שנה

sela v

New member
שנה טובה לכול....ם

וברכות לחג הרמדאן שיחל בשבוע הקרוב.

שנה טובה ורמדאן כרים../images/Emo29.gif

רמדאן זה לא חג סלע. זה חודש צום. בתום החודש הזה יש את עיד אל פיטר (זה החג) שנמשך שלושה ימים. אבל זו טעות נפוצה. שמעתי שגם שרון מברך את המוסלמים לרגל חג הרמדאן...

../images/Emo39.gif שנה טובה,

הרבה מזל, "אושר ועושר", בריאות ו...התפכחות לכולנו

חג שמח לכולם../images/Emo140.gif

שתהיה השנה החדשה שנת בטחון, בריאות ושיגשוג והכי חשוב שיהיה שקט וירגעו כל המטורפים מכל הצדדים בַּשָּׁנָה הַבָּאָה מלים: אהוד מנור , לחן: נורית הירש בַּשָּׁנָה הַבָּאָה נֵשֶׁב עַל הַמִּרְפֶּסֶת .וְנִסְפֹּר צִפֳּרִים נוֹדְדוֹת יְלָדִים בְּחֻפְשָׁה יְשַׂחֲקוּ תּוֹפֶסֶת .בֵּין הַבַּיִת לְבֵין הַשָּׂדוֹת עוֹד תִּרְאֶה, עוֹד תִּרְאֶה כַּמָּה טוֹב יִהְיֶה .בַּשָּׁנָה, בַּשָּׁנָה הַבָּאָה עֲנָבִים אֲדֻמִּים יַבְשִׁילוּ עַד הָעֶרֶב ,וְיֻגְּשׁוּ צוֹנְנִים לַשֻּׁלְחָן וְרוּחוֹת רְדוּמִים יִשְּׂאוּ עַל אֵם הַדֶּרֶךְ .עִתּוֹנִים יְשָׁנִים וְעָנָן עוֹד תִּרְאֶה, עוֹד תִּרְאֶה כַּמָּה טוֹב יִהְיֶה .בַּשָּׁנָה, בַּשָּׁנָה הַבָּאָה בַּשָּׁנָה הַבָּאָה נִפְרֹשֹ כַּפּוֹת יָדַיִם .מוּל הָאוֹר הַנִּגָּר, הַלָּבָן אֲנָפָה לְבָנָה תִּפְרֹשֹ בְּאוֹן כְּנָפַיִם .וְהַשֶּׁמֶשׁ תִּזְרַח בְּתוֹכָן עוֹד תִּרְאֶה, עוֹד תִּרְאֶה כַּמָּה טוֹב יִהְיֶה .בַּשָּׁנָה בַּשָּׁנָה הַבָּאָה

סרטון מצחיק וחמוד

הדבורה לא דוברת ערבית אגב. סתם ג'בריש. הכתובת על הכובע לא מובנת. "אללה...". המילה השניה לא ברורה. ויש שגיאת כתיב נוספת ב- "כול עאם ואנתום בכייר". מישהו לא הכין שיעורי בית כנראה... שנה טובה בטרוף. נקווה שבשנה הבאה תתנער מכל הקונצפציה שכולם רוצים להרוג אותך ולהיפטר ממך. על כל פנים, אני מחבבת אותך על אף זה.

זה היה בשביל מצב הרוח

מזמן לא ביקרתי ואני רואה שאת זוכרת אותי
לא ידעתי שזו הקונצפציה שלי. אבל את יודעת שכולנו נעולים על קונצפציות. אתם רואים בנו כובשים מרושעים ואנחנו חושבים שאתם מונעים על ידי שינאה, קנאות דתית ופאנטיות. ממש קשה לדעת מי הרע ומי הקורבן. שמעתי כי גם לכם יש עכשיו חג. אז אולי תספרי לנו קצת עליו.

