../images/Emo124.gifזו בהחלט חשיבה
מאגית. הפחד מיישות אמורפית שיושבת לה אי-שם ובוחשת בסל ההתרחשויות האנושי, פוסקת לטוב או לרע, מחליטה מי יחיה ומי ימות (לא מסייעת, אגב, כאשר 6 מיליון נרצחים בשואה, אבל.. לא ניכנס לדיון הזה עכשיו), אותו פחד נובע מחשיבה מאגית. לענייני מהו/מיהו ה"טבע"? צ'מע.. לא יודעת, יודעת רק שלא כוח איזשהו אחראי להתרחשויות. הכל קורה כי מתישהו היה המפץ הגדול ומשם התגלגלו הדברים. לא מתכוונת להיכנס כאן לויכוחים פילוסופיים/מדעיים/תיאולוגיים. מה שכן, לי ברור שההתפתחות האנושית לא קרתה עקב כך שאל כל יכול "יצר" לו אדם, ואח"כ, כדי שלא יהיה בודד, "יצר" לו אשה, ובהמשך - ראה שהמשחק הזה נורא נחמד, וגם "יצר" לו חיות ופרחים וכו' וכו'. a regular lego game ממש. הגיוני הרבה יותר שנוצרו על הכוכב הזה חיים שבמהלך טריליוני שנים המשיכו להתפתח עוד ועוד, עד שבסופו של דבר הגענו לשלב של הקוף, שבהמשך התפתח לאדם, שמכיוון שמבחינת מוחו הוא ה"חיה" המפותחת ביותר, הגיע להישגים מרהיבים. אגב, חשיבה מאגית איננה רק נחלתם של מי שפוחדים שאם לא ישמרו שבת/יצומו ביום כיפור/יאכלו כשר/וכו'/וגו', ייפתחו שערי שמיים וגשם זלעפות מעורב בלבה רותחת (למשל...) ישטוף אותם ואת בני ביתם. זו בהחלט "מחלה" של החשיבה ה"פולנית", באותה מידה (או במידה דומה): אם אני אגיד כך וכך, יקרה כך וכך.. אם אני אגיד למישהו מרוב כעס "ש... (איזשהו איחול זוועה)" - זה יתגשם.. זו הכוונה הכללית. I should know, כי אני גדלתי כך, חונכתי כך, שלא בטובתי. גדלתי בבית חילוני גמור, אבל עם קווי חשיבה שמזכירים את זו התיאולוגית. לא יודעת איך להסביר עוד, מקווה שהובנתי.