"שנטי" ישראלי

RamlaCity

New member
"שנטי" ישראלי

ל ת´ אין בית. היא בת 20, ואיפה שהוא בחיים שלה היא רבה עם ההורים או משהו כזה, הכריזה על עצמה כהומלסית צעירה, והלכה לחפש כיוון. ת´ חיה בבית של חסרי בית צעירים. מה אכפת ל ת´ לחיות תחת קטגורייה של "נערה במצוקה" ולהיות מוצגת לראווה כל יום בפני תורמים פוטנציאלים כשאשת יחסי הציבור במשרה מלאה של הבית מציגה אותה יחד עם חדרי השרותים, חדרי המגורים והמקרר המלא כל טוב מתורמים בעלי שם. ת´ קמה מתי שבא לה. היא לא עובדת . היא לא צריכה. יש לה אוכל, מיטה, מקלחת ובגדים בשפע מתורמים. היא הולכת לשיאצו ומאסג´ ויש לה פסיכולוגית צמודה, הבית מספק לה ארועי בידור כל שבוע, מסיבות, רכיבה על סוסים, ארועים בחוף הים, ומה לא. הכל יש לת´. גם ל א´ ול ר´ וגם ל ה´ ולעוד קרוב לשלושים נערים ונערות. אז מה כפ´ת להם? אלפי נערים ונערות בישראל חיים במסגרות דומות. יש להם פלאפונים צמודים וכסף לסיגריות. הם מעשנים רק סיגריות יוקרתיות. הם יוצאים לבלות וחיים לא רע סך הכל. המערכת המשומנת הזו שמניעה אותם, עובדות סוציאליות, מדריכים , מבשלים, מנהלים, פסיכולוגים, מורים ועוד... כל אלה מרוויחים שכר לא ממש גבוה, צריכים לשלם הוצאות חיים שונות (שכר דירה, מיסים, אוכל וכו´..) ומגלים שלהם עצמם אין כסף לחיות כמו הנוער מצוקה שהוא מטפח. לי למשל, אין כסף ל"שיאצו". בקושי נשאר לי לרופא שיניים שלא לדבר על פסיכולוג. מה, אני לא בן אדם? אין לי כעסים? אין לי פחדים? אין לי "עבר" להוציא ולהתמודד איתו? אין לי כאבים בגוף? אולי מסאג´ יעזור לי? אולי שיאצו? מה, בגלל שאני עובדת בשביל הכסף שלי לא מגיע לי? בגלל שאחותי המתבגרת חיה בבית שפוי עם הורים שמספקים לה את כל מה שהיא צריכה אבל הם לא הורים עשירים כאלה, אז היא לעומת "נוער המצוקה" חיה בלי טיפולים אלטרנטיביים וחוגי תופים וקולנוע למינהם. אין כסף למותרות. אבל ת´ לקחה את גורלה בידיה יום בהיר אחד, ועשתה שיקול כזה, שאם היא תהייה "מסכנה" יתנו לה את הזמן שלה "לאסוף את עצמה" ולאגור כוחות בעזרת טיפולים מתאימים כמובן, וכן, היא יכולה לקבל ההההההכככככללללללל בלי לעבוד אפילו יום אחד בחייה בשביל זה. היא "נערה במצוקה". היא צריכה לאגור כוחות כדי "לאסוף את עצמה" "שנטי" ישראלי, כפרי נוער טובלים בירק והמון רצון טוב ותקציבים לעזור לנוער מצוקה ישראלי, שמעשן מרלבורו ודבוק לו נוקייה ליד. נוער כזה, שיודע להגיד לי שהוא הוציא את חמתו על המחשב בשווי אלפי שקלים והרס אותו מהעצבים כי "אני ברגרסייה, את מבינה"... אני עושה סיכום ביניים של 8 שנים של עבודה בהדרכת נוער. המסקנות שלי עצובות מאוד. ועכשיו, עם עצמי אני לא יודעת ממש מה לעשות. מישהו פה מחפש עובדת אולי? (רק לא בחינוך..)