שנה טובה בטרוף../images/Emo24.gif

אתה זה שאומר "אתם רואים בנו כובשים מרושעים ואנחנו חושבים שאתם מונעים על ידי שינאה, קנאות דתית ופאנטיות". זו לא הדעה שלי על כל פנים. אני חושבת שיש בשני הצדדים אנשים נפלאים שרוצים באמת שלום. פשוט בצד שלכם יש אחוז מאד גדול שלא מוכן לוויתורים ומנסה לדחות את העניין ולא מעניין אותו שבזמן הזה קורים דברים נוראים לשני הצדדים. לפני כמה שנים קראתי מחקר (זה היה בתקופה מאד אופטימית, אחרי אוסלו. אז היה איני שהיה לך חבר ערבי.
) שנעשה לנוער ערבים ויהודים ישראלים על איך משתקפת התדמית של כל צד בצד האחר. המסקנה הכי מעניינת לדעתי שיש תדמית שלילית אצל כל צד על האחר (ידוע), אבל אחוז הרואים שהצד השני שונא ומתעב אותם גדול יותר מהשנאה שיש לצד השני. (זה קיים בצד הערבי והיהודי כאחד). כלומר אני שונא אותך, אבל אני חושב שאתה שונא אותי יותר. אם תשאל אותי לדעתי, אני בטוחה שאם היו בודקים את העניין היום היו מגיעים לאותה תוצאה. יש שנאה, אבל אתה שונא אותי יותר. פצצת אוטובוסים, הרגת, גנבת... עכשיו אני מוכן שתחיה, אולי רחוק ממני. שתחיה בפלסטין שלך ותעזוב אותי לנפשי. אבל אתה לא מוכן להסתפק בפלסטין. אתה רוצה את חיפה, ת"א, ואילת... ומה אומר הערבי? אני לא סובל אותך. שלטת בי הרבה שנים, הרגת, רצחת. כלאת אותי בבית ע"י צוים צבאיים ומחסומים. מנעת ממני טיפול רפואי, סגרת לי בתי ספר ואונברסיטאות. אני רוצה שתעזוב אותי לנפשי. אבל מצד שני אתה פועל בדרכים לא נקיות. לא נותן אפשרות לשקט כשאתה עושה סיכולים ממוקדים ואז תטען: "אין לפנאטים האלה יכולת לשמור על סדר. אלה השותפים שלנו?" וכו וכו... שנאה תמיד תתקיים, העניין שצריך לרסן אותה ולא להרשות לצדדים שוליים בשני הצדדים לתת את הטון. (בטח תגיד לי עכשיו הצדדים השוליים שלכם זה חמאס וג'יהאד... וכל הבלה בלה שאתה חוזר עליו.זה לא נכון פשוט). בעניין החג, רמדאן זה לא חג. (יש בשרשור הזה התייחסות אליו. תקרא, זה יכול לעניין אותך. המוסלמים לא בחג בטרוף, יש לנו צום של חודש שהתחיל אתמול. זה מקביל לחג מתן תורה ביהדות. צמים לרגל התחלת ירידת הקוראן מהשמיים על ידי המלאך גבריאל לנביא מוחמד. בחודש הזה צמים מהשחר עד תפילת הערב. עד שש וחצי בערב. אחרי שעון החורף זה יהיה חמש וחצי. מרגישים אווירה חגיגית, בעיקר אצל אנשים דתיים. זה חודש מאד משפחתי. כל המשפחה יושבת ואוכלת יחד את ארוחת שבירת הצום. יש תפילה מיוחדת לרמדאן. היא נעשית במניין במסגד, אבל אפשר להתפלל בבית. אבל כמובן, הכיף במניין במסגד, במפגש החברתי. אני לא מתפללת כבר, התקלקלתי. אבל אולי אני אחזור מתישהו... זה חודש שבו אתה אמור לשכוח קצת מכל הדאגות שלך ולזכור את אלוהים ואת כל אלה שחסר להם. (אבל אצל הערבים לפעמים זה להפך, במקום שזה יהיה חודש של התנזרות ושל קדושה זה חודש של אוכל וקינוחים). אין חתונות בחודש הזה או שמחות אחרות (מעט מאד). ולידע כללי, אסורה הלחימה בחודש הזה. צום זו לא הימנעות מאוכל ושתייה. זו הימנעות פסיכולוגית מכל המעשים הרעים כמו: קללות, דיבה. מנסים כמה שאפשר להגיע להתפייסות ולהתפייס עם אנשים שרבת אתם במשך השנה. על כל פנים, אני חוזרת הביתה מוקדם יותר מהעבודה. מקצרים את השיעורים לשלושים וחמש דקות. שיעור שביעי מסתיים בשתים עשרה וחצי!!! אם יש שאלות אשמח לענות רמדאן כרים ושנה טובה לכולם

