שניידר -תל השומר ...

גורילה

New member
שניידר -תל השומר ...

אני כידוע מטופל בתל השומר ודי מרוצה מהסגל הרפואי (במיוחד מהרופא האישי שלי ) אבל שמעתי פה וגם בעבר שמצב החולים בשניידר טוב יותר והם בצב תזונתי טוב יותר ... מישהו פה יכול להגיד לי במה שונה צורת הטיפולים בין בתי החולים ??? איפה יותר טוב ???

jasmine38

New member
בהנחה שגם להורים מותר להגיב../images/Emo3.gif

זו שאלת המליון. איזה מכונית הכי טובה? אני מניח שלכל מקום יתרונות וחסרונות. ומה שהכי חשוב>> מה הם הצרכים המיוחדים של המטופל. אני מניח שהטיפול התזונתי שונה מאחד לשני, ע"פ תגובות של כל מטופל לטיפול כזה או אחר. אם אתה מרוצה מהצוות, אז מה הבעיה? אולי תשאל את הרופא האישי שלך, מה הם הנתונים המקבילים של תה"ש, ותשווה לשניידר? (למרות שלא בטוח שהוגן להשוות אחד לאחד). ותשאל מה ההבדל בטיפולים. אני לא בטוח שתקבל תשובה שתניח את דעתך, אך שווה לנסות. מה שלמדתי על המדיניות בשניידר, שההתיחסות היא מאוד רצינית באופן עיקבי, ובמקרה של התלקחות הכי קטנה, הטיפול הוא אגרסיבי וחסר פשרות. אנו מאוד מרוצים, מכל הסגל בשניידר . בכדי להשיב לך על..... "במה שונה צורת הטיפולים בין בתי החולים?" אני מכיר רק את שניידר. צריך להכיר את שני המרכזים בכדי להשוות. אז מי יכול להשוות? צריך לשאול, את מי שעבר דירה ממקום למקום, כלומר החליף את המרפאה.

גורילה

New member
להורים תמיד מותר להגיב(לשאלות שלי )

כאמור אני מרוצה מאוד מהרופא האישי שלי וקשור מאוד לכל הסגל הרפואי אבל שמעתי שמצב החולים טוב יותר מבחינת המישקל.... וזה דבר שחשוב לי מאוד... ובקשר למכונית אני מעדיף אודי TT(סתאאאם אני יודע שזה בצחוק ..)

sunbeam

New member
אני מסכימה עם יסמין

את המחצית הראשונה של חיי טופלתי בתל השומר ואת השנייה בשניידר. לכן אין לי בסיס להשוואה, כמו כן אני לא מכירה טוב מספיק אף חולה מתל השומר. כמו שיסמין כתב נראה שבשניידר המעקב הוא קרוב יותר (יתכן שפשוט בגלל שיש פחות חולים). אין פשרות ולא מקבלים התדרדרות כרע הכרחי. יותר מזה - הכיוון הוא לשפר. אוי ואבוי למי שלא מופיע לביקורת יותר מחודשיים שלושה. הוא יקבל מכתב עם תור או שיחת טלפון ובקשה להתייצבות מיידית. נראה לי שהגישה חסרת הפשרות הזאת נושאת בתוצאות (ע"פ תחושת בטן לא מבוססת). שוב כמו שיסמין אמר - כל אחד יבחר לו את אופי המעקב המתאים לו. מי שרוצה שלא "יעמדו לו על הראש" אולי שניידר פחות מתאים לו. אני בכל אופן ממליצה. אחרי שגדלים בגישה "שניידרית" או "בלאואית" לומדים להיות בעצמך מודע ואחראי, מה שמצריך פחות "עבודה" מהצוות במרפאה. אשמח לקרוא דעות של אנשים נוספים מהמרפאות השונות.

b e c k y

New member
יש לי רעיון נוסף

אולי זה יותר ענין של קשר דיאטנית-רופא. אנחנו טופלנו בבית חולים כרמל אצל ד"ר ריבלין. ואני זוכרת שהיה קשר מיקצועי מאד הדוק בין הרופא לדיאטנית. שניהם היו אנשי מקצוע מעולים אבל כל אחד מהם ראה את העינין מזווית אחרת ותרם להחלטה הסופית לגבי אופן הטיפול. אני מסכימה איתך שטיפול צמוד מאד וביקורות תכופות פותרות הרבה בעיות לפני שהן הופכות להיות רציניות.

b e c k y

New member
גורילה אתה צריך לבוא לארה"ב

אנחנו גרים בצפון מערב ארה"ב והאנשים פה אוכלים פשוט זוועה. נורא נורא לא בריא. מה שאומר גן עדן לחולי סיסטיק. הדיאטה של הבן שלי פה מורכבת מהמבוגרים (ענקיים שלא ראית בחיים שלך) בייקון, מקרוני אנד צ'יז (איכס), עוף מטוגן, וצ'יפס. אם תאכל את זה תהיה בריא (המון שמן ומלח) ועסיסי. וסתם סיפור נחמד על הבן שלי: כשהגענו לפה ניסיתי לשכנע אותו לאכול המבורגרים (הוא לא אהב) אז סיפרתי לו שזה מאד בריא ומי שאוכל המבורגרים שיהיה חזק ובריא. על מנת לחסוך לעצמי את העונש הוספתי שאנשים בריאים לא צריכים לאכול המבורגרים כי זה יעשה אותם חולים (מה שנכון). בקיצור מאז כל פעם שאנחנו נכנסים לאחת מרשתות ההמבורגרים והבן שלי רואה את כל הממוטות שאוכלים שם (אנשים של 300 קילו) הוא בטוח שהם חולי סיסטיק ומרגיש מאד שמח שהוא לא היחיד עם המחלה.

