שנה טובה, ושאלה

ella bella1

New member
שנה טובה, ושאלה

שלום לכולם!!! קודם כל, רציתי לומר לכולכם שנה טובה (לא יצא לי לפני כן כי הייתי ממש מקוררת
) ומאז שחליתי כמעט שהבראתי פרט לאף הסתום והשיעול מלא הליחה... היום הלכתי בשמחה ובששון לשיעור שלי (להזכירם אני לומדת שיאצו). אנחנו לומדים עכשיו על המרידיאנים השונים... בקיצור, בתרגול עבדנו על מרידיאן הריאות וכמעט לאורך כל הטיפול על המרידיאן השתעלתי. אחד האסיסנטים לחץ לי בכל מיני נקודות וקצת הרגיע לי את השיעול. אחרי זה החלפנו זוגות ושוב עבדו לי על מרידיאן הריאות ושוב התחלתי להשתעל... בסוף השיעור המורה שלי נגשה אלי ואמרה לי "לשים אקליפטוס או מנטה או בזיליקום על איזור הריאות". כאן אני צריכה את עזרתכם: מה הכוונה בלשים? האם הכוונה היא לשים את העלים עצמם או למרוח שמן? כל תשובה תתקבל בברכה!!! נ.ב לצערי, כבר כשלוש שנים הריאות שלי הפכו להיות מטרד- מכל דבר אני מתחילה להשתעל שיעול חזק ולוקח לשיעול זמן רב לעבור... למה זה? למה הריאות קשורות? תודה,
אלה

ריאות

הריאות קשורות ליכולת שלנו לשים דברים מאחור. לפי ההיררכיה הסינית הן משמשות בתור "ראש הממשלה", מי שמקשר בין הקיסר לנתינים, כלומר, בין הלב לשאר אברי הגוף, בינינו לבין הסביבה. אנו נושמים את האוויר ונושפים אותו, ומכאן הקשר לפרידות. הרגש שמיוחס לריאות הוא עצב. נשמע שהריאות שלך לא כל כך חזקות ושיש נטיה של הגוף לייצר ליחב. הימנעות ממוצרי חלב וטיפול טוב עשויים לסייע. יכול להיות שהשיעול בשעור נבע מכך שהליחה שהצטברה בריאות החלה לזוז בעקבות הטיפולים. אפשרות נוספת היא שנעשה טיפול חיזוק (כלומר לחיצות ממושכות) בעוד הריאות שלך גדושות וזקוקות לפיזור. שנה טובה ובהצלחה

ella bella1

New member
תודה../images/Emo140.gif

זה שהרגש שמקושר לריאות הוא עצב אני יודעת. גם ניסיתי לחשוב איזה עצב גדול היה לי לפני שלוש שנים שככל הנראה פגע לי בתפקודי הריאות אבל העניין הוא שלא מצאתי כזה. העצב הגדול היחידי שלי זה שאמא שלי נפטרה אבל זה היה לפני שש וחצי שנים כך שאני לא מצליחה לקשר את זה עם הריאות. שמתי לב שלאחרונה באמת אני נמנעת ממוצרי חלב (ולא כל- כך באופן מודע) יכול להיות שהגוף יודע לבד מה טוב לו ובגלל זה הוא כבר לא דורש מוצרי חלב? ואם אני נמנעת ממוצרי חלב וגם לא אוכלת ביצים (כי זה מגעיל אותי) מאיפה אני אקבל מספיק חלבונים לגוף? תודה, אלה.

חלבונים

חלבון מלא ניתן לקבל גם מן הצומח. חלבון זה בריא יותר וקל יותר לעיכול לגוף מאשר חלבון מן החי. שילוב של קטניות ודגנים מלאים יעשו את העבודה : למשל מג'דרה: אורז מלא עם עדשים, או אורז עם חומוס, או לחם מלא עם ממרח חומוס (רצוי לא מוכן אלא home made)ועוד...כיד הדמיון הטובה. דגנים: חיטה, אורז, כוסמת, אמרנט, קינואה (לא בדיוק דגן, אך נחשב מאותה משפחה לצורך העניין) קטניות: חומוס, עדשים, מש, שעועית, אפונה... כמו כן- טופו ומוצרי סויה אורגנית לא מהונדסת, גם הם משמשים כחלבון מן הצומח קינואה היא חלבון מלא (אם אני לא טועה כמעט מלא לגמרי) בנוסף: שילוב של דגנים עם זרעים, גם הוא עושה יופי של חלבון מלא זרעים: שומשום (טחינה), פשתן, חמניות, דלעת (גרעינים לבנים) ועוד... בקיצור... יש לך הרבה מה לאכול ולקבל יופי של חלבון מן הצומח. לבריאות!

ella bella1

New member
../images/Emo24.gifתודה!

