שנה טובה

וכמה מילים לכמה אנשים

כאילו לפני שניה התיישבתי על הכסא לכתוב בפורום ברכת שכה טובה, וכבר השנה חלפה כאילו אני עומד לרגע למתוח גב כואב ומגלה שאני מגיע למקומות שלא חלמתי להגיע לפני שנה והכל בזכותכם שתהיה שנה טובה שנה של עשיית סיפורים של טוב. באהבה לכם , אתם שחלק ממני הפכתם אתם שאת השנה הפכתם לכיף גדול משה

למשה תודה על הברכות, וממני גם לכולם

שנה טובה, שמחה ועליזה. שנת יופי פנימי וחיצוני, שנת בריאות ואריכות ימים. פריחה , לבלוב והרבה ירוק. בשנה זו הפכתם כולכם חברים לי. גאה להיות חלק מקהילת מספרי הסיפורים. תבורכו בכל הברכות כולם ללא יוצא מן הכלל..

מצטערת לא עבר ארשום מהזכרון

מעשה בשני חברים שהלכו יחד במדבר. תוך כדי הליכה החל ויכוח בין השניים, אחד סתר לשני. מע עשה מקבל הסטירה? חרת עלך החול: חברי הטוב נתן לי סטירה. המשיכו ללכת והגיעטו לנוה מדבר, היה שם אגם, החליטו החברים לרחוץ באגם. החבר שקיבל את הסטירה החל לטבוע, חברו קפץ למיים והציל אותו. מצא אבן וחרת עליה: חברי הטוב הציל אותי מטביעה. שאל החבר: מדוע כשסטרתי לך רשמת על חול, ואילו עכשיו חרטת על אבן? ענה כי את הסטירה רציתי לשכוח, ולכן על חול כדי שהרוח תמחוק את זה. ואילו את ההצלה על אבל כדי ששום רוח לא תוכל למחוק.

perhay

New member
פשוט שנה טובה

תודה משה ושחרזדה על משאלותיכם לשנה החדשה. מצטרפת לכל האיחולים ומקווה שאכן שנת תשס"ז תהיה פשוט שנה טובה, שנה של קירוב לבבות ופריצת דרך לכולנו בכל התחומים. יש לנו כלי נהדר, ואלה הם הסיפורים הנצחיים והחדשים, ובעזרתם ניתן לעשות הרבה דברים טובים. בתור שי לחג, אני מצרפת הפנייה לאתר עם סיפורים יפים. לא מצאתי אותו בין קישורי הפורום. שנה טובה לכל באי הפורום הנהדר הזה!

מתנה קטנה לראש השנה../images/Emo77.gif

הבטחתי ל perhay עוד סיפור קיפולי נייר אז הנה. הסיפור הזה לא מבוסס על עבודת אוריגמי אלא על משהו פשוט יותר – קיפול מינימלי וציור תוך כדי סיפור. הפעילות היא כל-כך בסיסית שניתן ללמד ילדים בסוף הגן ובכיתה א' לבצע אותה ואף לספר את הסיפור בעצמם. בקובץ המצורף אתם רואים תצלום של הדף כפי שהוא מצוייר באופן מלא. עכשיו אפרט את ההוראות והסיפור שלב,שלב: מסיבת יום הולדת קחו דף בגודל A4 וקפלו אותו לרוחבו פעם אחת ופעם שניה, אח"כ פתחו אותו והצמידו לשולחן או ללוח כשהוא מונח לרוחב, או מה שקרוי Landscape. הצהרת פתיחה: "אספר לכם סיפור לא רגיל על מסיבת יום הולדת." ג'סיקה גרה על אי בלב אגם. (ציירו עיגול גדול ובתוכו עיגול קטן). זה היה יום ההולדת שלה ואמא שלה אמרה לה שהיא יכולה להזמין חמישה חברים למסיבה. למרות שג'סיקה גרה על אי היו לה המון חברים. היא אמרה "אני חושבת שאזמין את חברי הקיפוד." (ציירו את מה שבציור הסופי נראה כמו אפו של השפן. משום שהדף מונח לרוחב, הילדים עדיין לא יבחינו בפוטנציאל). "אני חושבת שאזמין גם את התולעים התאומות." (ציירו את אזני השפן. השתדלו להקפיד על המיקום בדף ועל היותן דומות בגודל). ג'סיקה ביקשה גם מהזבוב שהיה חבר טוב שלה, לבוא למסיבה. (ציירו את פיו של השפן). ואפילו חברתה החיפושית "פרת משה רבנו" יכלה להגיע! איזה כייף! (ציירו את ראשו של השפן ואת עיניו). "בואו נראה. הזמנתי את הקיפוד, את התולעים התאומות, את הזבוב והחיפושית. (הצביעו על כל חיה בזמן שאתם מציגים את שמה) את מי עוד אוכל להזמין?" (עיצרו רגע והמתינו. הילדים כבר יאמרו לכם שציירתם שפן. אם מישהו מתעקש שהתולעים הן כבר שתיים, המציאו תשובה. תפילו את זה על אמא של ג'סיקה למשל...שחררו את נייר הדבק והציגו את הדף בפני הילדים במאונך כדי שיקל עליהם לראות את השפן.) כשהזמינה ג'סיקה את השפן למסיבה, הם כבר היו שישה חברים. אבל ג'סיקה הייתה מודאגת "איך יגיעו כל החברים לבית שלי בלב האגם? (הצביעו שוב על ביתה של ג'סיקה בעוד אתם אוחזים בנייר – אי בלב אגם) "אה! אני יודעת! אני פשוט אקח אותם בעצמי מן החוף אל האי!" האם יודעים אתם איזו חיה היא ג'סיקה? ג'סיקה היא...(קפלו בחזרה את הדף באמצעו וקפלו בחזרה לכיוון ההפוך את החלק התחתון שלו. סובבו אותו כשצידו הרחב ההתחלתי כלפי הרצפה) אהה! נכון! ג'סיקה היא ברווזה! אפשרויות להמשך פעילות: 1. למדו את הילדים לצייר את הציור ולספר את הסיפור בעצמם. דגש חשוב – הציור צריך להיות מתואם – האי מול אזני השפן, אחרת יברח המקור של הברווזה למקום בלתי מובן. 2. אי הוא מקום מיוחד למסיבות. באיזה מקום מיוחד הייתם רוצים לערוך לעצמכם מסיבה? 3. אילו חיות אחרות יכולות לעזור לחברים לצלוח את האגם? 4. מיינו את בעלי החיים בסיפור ובתשובות הילדים – יונקים, חרקים, בעלי-כנף וכו' – מה מאפיין כל אחת מן הקבוצות? אשמח לשמוע חוויות מן הפעילות. שנה טובה!
בברכה,

perhay

New member
איזו הפתעה נעימה! ../images/Emo51.gif

אין ספק שאשתמש בסיפור ואדווח לך בהמשך על התגובות של הילדים.

למעלה