שניה, אוכל וכו'

דלית1200

New member
שניה, אוכל וכו'

1. בת 3 שבועות, משקל עולה תקין, ישנם ימים שהיא יונקת באופן מסודר, כל 3-4 שעות, וישנם ימים שמבחינתה כל היום הוא משתה אחד גדול
אוכלת קצת כל שעה, במשך כל היום. הבנו שבשלב זה זה בסדר, ולתת לה כמה שהיא צריכה, מתי שהיא צריכה, בלי להסתכל בשעון. עד מתי זה בסדר שהיא תמשיך בימים כאלה שכל היום הוא האכלה אחת גדולה ? עד איזה גיל ? ומה עושים בגיל מאוחר יותר, במידה וזה נמשך ? 2. לעיתים קרובות לא מצליחים להעיר אותה לאחר האוכל (ע"מ שלא תקשר בין אוכל לשינה), גם לא ע"י החלפת חיתול, הרמה במאונך, ליטוף הלחי וכו' - יש רעיונות אחרים, או להניח לה לישון ? 3. כאשר מאכילים תמ"ל מבקבוק, ונותר בו עוד קצת (נניח 10 CC), האם אפשר לאחר כשעתיים-שלוש (הבקבוק בטמרפרטורת החדר) לשפוך את מה שנותר לכיור, ולהכין שוב באותו בקבוק תמ"ל נוסף, או שחייבים לשטוף במים חמים, סבון וסטרליזטור, לפני שמשתמשים שוב ? (או במילים אחרות : תוך כמה זמן מצטברים חיידקים על שאריות התמ"ל) 4. אסכולה אחת אומרת שעד גיל 3 חודשים (בערך) לאפשר לה להרדם על הידיים בלבד, מכיוון שהיא עדיין רגילה לרחם, וצריך לעזור לה, ובכל מקרה בגיל כזה לא רוכשים הרגלים, אסכולה שניה גורסת כי יש להרגיל מגיל אפס להרגלים נכונים, לדוגמא, להרדם בעריסה, ולא על הידיים (כמובן עם עזרה בצורת ליטופים, לחישות וכו'), עד כאן דיעות, יש למישהו קישורים למאמרים מבוססים בנושא, מה נכון יותר לעשות ? (מעבר לכך שכל הורה צריך להרגיש ולחשוב בעצמו מה נכון יותר עבור הילד שלו) 5. לעיתים היא מושכת את השמיכה (עובי בינוני) עד מעל לראשה, והשמיכה מכסה את כולה, זה מראה מעט מלחיץ
כיצד ניתן למנוע זאת ? (מבלי לקשור את השמיכה לדפנות המיטה
) 6. איך נראה והיכן קונים כרבולית לתינוק ? (שמיכה שקל לעטוף את התינוק מכל הכיוונים). ניסיתי לעטוף עם שמיכה רגילה, אבל מהר מאוד היא הצליחה לשלוף את הידיים. 7. אשמח לקבל המלצה לרכישת מובייל (על סוללות)

תשובות

1. נשמע נורמלי לחלוטין. ימי המשתה שם כנראה ימי קפיצות גדילה. עם הגיל הכל מסתדר... 2. למה להעיר ??????? רוב התינוקות מקשרים בין הנקה ושינה, זו שיטה מעולה להרדים תינוק. 3. אפשר לשאול למה את משלבת תמ"ל? ותשובה לשאלה - בגיל הזה כדאי עושה סטליזציה לפני כל האכלה. 4. לדעתי אין. 5. ממליצים בגיל הזה להמנע משמיכה, כדי להגן בפני חנק. 6. ? 7. מובייל של טייני לאב. http://www.shilav.co.il/Baby/Content/Toys/Mobails/Products,1695.aspx

דלית1200

New member
תודה, לשאלתך :

3. אני משלב תמ"ל כשאני מחוץ לבית ולא מספיקה לשאוב. 5. פעם ראשונה שאני שומעת שיש להמנע משמיכה, עד איזה גיל ? להלביש שכבת לבוש שלישית ?? אפשר קישור בנושא ? (נשמע מוזר) תודה.

דיינו

New member
1. יש ימים כאלה, עד מתי זה נמשך? אצלי קרה גם

בגיל חצי שנה ... תלוי בילד, תלוי הרבה מאוד גם בך, תלוי בדברים "חיצוניים" כמו גזים, קפיצות גדילה וכאבי שיניים. אני לא עשיתי כלום מיוחד, בסופו של דבר נגמלים מהציצי וזהו. אם את מתכוונת, האם זה משפיע גם על הרגלי אכילה מאוחר יותר, לדעתי לא, זה לא שאח"כ ממשיכים לאכול מזון מוצק כל שעה. 2. אין לי רעיונות אחרים, אני בשלב הזה לא הייתי הופכת עולמות, הולך -יופי, לא הולך - לא אסון, אם את מאוד רצינית לגבי להכניס אותה לסדר יום (שיטת הלוחשת, נכון?
), את תתעקשי יותר לכיוןן גיל חודשיים - אז יש יותר עם מי לדבר... 3. תמ"ל - בשלב זה הייתי שוטפת לפחות בסבון, לגבי סטריליזציה, הייתי ממשיכה אולי עוד שבוע או שניים ליתר בטחון, אני חושבת שלאחר מכן אין צורך. 4. תשמעי, זאת משאלות שאין עליהן תשובה ואני לא חושבת שיש מה לחפש אותה במאמרים- לא כל דבר אפשר לחקור מדעית ולהגיע למסקנות ברורות. אנחנו באמת השתדלנו להרדים בעריסה, כבר מהגיל הזה, עם שיטת "דחוף מוצץ נער עריסה והתפלל חזק", ובדר"כ זה עבד. אבל היו גם לא מעט פעמים שהוא נרדם על הציצי. בגדול אני חושבת שטוב אם אתם מצליחים להקנות הרגלים מוקדם ככל האפשר, אבל חשוב לשמור על פרופורציות לגבי העניין הזה: הרגלי שינה משתנים כל השמן. זה לא זבנג וגמרנו, זאת מערכה שנמשכת שנים, ויש בה תקופות טובות מאוד, ותקופות שהולך קשה, וזה לא שמה שאתם עושים עכשיו יקבע מה יהיה בגיל שנתיים. עד לכן הגעתי ועכשיו צריכה ללכת!

למעלה