שנה נוספת בגן תקשורת

dolev8787

New member
שנה נוספת בגן תקשורת

שלום רב בנינו הלוקה בPDD לומד כרגע בגן תקשורת. מכיוון שהאבחנה הייתה רק בגיל 4 הוא החל ללכת לגן מאוחר יחסית (4). כרגע אומרים לנו בגן שלפי החוק יש להעביר אותו לבית ספר מיוחד מכיוון שהוא יהיה כבר בן 7 בתחילת שנת הלימודים הבאה. אנו מניחים שהוא אינו מוכן עדיין ומעוניינים להישאר שנה נוספת בגן התקשורת. בקרוב יש לנו ועדת השמה. שאלתנו היא מה כדאי לומד להם על מנת שישאירו אותו בגן שנה נוספת. ראוי לציין שהדבר מאוד חשוב לנו, נודה לכם על כל עזרה

הדרית30

New member
להתעקש על זה שעוד שנה תעזור לו

להביא דוגמאות למה עוד שנה יכולה לשפר. בעיקר להתעקש. מכירה לא מעט שנשארו עוד שנה בגן.

לפי החוק אי אפשר להשאר בגן אחרי גיל 7

זה לא מקובל להתחיל כיתה א' בגיל 8. גם אנחנו נשארנו שנה בגן עם כל ילדה וכל ילדה שלי החלה כיתה א' בגיל 7 במקום 6.

שימי לב- זו שנה שלישית

את לא מכירה הרבה ילדים ששנה שלישית בגן עזרה להם. פשוט כי אין חיה כזאת, ואף אחד לא משאיר שנה שלישית. ילד היום נכנס לגן בגיל 5 ובמהלך השנה נהיה בן 6. בינואר של כיתה א' הילדים הכי גדולים יהיו בני 7. אם היא אומרת לנו שהילד בתחילת שנת הלימודים הבאה יהיה בן 7 ברור לי שהוא כבר נשאר שנה אחת. ברור שהסיכויים להשאיר מעבר לכך עוד שנים נוספות הם אפסיים. משרד החינוך לא יכול לאשר אנדרלמוסיה, כך שכל הורה יחליט בעצמו מתי הוא רוצה להעלות את ילדו לכיתה א'. היום יש הורה שרוצה להעלות בגיל 8, ושהילד שלו יחגוג יום הולדת 9 בכיתה א' (???). מחר יש הורה שרוצה בר מצווה בכיתה א'. מה הלאה? שירות צבאי? חתונה? אני לא מדברת סתם. אני גם אשת מקצוע בתחום הטיפולי (אם כי לא באוטיזם, אלא בלקויות למידה) וגם כאדם, אני בעלת עבר מרשים של טיפולים פרא רפואיים וגם אני הושארתי בגן. מהמקום הזה אני אומרת בקול - יש שלב שבו צריך להבין שעם כל הצער בכך שהילד שלנו הוא לא מה שחלמנו והוא גם לא כמו החברים שלו, בכל זאת דשדוש במקום ודחיית הקץ לא יתנו לנו את המענה! דשדוש במקום לא יהפוך את הילד שלנו ממתקשה למצליח, הוא לא יהווה פתרון לקושי. מה שיכול להיות הכי טוב בשביל ילד בן 7 הוא להתחיל בית ספר. אני מאוד ממליצה להורים למצוא לו בית ספר טוב, מכיל ותומך. יכול להיות בית ספר קטן, דומה לגן עם חברים בגילו, ולא לחיות באשליות שעוד שנה ועוד שנה יובילו לשינוי המיוחל. הרי בתום השנה הזאת יכול להיות שעדיין הם לא יהיו מרוצים וירצו להשאיר עוד שנה. דווקא במקרים של לקויות מורכבות כאשר ברור מאליו שהבעיה לא נובעת מבשלות והיא גם לא תיפתר במטה קסם, חשוב לשחרר ולתת לילד לגדול.

אמיתמי

New member
רק נקודה אחת

מסכימה עם רוב דבריך, אבל לגבי מספר שנים בגן, אנחנו בשנה רביעית בגן תקשורת, וכך כל הילדים שנמצאים עם נועה בגן. תלוי מתי מתחילים. נועה התחילה בגיל שלוש בגני תקשורת, ונשארה שנה נוספת. שנה הבאה בעזה תעבור לבית ספר. כל הילדים שנכנסו איתה לגן, עושים מסלול דומה. לגבי ההמשך, מסכימה איתך. לגיל של הילד יש משמעות ודחית הקץ אינה נכונה.