MARMELAD

New member
"שנטי" 2

א´ היה ילד מבת ים. וא´ תמיד הרגיש קצת שונה משאר הילדים. כי א´ הרגיש כאילו שהוא בעצם ילדה בגוף של ילד. ויום אחד א´ שהיה תלמיד די טוב וילד די נחמד סיפר על זה להורים שלו. ואבא שלו שבר לו חצי מהעצמות בגוף. ואחרי שא´ יצא מביה"ח, לא היה לו לאן לחזור. אז העובדת הסוציאלית של א´ שלחה אותו לפנימיה. ושם כל הילדים האחרים התעללו בו מינית. בצורה די רצינית. וא´ ברח, והגיע לרחוב. וכשא´ היה ברחוב, הוא התחיל לעשן, ולשתות. הוא התלבש כמו בחורה והמציא לעצמו שם חדש. הוא פגש כל מיני אנשים מפוקפקים ששילמו לו כסף בשביל כל מיני דברים מגעילים שהוא היה צריך לעשות בשבילם. ואז א´ פגשה (אז היא כבר הייתה בחורה, גם אם לא פיזית ממש אלא רק במנטליות) כמה ילדים שהיו גם הם חסרי בית. והילדים האלה הביאו אותה לאחד מהבתים האלה, ההם עם השאנטי. וא´ קיבלה חדר עם עוד בנות אחרי שנה שהיא ישנה ברחוב. וא´ למדה. וא´ מצאה עבודה לערבים. ולא עבודה ברחוב. ואחר כך א´ כבר חסכה מספיק כסף ושכרה דירה משל עצמה. והיום היא חיה בנוחות ברמת גן. עם בעלה. אז אמנם יש הרבה ח´ ות´ ומ´ ול´ שמנצלים את המערכת. אבל בשביל א´ אחת שהפכה מזונת רחוב לבחורה רגילה - הכל שווה.

MARMELAD

New member
טמבל שכמוני

אני קורא את מה שכתבתי ופתאום V נראה לי כתוב מה זה רע..... רמלאית מותק.... מה שניסיתי להגיד (ולא הצלחתי מסתבר) זה שבזכות אנשים כמוך יש כמה אנשים שלא התדרדרו. ואת יודעץ מה אומרים - כל המציל נפש אחת... וכו´. כך שגם אם נמאס לך - זה סבבה. תנוחי. תחליפי מקצוע. אבל אל תהיי עצובה. כי גם אם זה נרהא לך חסר תועלת, אני מכיר את א´. וזה כבר בנאדם אחד שחייו ניצלו.

RamlaCity

New member
"שונה"

