שנה לאבחון

ליייייי

New member
שנה לאבחון

היום לפני שנה יצאתי רועדת מפגישת הסיכום עם ד"ר זימן. הסתכלתי עליך בעודך קופץ ומנפנף בידיך בהתרגשות ,כשאתה מביט בהנאה רבה באיזה פרח קטן וזניח,אומרת לעצמי בליבי שמעתה אתחיל לראות את העולם מזווית קצת אחרת – מהזוית שלך. משום מה הוקל לי ,כששמעתי את המילים פידידי נוס , היתה איזו תקווה ב 3 אותיות האחרונות ... תקווה ורגיעה אחרי תקופה הזויה של 3 חודשים שחורים של חוסר וודאות – הוא כן, הוא לא, הוא גבולי . תקופה שהרגה אותי. 3 חודשים בהם הדמעות זרמו כמו מים מהעיניים. ללא מעצורים. 3 חודשים ללא שינה, ללא אוכל, ללא חיים. הכל הסתכם בחותמת הארוכה הזו –פידידי נוס. ואז ההחלטות הכל כך קשות – מה לעשות,איך לטפל,מי יטפל ואיפוא.... כל החיים שלנו השתנו. עברנו מסלול. התחלנו לנסוע. אז איפוא אתה היית לפני שנה? ידעת לשיים 30 מילים בעברית וכמה באנגלית. כולן שמות עצם, ביניהן גם המילה המקסימה "אמא". שיחקת בעיקר בחיות, כשאתה משיים אותן ומסדר בשורה, אבל מחפש קשר עין על מנת לאמר מה אתה רואה. יכולה היתה להתפוצץ לידך פצצה ולא היית שם לב. כשקראנו לך באת רק אם שמעת את אחת מהמילים סיפור,אוכל או סרט בסוף המשפט. לא הצבעת, היית רוב הזמן בעולמך שלך. היה לך נחמד בגן. כן התעניינת בילדים ,אבל בעיקר מרחוק,לא הסכמת לתת יד לילד ולא השתתפת במשחקים. לא אהבת להיות במקומות הומי אדם ולא אהבת לראות אף אחד על הבוקר חוץ מאבא ואמא. קנאת באחיך , ואיך שהוא היה מגיע היית מתחיל לבכות ולצרוח. ואיפוא אנחנו היום? אתה יודע כמעט כל מילה קיימת ואם אתה לא יודע אתה אומר "אני לא יודע" (היום ממש חפרתי בכלי העבודה של אבא ובכלי המטבח בכדי למלא את הסלסלה של "אני לא יודע"), אתה מרכיב משפטים של 3 ו5 מילים. אתה קשוב לחלוטין לסביבה ואין סיכוי שתפספס משהו. אתה מצביע ומביע את עצמך, מגיע כשקוראים לך ואפילו עונה "מה". משחק משחקים פונקציונליים ומשחקי דמיון (רק היום לקחת את תיק הרופא ואמרת לדינוזאור "תפתח פה גדול, תעשה אה, אתה חולה!"). אתה מטורף על המשפחה כולה ואפילו מבקש לדבר בטלפון עם סבא ולנסוע לרמת השרון לדודה. אין מילים לתאר את הקשר המקסים שיש לך עם אחיך ,אותו אתה פשוט מעריץ ואוהב אהבת נפש. בכלל אתה אוהב אנשים ומת על אורחים. כל פעם שהדלת נפתחת את הראשון לצרוח "מי שם?" ולהתעלף משמחה מהמגיעים. והגן- לפני 4 חודשים התחלת ללכת לגן. רגיל. קשה לתאר את האושר שלך כשאתה מגיע לגן. איזו ריצה וחיבוק ענק לגננת – אתה מזמין חברים לשחק (לפעמים),ניגש ללטף ילדים שבוכים,מתעניין בנעשה, מחקה את הילדים,משתתף פעיל במפגש,כוכב בשעורי התעמלות ואהוב ומקובל על ילדי הגן. אתה ילד שכל מי שרואה אותך מתאהב בך על המקום,נכנס לכולם ישר ללב,מקסים רגוע וחייכן. ושלא תחשוב ששכחתי שב-30/10/06 (ברור שרשמתי!) אמרת לי פעם ראשונה "אני אוהב אותך" עם החיוך הכי גדול בעולם! אז החיים מטורפים, עם אבא שמגיע לשבוע בחודש,ועם כל כך הרבה אנשים (טובים) שמעורבים בחיים שלנו. אבל כולנו בתחושה של עשייה והתקדמות מדהימה. אתה יודע, באחד הימים הראשונים אחרי האיבחון דמיינתי אותך שוחה בים, ומסביבך דגים יפים בכל כך הרבה צבעים ואתה מאושר במים. רק שאני עומדת על אניה מביטה בך ואתה שוחה לך, מאושר מהדגים והצמחים הנפלאים שבים, אבל מידי פעם היית עולה לקחת אויר ורואה אותי עומדת על האניה מנסה לזרוק לך חבל להצטרף אלינו למעלה. וכן, זה בטח קשה לוותר על השחיה במים המרתקים והשלווים ולעלות לאניה. אבל אני מרגישה שתפסת בחבל ושאתה רוצה להצטרף למסע שלנו,אלינו. נכון, מידי פעם אתה עדיין נותן קפיצה לאיזו שחיה מרגיעה, אבל מהר מאוד אתה נזכר בנו ומצטרף אלינו. מבטיחה לנסות לתת לך עולם עשיר ומגוון, בטוח אוהב ומגונן,איתנו למעלה באניה. ממעריצה מספר 1 שלך שאוהבת אותך עד אין קץ- אמא.