ציפלה

New member
לא בדיוק הבנתי, אבל אני מאד שמחה..

שחזרת לפורום. מה שאמרת על הממוטות, זו באמת תופעה מדהימה בארה"ב יש שם נשים שמנות שזה פחד. יש לך הסבר לזה? דליה

נחושתן

New member
אני חושב שמה שבקי אמרה

זה שמי שאוכל כמו ממוטות לא יכול להיות לו בעיות משקל של סיאפניקים- הוא לא יכול להיות רזה!!!

ציפלה

New member
לא מסכימה איתך. יש שם באמת ממוטות

על שתיים, זו תופעה בארהב, והם שמות קצוץ על כולם, הולכות במכנסים קצרים ואיך שבא להם. זה משך מאד את תשומת ליבי. וגם ידוע שארה"ב זו המדינה שסובלת מעודף משקל הגדול בעולם. יתכן שזה בגלל הג'נק פוד דליה

shuki mazuz

New member
הכל בגלל המבורגר שלהם...

שאני הייתי שם 4 חודשים כמה חנויות של מקדונלס
יש שם, ומלא מקסיקנים נכנסים לאכול שם...וכל אחד נראה כמו "דב" אז אולי בגלל זה!

גורילה

New member
יש בזה משהו ....

גם שנסעתי לניתוח בצרפת עליתי בגלל האוכל 5 קילו בחודש וחצי אבל אי אפשר לחיות על ג'אנק פוד ...(אפשר אבל יקר )

נחושתן

New member
מה הקשר של ד"ר בלאו

שהיא רופאת ראות למצב תזונתי? האם במרפאת שניידר יש גאסטרואנטרולוג?

נחושתן

New member
גסטרו

בעקר בגלל שגורילה התלונן עלהמצב התזונתי שלו. אבל גם בגלל שיש לנו בעיה כללית, שקשורה בזה שהרוםאים שלנו בם רופאי ראות ולנו יש גם בעיות במערכת העכול.

jasmine38

New member
הקשר של דר' בלאו

היא מנהלת מרכז סיאף בשניידר, ושולטת הכל מה שקורה במרפאה ביד רמה. יש תזונאית מדהימה ששמה "קרני", היא סייע לנו מאוד. בשניידר יש עבודת צוות רב מערכתית. לא שמעתי על גאסטרואנטרולוג צמוד למרכז סיאף השניידר. אך אם יש מצב. ידאגו שתראה גאסטרואנטרולוג.

sunbeam

New member
גסטרו בשניידר

במרפאת הראות בשניידר אין גסטרו צמוד. אבל בבית חולים שניידר יש מכון גסטרו. אני אישית ביקרתי שם פעם אחת את דר' צילי צנגן. היא מאוד מאוד נחמדה אבל אני לא ממש יודעת להגיד עד כמה היא טובה. כעת הפנו אותי למרפאת גסטרו של גדולים בבלינסון (לצערי, מבחינה זאת אני מעדיפה להישאר קטנה). עוד לא הייתי כי יש תור ארוך. בכל אופן יש בשניידר תמיכה של גסטרו למקרה הצורך.

jasmine38

New member
גסטרואנטרולוג ../images/Emo78.gif../images/Emo21.gif../images/Emo72.gif

דליה כתבה פעם בפורום ש....... " דר´ וילשנסקי הנו גסטרואנטרולוג מהמרכז ל CF בשערי צדק בעל ידע וניסיון רב מאד בבעיות גסטרו ב CF. " צריך לבדוק אפשרות להעזר בו, ע"י הפניה ממרכז CF, או מרופא הקהילה, ואפשר שמי שיש לו "ביטוח משלים" , יכול לנצל זאת לטובתו.

האם כדי שיהיה פה גסטרואנטרולוג ?

שלום חברים מה נשמע? אשמח אם תענו לי על זה אכן אתה צודק אני גם רציתי לשאול באמת מה אם הרופא. הזה הוא בוגד הוא לא כתב לי תשובה לגבי זה ועוד שאלה למה צריך CF גסטרוסטום ? שבת שלום לכולם מאחל לאנדרו

jasmine38

New member
לאנדרו../images/Emo85.gif

ה-CF משפיע בדרך-כלל (גם) על מערכת העיכול.(גסטרו) מי שמומחה בתחום מערכת העיכול הוא גסטרואנטרולוג !! לכן צריך לפעמים סיוע של גסטרואנטרולוג . אם גסטרואנטרולוג לא מופיע או משיב בפורום, זו בעיה אחרת. אולי דליה, תוכל לתת לך תשובה מוסמכת יותר.

ציפלה

New member
לאנדרו בבקשה, בבקשה..

אין צורך להגזים! הרופא בודאי לא בוגד, הוא היה אורח בפורום והודיע לי שאין לו זמן להשתתף בפורום וזו זכותו. אודה לך אם תבטא את דעתך ללא ביטויים כמו "בוגד" דליה

למעלה