נייה כזה cool. להיות הומו או אישה הכלואה בגוף גבר, נייה כזה קטע. אנשים מפתחים אישיות לתוך לופ חברתי מוביל של להיות משהו בלי לדעת שזה כיוון או שזה רצון אמיתי וחזק. הכרתי אחד שניסה למשוך תשומת לב בכל דרך "קיצונית" שהוא רק יכול היה למצוא. להיות ימני מתלהם או שמאלני ראדיקלי, להיות הומו וקצת אחרי להיות "סיסי" כזה. אולי אם הוא ישים על עצמו ליפ גלוס זה כן ימשוך צומי. אחותי מכירה איזה אחד בן 17 שכבר הומו מוצהר. בגיל 17!!!!!!!! איפה נסיון החיים איפה? איך בן אדם קובע על עצמו שהוא הומו לפני שהוא זיין אישה?! (כן מרמלד, אני מכירה את כל התאוריות היעני פסיכולוגיות ל "זהות מינית" וזה ועל הפתיחות בחברה של היום וכמה נוח לצאת מהארון, בעצם, כבר אין ארונות היום) דיברתי עם אחת. הגעתי אליה לפגישה מקצועית לחלוטין. שום נסיבות חברתיות לא הפגישו ביננו, רק עבודה. והיא היתה חייבת "לדחוף" לי בכל דרך שהיא לסבית מוצהרת. גם אני אוהבת כל מיני דברים בסקס. אז מה? להצהיר את זה עכשיו לכולם? מה הקטע של כל ההומואים לסביות וכל השונים האלה שחייבים לדחוף את זה בכל מקום? מרמלד, אתה מותק, ואני בכלל לא בקטע של התרסה או משהו, אבל המקרה שהבאת כל כך , אבל כל כך לא שייך לסוגייה החברתית מבהילה שאני העלתי כאן. אבל מרמלד, אני שמחה להעלות את הנושא הזה בתור חריגה בחברה. אני אלה ארד, מעדיפה זוגיות סולידית עם גבר אחד. אני לא לסבית, אני לא חובבת פאקינג פארטי, לא מאמינה "ביחסים פתוחים", ולובשת סתם ג´ינס וטריקו. אין לי מסר לאנושות ואין לי שום ארון מדומה כדי להתפרץ ממנו תוך כדי דריסת אנשים שלידי. אבל החברה שלצידי.. הו הו... הומו היום זה הדבר הכי חם, שלפעמים נדמה לי שגברים מזיינים גברים "בכוח" רק כדי לא להיות "סתם". ואתה, מרמלד חמוד. מה "תקעת" את הסיפור הלא קשור הזה בכלל? (בלי להתעצבן, אני מ"הטובים" ואני אוהבת אותך)

MARMELAD

New member
../images/Emo6.gif אל תתחכמי איתי !

כל העניין של שונה / לא שונה / הומו / לסבית / ארון /לא ארון בכלל לא קשור עכשיו..... מה גם שהפורום הזה הוא כבר ממש לא המקום שאפשר לדסקס בו נושאים כאלה. מה שניסיתי להראות בסיפור ההזוי שלי (והאמיתי ד"א), הוא אולי לך בתור מדריכה / אשת צוות העבודה כבר ממש נמאסה ומעצבנת, ובני הנוער נמצלים את המוסדות האלו, אבל הנה, יש מקרים שבהם אנשים אשכרה נעזרים בכם, והחיים שלהם משתנים בגלל זה. אז זה שווה.

eli21us

New member
איפה נסיון החיים שלך ?

אני חושב שבצורה שאת מביאה את זה בתגובה שלך שיש קשרבמה שמרמלד מביא אני בטוח שיש אנשים כמובן לא מרמלד שהיו חוזרים לארון אחרי מה שאת כתבת אז יש אנשים שיש להם בעיה חברתית בכסף שאין להם ויש אנשים שיש להם בעיה חברתית בזהות שלהם לא אמרתי שזה כשר אבל זה ודאי בעיה חברתית

אוי רמלה, קשה קשה קשה. (לפחות לנו)

להתמודד עם המציאות הזאת.אני מניח שהבעיה היא כמו בהרבה מקרים - תחימה - הצבת גבולות. אין ספק שהמקרה שתארת - אין בו צדק ובעצם בסיכום הסופי הוא גם לא לטובת הנוער הזה. הם לומדים על החיים משהו שלא יעבוד כל החיים אלא רק כל עוד הם יחשבו "נוער" א"כ יש להם את רוב הסכויים "ליפול" וחבל. מרוב הכוונות הטובות שכחו שלעזור זה לא רק ללטף או להטביע בכסף. מצד שני יש את הדוגמא של מרמלד - אז השאלה היא רק - איפה הדרך הנכונה? סביר להניח שאיפושהו שם, רק צריך לנטב אותה נכון (גם כשזה כואב לפעמים) "חוסך שבטו שונא בנו", אז אני ממש ממש לא מתכוון לחינוך בעזרת אלימות, אלא לא לתת לשיחי הורדים האלה לגדול בלי לזמור אותם לפעמים (את יודעת, אם ורד גדל פרא - הוא מצמיח יותר קוצים מפרחים), לתת גבולות של מה איך ולמה, רק מעט אנשים לומדים את זה בלי הכוונה. בעצם, יש לי הרגשה שאני משכנע את המשוכנעת, אז קבלי פשוט את האמפטיה שלי (ואולי בכל זאת תצליחי לשכנע מישהו באיזה בית שכזה לדרך יותר טובה) ובענין עבודה - דווקא לפני איזה שבוע חיפשו פה מישהו לריכוז שבט צופים או משהו כזה... (לא יודע אם זו ממש עבודה) תחזיקי מעמד