הדרית30

New member
מסכימה באופן כללי

בני נכנס לכיתה א' בגיל 7.5. בכיתה שלו יש שני ילדים נוספים שנכנסו אחרי גיל 7. באופן כללי - במיוחד עם מסגרות חינוך מיוחד - השאלה היא מה האופציות. לדוגמא, במקרה שלנו יצאנו מורווחים כי השנה מפתחה כיתת תקשורת בישוב. אם היה נכנס בשנה שעברה היינו צריכים להרחיק הרבה כדי למצוא לו מסגרת. בנוסף, אף מסגרת לא באמת טובה עבור בני שבגלל התפקוד המאוד מעורב שלו נופל בין הכיסאות. אז זה באמת היה דחיית הקץ. ואגב, הוא מאוד מתגעגע לגן. כך שאני לא מתחרטת.

imash

New member
אני תוהה אם זה אפשרי

כי אני בספק אם ישאירו שנה בגן בגיל 7. תנסו לפחות ונראה לי שזה הטיעון הכי הכי טוב - הוא פשוט לא היה מספיק שנים בטיפול מתאים מאז האבחון וכדאי שתהיה עוד שנה בגן כדי לתת פרספקטיבה למסגרת המתאימה ביותר ב-15 השנים הבאות. בהצלחה. ממליצה לך גם לפנות לעזרה מקצועית אצל רויטל לן-כהן שעוזרת להורים בועדות השמה. http://revital-home.co.il/

אני לא מחסידי הישארות בגן בכלל

אני מכירה מספיק מקרים של ילדים שנפגעו מזה רגשית ולא התקדמו מספיק (אם בכלל) לימודית, אבל כאשר מדובר בילדים מיוחדים אני יותר סלחנית, אבל עדיין נראה לי שגם עבור ילד מיוחד יש גיל שמהווה גיל גבול מבחינת היכולת ללמוד בגן. אי אפשר להיות בגן בגיל 20, גם לא בגיל 10. לא משנה מה מידת התפקוד שלך. גם ילד בן 7 לא מתאים להיות עוד בגן. למעשה, אם אני מבינה נכון כבר השארתם שנה אחת (בתחילת שנה"ל הוא יהיה בן 7) ואני לא רואה טעם להשאיר שוב. לא מאמינה שעוד שנה בגן תעשה ניסים ונפלאות. כיתת תקשורת תוכל להתאים לו יותר ולקדם אותו לא רק תקשורתית, אלא גם חברתית, כאשר הוא ישהה בכיתה עם ילדים הקרובים בגיל לגילו וילמד תכנים המתאימים לילד בן 7 ולא לילד בן 5.

asa112

New member
ועדת השמה מחליטה על סוג של מסגרת

ולא מחליטה האם להשיאר ילד שנה נוספת בגן. את יכולה לבקש כיתת PDD, למשל ואז הם חייבים לשקול את זה. אבל אף אחד שם לא יתעסק עם שאלה האם להשאיר אותו בגן. רק אם תצליחי להביא המלצה מגורם חיצוני (רצוי המלצה חזקה מאוד), יש סיכוי שילד ישאר בגן. תהיהי מוכנה לזה.

Navva

New member
לפי החישוב שלי, אם בספטמבר הוא בן 7 אז..

עכשיו זו השנה השניה שלו בגן חובה. מקובל גם ילשים רגילים, בעיקר בנים, ילדיי ספטמבר והלאה שנה נוספת בגן חובה. אבשל שנתיים, לא יודעת אם משהו יסכים. אם הוא מיועד לבי"ס מיוחד, אז שם ימשיכו לעבוד איתו על מה שהבן שלך זקוק. זה לא ש"זורקים" אותו לעולם הגדול לבד.

בני יליד 06.2005 וזו כבר שנת השארות שלו

ז"א, הוא כבר השנה היה צריך ללכת לכיתה א' והשאירו אותו עוד שנה בגנים. בנך, אני מבינה בן אותו גיל בערך, לא? לא מאמינה שיאשרו להשאר עוד שנה בגן. איך זה קשור לזה שהוא אובחן מאוחר? האם את חושבת שעוד שנה תאפשר לו להכנס למסגרת של כיתה קטנה?

yonitbrk

New member
לא נראה לי שתהיה לך בעיה עם זה

השאלה מה ממליצות הגננת והפסיכולוגית של הגן. אנחנו הגענו עם המלצות מתאימות ולא עשו לנו בעיות מיוחדות.

לפי החוק? אולי תתחילו מקבלת ייעוץ חוקי?

אני לא ממליץ לבוא לוועדת ההשמה עם עורך דין, כי זו הכרזת מלחמה. אבל אם מתחילים לדבר אתכם על החוק, אז אתם צריכים להכין שיעורי בית לקראת הוועדה ולקבל הסברים מעמיקים וברורים על החוק, מפי עורך דין.

למעלה