שנה טובה?

e-magine

New member
שנה טובה?

0r0r לא אהב את השותובות האלה. גם UvalS וחושב שהחגים הם חגיגה לספאמרים. אני מבין ששניהם לא בגיל שצריך לפנס משפחה. אני מוכן לקבל "שנוטובות" בדוא"ל, אם היא אשית ולא בתפוצת נאט"ו. משהו שאני אל להבין ממנה שהשוח שח לי את זה תוך התייחסות אישית. אי גם שולח "שנוטבות" חברים וגם לאנים שיש לי איתם יחסים עיסקיים. אם יבקשו ממני לא לשלוח, לא אשלח. מה דעתכם על התופעה?

UvalS

New member
לא שאני נגד, לא בדיוק..

כמו שציינתי אצלי, אני יותר נגד העניין שכל אחד יבוא וישלח לי 'ברכה', כאשר המטרה ברורה: לחשוף אותי למבצעים ולמוצרים שלו, כמובן. חברות שאני בקושי מכיר, או שמעולם לא שמעתי עליהן. לעומת זאת, מחברים, אנשים שאני מכיר, משפחה, ברכות שנשלחות אלי כי מכירים אותי ולא כי "אני ברשימת התפוצה של חברה X" (ברוב המקרים ברשימת כתובת הדוא''ל שהם קנו) אני מוכן ואשמח לקבל בכיף. וכן, אני עדיין לא בגיל שצריך לפרנס (אם לזה התכוונת) משפחה
.

UvalS

New member
וכמובן, שנה טובה לכולנו ../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif

חג שמח

e-magine

New member
הקשר לפרנסה

הוא שבתור אדם שעובד במקצוע שיש עליו מגבלות אתיות לגבי דרכי הפירסום העצמי, במשך שנים רבות המומחים לימדו אותי שאחת הדרכים הלגיטימיות לשמור על מאגר לקוחות היא לשלוח ללקוחות העבר ברכות לחג. זה היה לפני שידענו מה זה אינטרנט, ספאם, דואר זבל, טלמרקטינג וכד'. זה גם לא היה BULK כי זה היה מטבעו מופנה רק ללקוחות בעבר, לא ל"לקוחות פוטנציאליים. כמובן שגם בעלי עסקים אחרים השתמשו בשיטת הברכות כדי לשמור או לחדש קשרים עיסקיים. אני יודע שספאם מאד מרגיז, אבל אני גם זוכר שהמניע לספאם הוא פרנסה. יש לא מעט אנשים שבשביל פרנסה גם מטעים ומרמים. נכון שיש גם ספאם שכולל מרמה, אבל הברכה הספאמרית הבסיסית שכוללת רק איחולים לחג, לא כזאת נוראית גם כשבאה ב"להקות".

simplex

New member
גם אני לא מת על השנות טובות בתפוצות

נאטו, וגם לא את כרטיסי הברכה האישיים שמציעים כל מיני אתרים בחינם, (ושיש לי חשד שהם אוספים בדרך גם את כתובת הדוא"ל שלי לטובת ספאמרים. חוץ מזה, מכתבים מאנשים שכבר מזמן לא יצא לי לדבר איתם, אני שמח, גם אם זה שנה טובה. באופן אישי משום מה זה לא תפס אותי, ואני מסתפק בהזדמנות לשמור על קשר עם קרובי משפחה שהקשר איתם התרופף.

למעלה