נתת לי הרבה רעיונות!!! אני רואה שבאמת אין לי מה לדאוג ממחסור בחלבונים כי התזונה שלי די מורכבת מדגנים מלאים וקטניות כי זה טעים לי
אלה.

הי שוב

בתגובה הקודמת שכתבתי נתתי הסברים על הריאות לפי הרפואה הסינית, וכמובן שלא אבחנתי אותך. אין לי מושג אם מה שגורם לריאות שלך להיות רגישות זה באמת עצב. אני מכירה אנשים עצובים שהריאות שלהן מתפקדות בסדר גמור. הייתי ממליצה לך לחשוב גם על הכיוון של הפרידה. סיפרת שאמך נפטרה לפני שש וחצי שנים, ואולי לפני כשלוש שנים התחלת לעכל את המוות שלה ובעצם להיפרד. אופציה אחרת היא כמובן הקשרים שלנו עם הסביבה, כיצד אנו מגיבים למגע, לאנשים זרים, לחברים. עד כמה אנו נותנים לאחרים באמת להכיר אותנו. האם ניתן לקרוא אותנו כספר פתוח, או שאנו יכולים לשמור על פני פוקר ואיש לא יודע מה באמת קורה אצלנו בפנים. עד כמה אנו סומכים על אחרים, עד כמה אנו פוחדים להיפגע... באופן כללי אני ממליצה לך לחשוב על שינויים שהיו בחיים שלך כשזה התחיל. לפעמים קשה להתאים הגדרות ("עצב גדול") למקרים, וכמו שאמרתי כאן קשה מאוד לאבחן, ואפילו בלתי אפשרי. דוגמא אחת לכך היא הליחה: לחות רבה בגוף נוצרת כשמערכת העיכול לא מתפקדת כראוי. לליחה יש נטייה להתיישב בריאות. אם יש ליחה רבה בגוף, יכול להיות ששורש הבעיה הוא לא בעצב או בריאות, אלא בשינויים שעברו ובדברים שגרמו לטלטלה של אלמנט האדמה.

ella bella1

New member
הי שוב גם לך../images/Emo3.gif

קודם כל, אני רוצה להודות לך ולכולם על כל התגובות, זה עוזר לי מאוד... חשבתי עם עצמי על שינויים גדולים שהיו לי לפני 3 שנים וצצו שני דברים: 1. באותו זמן התחלתי לצאת עם מישהו 2. התגייסתי לצבא באופן כללי, נשמע יותר הגיוני שהשינוי התזונתי שהיה לי (האוכל המדהים בצבא
) יכול להיות הגורם לבעיה אבל אני משוחררת כבר שנה וכעת התזונה שלי מאוד בריאה ונכונה (עד כמה שידוע לי) אז ככה שלא נראה לי לגבי החבר שהיה לי באותה התקופה, אם תוכלי להסביר יותר את דברייך "כיצד אנו מגיבים למגע, לאנשים זרים, לחברים. עד כמה אנו נותנים לאחרים באמת להכיר אותנו." אולי אני אוכל להבין מזה עוד יותר ולבדוק עם עצמי אם הוא היה המקור לבעיה. ודרך אגב, הוא ואני נפרדנו לפני 5 חודשים אם זה היה קשור אליו הריאות שלי כבר היו מתחזקות. לא? מקווה שלא סיבכתי לך את העניינים יותר מדי, אלה

