שנה טובה

lilach7

New member
שנה טובה

שנה טובה לכל חברי הפורום , אין גברים בכל הפורום ? הייתי חושבת שגם לבנים קשה ללא אמא,,, שנה חלפה מאז שאמי ניפטרה , שנה שעברה זה היה בלתי נסבל!השנה עברתי את זה , ואפילו נהנתי בחיק בעלי , ביתי , אבי וחברים טובים. יחד עם זאת אי אפשר שלא להתגעגע לאמא שתמיד היתה מתקשרת ערב חג לאחל שנה טובה , אני מאוד מתגעגעת לשיחות שלנו, למאכלים שלה , להרגשה החגיגית שהיתה משרה באופן מיידי על כל הבית , ההתלהבות לקראת השנה החדשה, אפילו בביה"כ היתה חסרה לי , בעיקר ב"נתנה תוקף " שהיא תמיד לקחה באופן כ"כ רציני, המשמעות של התפילה הזו התחזק בעיני מאוד. הכל שונה עכשיו, אין ארוחות אצל אמא, בבית שלנו כל החגים סבבו סביבה , אמא היתה תמיד מארחת את כולם , ולרב היינו תמיד ביחד כל המישפחה בראש השנה.עכשיו , כל אחד בביתו שלו.לפעמים כשכולנו ביחד ממש כיף ,כאילו שבר לא השתנה ,אבל אמא תמיד חסרה,תמיד היתה מלאה בסיפורים משונים , מצחיקים אפילו אם זה סיפור טראגי,, את השנב אני מתחילה עם הרבה בשורות טובות 1: מכרתי וקניתי דירה. 2:התקבלתי ללימודים שמאוד רציתי,,, 3:נולדו לי 2 אחייניות חדשות. ואני שמחה , באמת באמת שמחה,וסוף כל סוף מתחילה "לחיות" מחדש. ובאיזשהו מקום בלתי נמנע אמא חסרה.יש בי הרצון לרוץ ולספר לה , שתהיה גאה , רוצה לשמוע את קולה המתלהב בכנות בלתי רגילה שרק מי שהכיר אותה יבין. במקום זה אני מדמיינת איך היא היתה מתלהבת מגאווה , אני חושבת שזה נותן לי כוח.רק מפחדת שהיא מתרחקת ,לא רוצה לאבד את מה שנשאר. ובשנה הבאה מה יהיה ? 1:רשיון נהיגה. 2:דירה שאוטוט ניכנס אליה. 3:שאעבור את כל המיבחנים שלי בהצלחה. שנה טובה לכולם, ושנשמע רק בשורות טובות.

libi4

New member
שנה טובה ומתוקה../images/Emo141.gif

השנה שלי היתה מאוד עצובה אך היתה מהולה בשמחה לא קטנה...ולד לי תינוק-שלישי סמספר ילדיי ואני שמחה....עברנו דירה מעט לפני שאמא נפטרה.....על הרבה דברים טובים איני יכולה לחשוב השנה אבל.....היו קצת.....היו יותר מידי אירועים שלקחתי בהם חלק מחוסר ברירה.....וזהו.... תחושה של ריקנות..... אין פסח ברחנו לביתמלון ראשהשנה התארחנו-היה מתחת לכל ביקורת-אי כמו אמא,אצל אמא ובשבילה....אך היא בחרה לותר ולהשאיר אותי כאן לבד....עם שלושה קטנים ועם אפס תמיכה.... קצת קשה לי.... תודה

שלום libi4

מבינה לליבך ומקווה שכשיעברו החגים הכל יתאזן מחדש וישוב לשיגרה שהיא בכל מקרה קלה יותר... ובנוגע לתמיכה... האם אין לך עזרה בכלל? אם אינך יכולה להיעזר בבני משפחה, נסי להתארגן עם עזרה חיצונית מבחינה טכנית, אם את יכולה לאפשר לעצמך. כך שתורידי מעלייך לפחות את הנטל הקשה שיש ודאי עם שלושה קטנים בבית, דבר שלא מוסיף למצב הרוח הכללי. ברור שאת התמיכה הנפשית לה את מייחלת, לא תוכלי למצוא, כי חסרונה של אמך הוא עובדה, אך לפחות תוכלי להקל על עצמך מבחינה טכנית ופיזית דבר שיכול לעזור ולהקל במעט את העומס הנפשי... מקווה שתהיה לך שנה קלה יותר... ושמחה יותר... גמ"ח טובה

