היום הזה?" שאל. אחרת הסבירה כי היא מעריכה שממילא השביתה לא תעזור. "אין לנו ביטחון והמשטרה לא מושיטה לנו יד", אמרה. "כולנו יכולנו לראות את הנערים (התוקפים של האישה, י"פ) בבירור. למרות זאת, אני בטוחה שהשביתה לא תועיל".
https://x.com/Yair_Foldes/status/2000263933895340458
נשים צועדות לאורך רחוב יפת ביפו במחאה על תקיפת האישה בעיר, אתמול
עם בתי הספר ששבתו היום נמנה גם בית הספר אג'אל. "ההחלטה להשבית היא לא פשוטה", הסביר סאמי ג'אבר, אב לשני ילדים שלומדים בבתי ספר בעיר, וחבר הוועד של בתי הספר המקומיים של יפו. בנוסף לבתי הספר הערביים, כמה בתי ספר נוספים בעיר הזדהו עם השביתה ועצרו את הלימודים לכמה שעות. עם בתי הספר האלו נמנים בית הספר הדמוקרטי, ובית ספר הדו־לשוני בעיר, "כולנא־יחד". "השאיפה שלנו היא להפעיל לחץ, גם על תחנת יפו (של המשטרה, י"פ)", אמר ג'אבר.
כשג'אבר נשאל מדוע התושבים מבקשים להניע את המשטרה לפעולה הוא מזכיר את הגרעין התורני. "זה נושא שהתרענו עליו לפני כמעט 20 שנה, הם הכניסו מובלעות לתוך האוכלוסייה הערבית ביפו", אמר. "יש לי כאן שכנים יהודים שאיתם אנו חיים בחברות וביחסים טובים המון שנים, אנחנו משתפים פעולה בהרבה דברים יחד. אבל כאן מדובר בזרם מסוים, שהתנהלותו מתנשאת. הם רואים את עצמם כאדוני האזור ומפריע להם לראות אותי כערבי, כפלסטיני וכמוסלמי".
כמה מהתושבים ששוחחו עם "הארץ" על המצב חזרו והזכירו את שמו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר. "מה שקורה פה לא ייתכן. למצוא מפגע או רוצח של יהודים לוקח פחות מ־24 שעות, אבל ברגע שמדובר בערבים, מגדירים את המפגעים 'עשבים שוטים' ואז למשטרה לוקח זמן", אמר ג'אבר. תושבת אחרת סירבה להתראיין על הנושא כי היא חוששת מהשר. "אני מפחדת לדבר, יבוא בן גביר וייקח אותי", אמרה.