ערב נעים

אני חושבת שאת מנסה להסתכל על הבעיה באופן מאוד נקודתי, וזה לא תמיד עובד ככה. הנסיון למצוא נוסחה לפעמים מטשטש את שדה הראייה. יכול להיות שקרה משהו שמזמן נגמר, אבל הוא החליש אותך ולא הצלחת לצאת מזה, ומאז אירוע רדף אירוע וזה כבר לא ממש קשור לסיטואציה שבה זה התחיל. נסי לחשוב באופן כללי, למשל, האם את טיפוס שקשה לו להיפרד, או שנפרד בקלות רבה מידי. האם את טיפוס מאוד מסודר, או בלגניסטית. אולי הריאות שלך לא כל כך מאוזנות בגלל הנטיה הטבעית שלך, וזה הגורם האמיתי, לא מקרה מסויים שגרם לשיעול להתחיל. הצבא מביא איתו לא רק שינוי תזונתי, אלא משמעת, סדר, גבולות, הגבלות, פקודות ועוד דברים שקשורים לאלמנט המתכת, אליו משתייכות הריאות. מצב של אין ברירה, שמאתגר מאוד את אלמנט המתכת. אצל אנשים שיש להם רגישות בנושא, יתפתחו בעיות נשימה או עצירות. אבל זה לא שחור או לבן. אצל אנשים שרגילים לעצמאות והתפתחות אישית, ביטוי אישי ויצירתיות, הצבא עשוי לעצבן את הכבד ולגרום לאלרגיות, מעי רגיז או כל דבר אחר שקשור לכבד. אצל אנשים עם חוסר איזון באלמנט האדמה, ישפיע הריחוק מהבית, שינוי החיים והמרחק מההרגלים הישנים, ויגרום לבעיות עיכול, חוסר ריכוז ועוד. איש חכם אמר לי פעם, שלפעמים הגוף עושה כברת דרך, ולנפש לוקח זמן להדביק אותו. יכול להיות שזה המצב כשאנו מקבלים איזה סימפטום שמציק בתקופה לא קלה, ואז גם כשהתקופה מסתיימת, הסימפטום נגמר. לגבי המשפט שביקשת שאבהיר, מדובר בתפקוד של אלמנט המתכת בחיינו. למשל, עד כמה אנחנו נותנים לאחרים להתקרב. כמה אנו מספרים על עצמנו, ומה אנו שומרים לעצמנו ולא מגלים לאחרים. כמה אנחנו נפתחים לאחרים. אגב, אני לא חושבת שהחבר לשעבר הוא המקור האפשרי לבעיה, אלא כמובן התגובה שלך לקשר איתו. בכל אופן, להיות תקועה עם ליחה כל כך הרבה זמן זה לא נחמד, ואני מציעה לך לטפל בעניין.

ella bella1

New member
תודה רבה לך מיכל

עזרת לי מאוד מאוד. החלטתי באמת ללכת ולטפל אני אחזור עם עדכונים. תודה, אלה

בשמחה

ונשמח לעדכונים. מאוד מעניין לשמוע איך אנשים השתמשו במידע שהם קיבלו, ואיזה תהליך הם עוברים בעקבותיו. זה, בעיני, הפידבק האמיתי לעשייה שלנו בפורום. לצערי בדרך כלל אחרי שאנשים בוחרים את הדרך, הם שוכחים לעדכן...

0 אור 0

New member
אין לי מושג למה התכוונה מורתך

אבל את יכולה למרוח שמן אתרי - כאשר כמובן מדובר ב 2-3 טיפות של שמן אתרי שמהולים בשמן צמחי (רצוי שמן זית מחומם קלות שגם הוא מסייע מאד למצב של ליחה והתקררות) או שאת יכולה להיעזר בצמחים עצמם בחליטה או באדים

ella bella1

New member
אכן תהיה מעניינת

איך ניתן לחזק את הריאות מבפנים? הרי עצב גדול הינו משהו פנימי מובהק!!! אני מניחה שהשמן האתרי פשוט מחמם את האיזור (מזכירה שאין לי שמץ של מושג בארומתרפיה ובשמנים) והשאלה הכי גדולה- האם הבעיה היא באמת עצב גדול? כי אני לא חושבת שאני בן- אדם עצוב... אלה.

0 אור 0

New member
שמן אתרי מטפל בכמה רבדים

אבל צריך לבצע התאמה אישית של השמנים לצורך

ella bella1

New member
האם זה משנה באיזה שמן

אתרי אני אשתמש? יש אחד שהוא מומלץ במיוחד? אילו דברים נוספים אני יכולה לעשות על מנת לחזק את הריאות? אלה

0 אור 0

New member
משנה מאד

לכל שמן אתרי תכונות משלו - הטוב ביותר הוא התאמה של השמן או תערובת השמנים לכל הצרכים שלך חשבתי שמורתך שמכירה אותך התאימה לך שמנים שמתאימים גם לך וגם למחלה שלך - אם לא זה המצב, כדאי להתייעץ עם מומחה לשמנים, ולא חפוז דרך הפורום.

למעלה