S u n n y 1

New member
היי לילך

את מתארת את כל הקושי והחוסר, ויחד עם זאת יש בהודעה שלך המון תקווה ואופטימיות! מאחלת לך שנה טובה טובה עם בשורות טובות גם לך.

lilach7

New member
נעים להכיר

שלום SUNNY ו , נעים להכיר
אני די חדשה כאן , ושמחתי שמישהי קראה מה כתבתי , זה מכל הלב. בקשר לאופטימיות , את צודקת לגמרי, אני תמיד משתדלת לשמור על אופטימיות על אף הרגעים הקשים שלפעמים אני עוברת... מה עוד נשאר לנו, חוץ מיזה ?ליפול , ולקום ליום טוב יותר , מחוזקים יותר. תודה על ההתיחסות, מי ייתן ותמיד יהיה מהיכן ללקט דברים מתוקים מתוקים שיקלו עלינו.שנה טובה,,,ומתוקה.לילך

S u n n y 1

New member
אשריך!

לי לקח קצת זמן ללמוד לראות את החיובי ולקחת אחריות, כי הכי נוח ומוכר זה לראות הכל קשה וקשה. אני ממש מכריחה את עצמי לנסות לראות את הטוב - וואלה לפעמים זה בסוף עובד... :)

lilach7

New member
SUNNY יקרה

כמה את צודקת, באמת הכי קל לראות כמה קשה , כמה עצוב.אז זהו שהחלטתי שאני חייבת לנסות להתמקד בחיובי יותר, בהתחלה אמרתי , ייקח לנו זמן למכור את הדירה, ואז אמרתי וואלה למה ? וסידרתי קצת יותר יפה, והאמנתי, שיהיה בסדר, תוך חודש בערך מכרתי את הדירה. אח"כ אמרתי שאני אנסה להתקבל ללימודים , ואמרתי , וואי יש בנות עם רזומה יותר טוב ממני, בטח יקבלו אותם, ואז ,החלטתי , שגם לי יש המון להציע, ו,,התקבלתי!, וממש כיף , ופתאום אני חושבת שכדאי להעיז ולעשות דברים , לא משנה מה, כי יכול להיות שמשהו מתישהו , יתממש. שוב , גם יש רגעים קשים , ממש קשים.שהגעגועים אוכלים את הלב , שאני צריכה שאמא תהיה פה" להגן " עליי,,אבל אני תמיד יודעת , שיש לי גם דברים טובים בחיי, וצריך להמשיך,,,זה מה יש, לא ?! טוב אז שיהיה שבוע טוב, וכמובן גמר חתימה טובה.

S u n n y 1

New member
לילך

מאוד מזכיר את המשפט שמופיע בחתימה של איחוד - מחשבה יוצרת מציאות. האמנת כי יבוא טוב וזה מה שקרה, זה מה שיצרת. בתהליך האבל שלי הרגשתי הרבה פעמים כי אין טעם לכלום - כי העתיד זה סתם מילה ושאני לא רוצה ל"טרוף" את החיים. היום אני מרגישה ורואה את הדברים קצת אחרת, ומקווה להמשיך עוד ועוד ולהנות ממה שנשאר, לראות שיש גם הרבה טוב.

מיקימק

New member
../images/Emo9.gifשנה טובה בנות

לא הייתי פה בחגים (אני משתדלת לברוח מפה בתקופה הזאת), אז אני מנצלת את ההזדמנות לאחל לכולכן שנה נהדרת. שתהיה לנו שנה טובה ופוריה, שנצליח להגשים את כל מה שנרצה. אבל הכי חשוב-שיהיה לנו טוב. שנלמד לחיות עם החוסר.....

למעלה