שנה לחטיפת החיילים

דסדס

New member
יוזמה ברוכה!

צריך להשאיר את הנושא על סדר היום, ובתקווה שיחזרו מהר הביתה!

מזל שלחיילים, ככל הנראה, אין גישה לאינטרנט.

שורה פוגעת. שער בנפשך שהיית אתה, או בנך, או אחיך אותו חייל. גם אילו מחזיקים בדיעה כמו שלך, אסור למחוק את הנושא מסדר היום. גם אילו ישראל לא נוקטת באף פעולה מדינית, ומקריבה אותם למען כל אותם חיילים שלא ייחטפו בשנים הבאות - (וזה צעד חכם אך קשה, ושמחה שהאחריות לכך לא עליי) זה יהיה בלתי מוסרי להוריד את הנושא מסדר היום שלנו. למחוק אותו? חלילה.

מתלבט13

New member
הבעייה

שהלחצת הממשלה על ידי "השארת הנושא על סדר היום, מחזקת את הנזק שחיזבאללה גורם בחטיפה. וגם יוצרת מצב שכנראה בסוף הממשלה תיכנע, בניגוד לטובת ועתיד המדינה והחיים של כלל האזרחים והחיילים. אני טוען שעל כל חייל חטוף אנחנו מקריבים המון חיילים ואזרחים שנהרגים למען האידאל המטומטם של להחזיר שבויים בכל מחיר. אולי עדיף שאני אהיה ציני ולא יהיה איכפת לי על חיי אדם. יהרגו אנשים? מה יש? העיקר שישוחררו החטופים.

שים לב שלא אמרתי שהשארת הנושא על סדר היום

היא על מנת להלחיץ את הממשלה. ניתן להשאיר אותו על סדר היום הציבורי מכיוון אחר ולמטרה אחרת. אגב, צריך לבדוק אם זו אכן המציאות, אבל ייתכן וההשפעה של הידיעה ש"בכל מחיר לא יופקרו" תורמת למוראל של ילדים בני שמונה עשרה, ובאופן ישיר להצלחתם, תרומה השווה במידתה לחיילים והאזרחים שהיינו נמנעים מלהקריב למען אותה המטרה. (נדמה לי שבחרתי בצורה המסובכת ביותר לכתוב את המשפט הזה).

מתלבט13

New member
אני יכול להסכים

לשתי טענותיך. זו שאלה של רווח מול הפסד. האם וכמה זה משפיע על המורל? אני סקפטי, אבל אם אכן אתה צודק וההשפעה כל כך גדולה, מה לעשות להשאיר את הנושא ברמה האנושית וכו' אני מסכים ותומך בכל לב. אבל נדמה לי שאלה שמזכירים את זה מדברים על "ממשלת ישראל שלא עושה די" כאשר "די" זה לשחרר אסירים במספר שחיזבאללה רוצה. אולי גם לסגת כמה קילומטר לקינוח. מה שמרגיז אותי זה "מוסריות" שמוחקת את שאלת המחיר מסדר היום שלה. יש מחיר ל"טוב לב", ולשלם בחיי אנשים שלא מצולמים בטלויזיה בשביל אנשים שמצולמים בטלויזיה זה לא מוסרי.

אני אכן צודקת, לא צודק.

או שלא. אני משערת, מעולם לא הייתי נתונה במצב כזה. אל דאגה, אחרי שהאנשים ימותו הם יצולמו בטלויזיה. כך נצא הוגנים כלפי כולם.

ואני טוען

עין תחת עין, שן תחת שן וכו` . אם הם (הערבים בכללי) חוטפים/רוצחים יהודים אז אנחנו (הצבא) צריכים ג``כ לרצוח/לחטוף עד שהם ילמדו. וכך כשהם מפילים עלינו טילים מסוגים שונים ונפגעים מאיתנו אז גם אנחנו צריכים לעשות את זה. בדיוק כמו שכתבתי למעלה. שן תחת שן, עין תחת עין וכו` .

בתש1

New member
ממש לא מחייב שזה יגרור אחריו הרג נוסף

של חילים.. להשאיר את זה על סדר היום-זה אומר שהממשלה קצת תפעל יותר על מנת לפתח משא ומתן עם החיזבאללה. אתה יודע שאין שום אדם מטעם הממשלה שפועל אישית על מנת לעזור למשפחות החטופים? אם הפתח הצליח לשחרר את העיתונאי האנגלי (נדמה לי ) תוך כמעט יום אחד, לא נראה לי שלישראל יש כזאת בעיה .. ואגב, לחטוף הם תמיד יחטפו . סגנון המשא ומתן אם ניתן להם או לא ,ממש לא רלוונטי להם.