bisty

New member
התרגשתי מאוד ../images/Emo13.gif

(למה אין אייקון של דמעות שמחות?) ילד מקסים ואמא נהדרת עוד יותר
אושר גדול
רק בריאות וחדשות מדהימות כאלו

גאמי

New member
יו הלב הלב מתרחב!

איזה חום הציף אותי כשקראתי את דבריך כמה הזדהות, איזה תאור מדהים ומרטיט, זהו נפלתי שדודה אין מה לעשות ליייייי, כל כך מרגש לשמוע על ההתקדמות הלא תאומן, על הרגישות ההורית המדהימה לא פחות שרק ימשך וימשך וימשך עד אין קץ. בכמה תקווה הוצף הפורום הזה הבוקר אחרי השרשור שלך. תודה ששיתפת אותנו.

איזו התרגשות! זולגות לי הדמעות!

איזה אושר! אנחנו רק בתחילת הדרך (גם פדד נוס) וכמה תקווה נתת לי עכשיו!

yonitbrk

New member
לייוש

איזה יופי. אכן מרגש מאוד. שתמשיכו רק להנות ככה ולהתקדם .

לייי כל-כך מרגש../images/Emo23.gif

אהבתי והתרגשתי לקרוא. שימשיך להתקדם, להתחזק, להרגיש בטוח בעולמכם שם למעלה באוניה, ושיהיה מאושר. ולך ליייי המון
תודה על ההודעה הנפלאה הזו, שעשתה לי טוב על הלב!

mayarel

New member
כמה מרגש

איך מרגישים המון אהבה בכל מילה
המון אושר והצלחות ליייי והלוואי וכל חודש תכתבי לנו על המקסים שלך! באמת תודה עשית לי המון טוב על הבוקר, מאיה

טל 0 0 0

New member
חברתי היקרה ../images/Emo141.gif

איזו הודעה...!!!!!! וואוו...!!!! אין ספק שהילד שלך הוא
. התרגשתי מאוד לקרוא , למרות שאת רוב הסיפורים אני מכירה ב- live . שתמיד יהיו בכם הכוחות להמשיך ולתמוך בפיצ, לאהוב, לדחוף ולהנות מכל המסע שלכם איתו. והוא- הקטנצ'יק הזה - הוא זכה בהורים נפלאים. LOVE טל

הי ליייייי

את מקסימה.. מאחלת לכם עוד שנים טובות ומקדמות לא פחות, עם התפתחות וצמיחה, והרבה חיוכים ואופטימיות.. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

שירדני

New member
כל כך מרגש

מאחלת לך ולבנך רק טוב, הוא עוד יהיה הקפטן באניה שלך... לנו ולילדנו יש כל השנה ניסי חנוכה, המון המון הצלחה בהמשך, שירדני.