שיהיה צום קל

לא מוכנים לוויתורים??? אני חושב שעדיין לא היה בהיסטוריה עם שוויתר כל כך למצרים החזרנו את כל סיני כדי להסדיר איתה שלום גם לירדן ולבנון ויתרנו אני רוצה להזכיר כי לפני בערך שישים שנה קבע האו"ם את חלוקת ארץ ישראל בין היהודים לערבים. אבל האחרונים לא קיבלו זאת ובסיוע מדינות ערב הסמוכות הכריזו מלחמה על הישוב היהודי "למזלנו הרע" ניצחנו ומאז מחפשים כל דרך למרר את חיינו גדר הפרדה, מחסומים ומעצרים אכן פוגעים באוכלוסיה הפלסטינית ומקשים את חייה. אבל זו הדרך היחידה לשרוד מול אוכלוסיה פאנטית אכולת שינאה עם שלל מטורפים ומתפוצצים גם אמריקה שהיא ערש הדמוקרטיה והפתיחות לא מהססת להפגיז את מטורפי אל קאעידה והמורדים בעירק במצבים קיצוניים המדינה צריכה להוריד את הכפפות ולהכות בחזרה במטורפי האיסלם חבל שאתם אזרחי המדינה שחיים איתנו הרבה שנים בחרתם לתמוך באויבי המדינה. תפתחי עיתון ותראי מה קורה עכשיו בעזה - כולם יורים בכולם. כשתהיה להם מדינה יאכלו זה את זה. אז שיהיה לכם חג רמדאן קל ותזכרו כי בחג זה צריך להימנע ממעשים רעים וגם מתוכניות של מעשים רעים ולהתפייס. אולי פעם תאמצו נוהג זה לכל השנה

בטרוף, למה תמיד תמיד אתה חייב

לנגח ולהבליט את הדברים השליליים ותמיד תמיד הערבים הם הרעים וישראל תמיד מתגוננת?!! כתבתי הודעה פייסנית בבוקר, וציפיתי למשהו גם מפויס. כנראה שאני מבקשת יותר מדי. לילה טוב.

skywalker 8

New member
ממממ..

"הרגת, רצחת. כלאת אותי בבית ע"י צוים צבאיים ומחסומים. מנעת ממני טיפול רפואי, סגרת לי בתי ספר ואונברסיטאות". כל זה לא היה קורה ללא הטרור הפלסטיני הרצחני שאם אינני טועה התחיל כמה שנים עוד לפני שליטת ישראל ביש"ע. מעניין שלגבי הפלסטינים ציינת רק את זה- "פצצת אוטובוסים, הרגת, גנבת... " אפשר להוסיף את הדברים המהותיים: ניסית להשמיד אותי, לא הסכמת לקבלת את זכותי למדינה קטנה על חלק מהשטח, קראת לחמש מדינות עם צבאות סדירים לזרוק אותי לים... והרשימה עוד ארוכה. בכל אופן, שנה טובה וצום קל.

למעלה