מתלבט13

New member
זה רק מלמד שכדאי לחטוף

יש משא ומתן. אני מאד מסופק אם יש כאן שאלה של "כמה מאמץ" יש כאן שאלה של "כמה משלמים" וכאן אני חושב שכבר מציעים יותר מדאי. המחיר שמשלמים על חיילים חטופים הוא המוטיבציה של החטיפה הבאה. נכון שתמיד ירצו לחטוף. אבל ככל שמקבלים יותר יהיה להם יותר מוטיבציה. אם תתני על כל ראש מאה מיליון דולר אני מבטיח לך שיהיו חטיפות כל חודש. זה שאין לממשלה מישהו שיתמוך במשפחות החטופים זה באמת לא בסדר. אל תשווי בין מה שהפתח עשה במקרה מסוים למה שישראל יכולה לעשות בארץ אחרת.

uri80

New member
כשאתה תהיה שבוי שם, תהיה לך זכות למחוק את

הנושא מסדר היום. לא לפני כן.

מתלבט13

New member
כשאתה תהיה זה שימות כתוצאה מכניעת

המדינה לחיזבאללה, תהיה לך הזכות להעלות את הנושא על סדר היום

uri80

New member
למקרים כאלו בדיוק, נועדה האמרה "סייג לחוכמה

שתיקה". אין לי מושג באיזה צבא אתה שרתת או לא שרתת, אבל בצבא שאני מכיר אחד הערכים החשובים הוא לא לנטוש אנשים בשדה הקרב. ניתן ורצוי להתווכח על תג המחיר שעל ישראל לשלם בעבור שחרור הלוחמים או על הדרך הראויה כיצד לעשות זאת, אבל אמירה שצריך להוריד את הנושא מסדר היום היא, איך נאמר זאת, אני מתלבט עד כמה להביע את סלידתי ממה שעומד מאחורי עמדה זו. לשמחתי משפחות החטופים כנראה לא יתקלו בתגובה למעלה.

מתלבט13

New member
מה שעומד מאחורי עמדה זו

הוא החרדה מפני הנזק העצום למדינה מכניעות כאלה ואחרות החשש שהאינתיפאדה הראשונה היתה גם תוצאה של עיסקת ג'יבריל שגם נבעה מקמפיינים דומים. האפשרות שהמדינה מתנהלת לפי סנטימנטים ולא לפי היגיון. האפשרות שמלחמת לבנון נוהלה בחלקה מתוך חשש מדעת הקהל שמדברת על "..........." ולא על איך שורדים בג'ונגל המזרח תיכוני. הטיעון שמי שמתנגד לויתורים לא הגיוניים צריך לשתוק, הוא בעצם טיעון בעד ויתורים מוגזמים. אם המתנגדים ישתקו ורק התומכים ידברו, מה התוצאה?

barr1969

New member
למחוק את ההודעה הזו מסדר היום

ואני גם צריכה להבין איך בדיוק העלאת הנושא לסדר היום גורמת לחטיפת חיילים. אז יש כאלו שטוענים שהאיתיפאדה הראשונה הייתה תגובה לעיסקת ג'יבריל. גם הרבובדיה אמר שאוטובוס הבונים נמרח על פסי הרכבת בגלל שהמזוזות בבית הספר לא כשרות. אז אמר, אז טוענים. האינתיפאדה השניה התחילה ב-88. לקח להם שלוש שנים מעיסקת ג'יבריל כדי להגיב, נשמע הגיוני לחלוטין. השניה התחילה עקב עליתו של שרון על הר הבית, הייתי אומרת שהם די מגוונים בסיבות בגללם הם הורגים יהודים. או חוטפים אותם. יועלה הנושא הזה לסדר היום הציבורי כל רגע כל שעה. ויוחזרו השבויים הבייתה על רגליהם ולא בארונות.

מתלבט13

New member
עיסקת ג'יבריל

אינתיפאדה זקוקה לחיילים. שיחרור פעילים מנוסים ובעלי מוטיבציה מהכלא מילא את שורות צבא האינתיפאדה. אני זוכר את עצמי קורא בעיתון שוב ושוב "נעצר פלוני ממשוחררי ג'יבריל, על ייזום פיגוע ....." התרומה של משוחררי ג'יבריל באינתיפאדה הראשונה אינה מוטלת בספקץ השאלה היחידה היא עד כמה הם תרמו לעצם פריצת האינתיפאדה. אגב, מה עם ההרוגים הישירם מניסיונות החילוץ במלחמת לבנון וה"פעילויות" רוויות הדם בעזה אחרי חטיפת שליט?

barr1969

New member
אגב, מה עם הרוגים בכלל?

אולי יפסקו המלחמות בבקשה? אני מבינה שכואב לך על מות חיילים, אבל זו לא סיבה להוריד את העניין מסדר היום. מצידי שיחזירו להם אבטיחים בעד החיילים שלנו, הם כנראה די נעולים על אנשים, וכיוון שחיילים שלנו חיים ביינות לחיות אדם הללו, וכיוון שיש ביניהם חיות שמסתובבות חופשי ולא זרוקות בכלא הישראלי, יהיו הרוגים בצד שלנו. תהיה בטוח שיהיו. זה שסגרנו כמה טרוריסטים בכלא, לא עוצר את המלחמות והפיגועים. ויכול להיות שאלו שישוחררו יחזרו לפעילות טרור, אז ישראל תעצור אותם שוב בבקשה, אבל לא יהיו עוד רון ארדים. מה שמזכיר את רון ארד שנפל בשבי בלבנון באוקטובר 86. אם הוא חי, הוא נרקב שם קרוב ל21 שנה.

למעלה