ריגשת אותי מאד

זה מה שנקרא "יתרון האור הבא מן החושך", כשמגיע אור אחרי חושך ההכרה ביתרונו ובמעלותיו היא גדולה ואמיתית, ובמקרה שלך כ"כ הרבה אור ואהבה שממש מציף את הלב. שדרככם תמשיך להיות מוארת ומוצלחת תמיד. חג שמח חני

n o g a h

New member
ליייי../images/Emo140.gif

כתבת באופן מאוד יפה ומרגש. מאחלת לבנך המשך התקדמות וצמיחה, ובעיקר חיים של אושר ושימחה

rri1

New member
ל- לי, כל כך מרגש!!!

אני זוכרת שכאשר קיבלנו את האיבחון הראשוני- התחלתי לקרא באובססיביות הרבה ספרים ומאמרים על האוטיזים... מתוך כוונה ללמוד כמה שיותר בנושא- וכמעט תמיד היתי מסיימת את הקריאה בדיכאון נוראי .... עכשיו כשקראתי את התיאור המקסים שלך , חשבתי לעצמי שחבל שלא קראתי את הדברים שלך אז... לדעתי צריך להוציא את הדברים שכתבת לאור, ולתת אותם להורים שרק קיבלו איבחון. חשוב שכולם- הורים ואנשי מקצוע- יידעו כמה הרבה תקווה יש בסיפור הזה... וכמה רחוק ניתן להגיע. כל הכבוד לכם, ולילד המדהים שלכם! רננה

rutimay

New member
וואו, לייייייי../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

תודה על ששיתפת אותנו. זה מקסים ומרגש! נשמע שאתם ממש בדרך הנכונה (למעלה והחוצה). מאחלת לכם שתדעו תמיד למצוא יחד את האיזון בין הים ליבשה.

mayarel

New member
דני, תלמה, שווה להוסיף למאמרים

לדעתי אם ליייי מסכימה שווה מאוד לשמור את ההודעה הזו פה בפורום. לפני כמה זמן גם רותימאי כתבה על בנה ירדן דברים מקסימים. חבל שזה "הולך לאיבוד" בפורום.. אלו דברים כל כך מעודדים.. באמת כדאי (ברשות כמובן) לקבץ הודעות מסוג זה ולהוסיף כל פעם שמופיעה אחת חדשה. להורים חדשים יהיה סוף-סוף משהו טוב לקרוא וגם להורים שפשוט מקבלים כוחות בצורה הזו.

איזו ברכה מתוקה ונהדרת !../images/Emo99.gif../images/Emo23.gif

לפיצ היקר שתמשיך ותמלא אושר ושמחה בלבבות כל המשפחה, שתמשיך לשחות לאן שתרצה, אך תדע תמיד שהספינה היא בלב של אמא והיא תנחה אותך לחוף מבטחים שתהיה תמיד מוצלח ומאושר ואהוב ונהדר ותמשיך להתקדם בצורה מופלאה בדרך החוצה מהים שתזכור תמיד תמיד שהאמא הנהדרת שלך חצתה יבשות בשבילך ואם צריך היא גם תחצה הרים ועם כל זאת, היא פה בשבילך - אמא נ ה ד ר ת שקוטפת פירות של אושר בזכותה ובזכותך שכתבה לך הודעה מרגשת ונפלאה פה המון המון חיבוקים ואושר וגאווה- הלוואי על כולנו.. אמן
רק שמחות והצלחות

ליייייי

New member
../images/Emo9.gif חברים יקרים כל כך!

לbisty, גאמוש,במבינה,יונית,אמא של אופירוש, מאיה, טל, רונית, שירדני, איטי, nogah, rri1 , גלירון, גם אמא של, אופשיר, רותי, גליגל ותלמוש : פעם הכרתי משהי שאמרה לי שחברים צריכים לא רק כשרע אלא גם כשטוב. שמחה שריגשתי ועודדתי, בעיקר את החדשים שבינינו... תודה על התגובות החמות שלכן,זה באמת "עושה טוב" בלב. שיהיו לכולנו סיפורים על הצלחות ,התקדמות ושמחות מחבקת בחזרה

למעלה