RamlaCity

New member
"תופס"

מרוב עצים לא רואים את היער. או משהו דומה כזה. זה מה שזה...

RamlaCity

New member
מה סתום?

העצים? היער? באה לי מחשבה ככה בסוף של השבוע, אני חושבת שזה קורה להרבה אנשים על סף עשור בחיים שלהם שתוהים חייהם לאן. מה שניסיתי להגיד, שמרוב שאנשים מוכנים להתנדב ולתת, אם זה כסף או כל עזרה, יוצא בסוף שילוב לא טוב. משהו כזה. לא חשוב עכשיו..

MARMELAD

New member
זה ממש נכון

אבל אל תתני לזה לייאש אותך!!! תמיד יהיו אנשים שינצלו את מי שטוב אליהם. אבל גם תמיד יהיו את אלה שאת משנה להם את החיים. בשקלול הסופי אופציה ב´ מנצחת את א´.

אני חושבת שהעבודה הזאת

שחקה אותך. יש נשים שבשלב מסויים מחליפות מקצוע. אני מתפלאה שעמדו לרשותם משאבים כל כך גדולים כי בדרך כלל התקציב קטן ומספיק בקושי לצרכים מינימלים.

Mariguella

New member
מותר?

למרות שאני לא מכירה אותך, זאת אומרת. יש שחיקה נוראית. אני עבדתי במקצוע שבו נפגשתי יום יום עם אנשים הרבה יותר בסדר ועם הרבה יותר מוטיבציה יחסית לאנשים שאת מתארת, ועדיין יצאתי סחוטה עד למצב של אי אפשר. כמו שעילית אמרה, פתרון חייב שיהיה, ויכול להיות שהמתודולוגיה שלהם היא לא משהו, אז צריך לשנות אותה, אבל עדיין חייב שיהיה פתרון - ו"כל המציל נפש אחת" וגומר. ולגבי כרמלה, אם את זוכרת את השנטי מן העיתונות - אז זה התחיל כיוזמה פרטית והתנדבותית ששווקה היטב בתקשורת והפכה לאלטרנטיבה ברת קיימא לממסד עד כדי כך שעו"סיות ממליצות לשם. זה לא אמור להיות ככה. דברים כאלה בדיוק אמורים להיות מפוקחים ולא מעודדים על ידי עוס"יות שנמאס להן להתעסק עם האנשים האלה שאין להם מסגרת מתאימה (ובאמת, במקום שהמדינה תשקיע במסגרות מתאימות, היא מפנה לשם ולעוד כל מיני מקומות; ומכיוון שהקיבוצים - ועוד כמה אלטרנטיבות מהסוג הזה - כבר לא מוכנים לקבל את כולם - אז לעובדות נותרים רק מוסדות, משפחות שאין או לא להשקיע אנרגיה ולהפנות למקום כזה). לא שאני מאשימה את העו"סיות - אחת העבודות השוחקות בעולם, ואין להאשימן על חוסר המשאבים.

למריגואלה

בבית השנטי באמת נתנו את הנשמה כדי להציל נוער במצוקה. היות והמדינה לא יכולה לממן הכל אז יש אנשים טובים שפותחים את הלב ומתנדבים לעזור.

למעלה