שנה טובה ושאלה:)

maya in chains1

New member
שנה טובה ושאלה:)

לכבוד החג התנדבתי להכין את הקינוחים, לקחתי מפה את המתכון לעוגת תפוחים נוסטלגית של פירגה, והכנתי את התפוחים לפי המתכון (עם וניל גם כי זה היה נראה לי מתאים:) והכל נח לו במקרר כבר מאתמול.. ולשאלתי- אבא שלי לא ממש התלהב מהעניין עם הקצף חלבונים למעלה, הוא אומר שכולם אצלנו לא אוהבים , חשבתי שאני רוצה שתהיה שכבה של בצק, פריך וטעים,ריבה טובה, את התפוחים (המעולים!) ולמעלה אני לא יודעת מה עדיף-פרורים שאכין או עוד שכבה של בצק? ובעניין הבצק-יש למישהי רעיון מה יכול להתאים, משהו שנוסה וידוע שהוא טוב במיוחד? אגב, אני מרגישה קצת חסרת "רשות" לתת לכן המלצות ובכל זאת -אתמול המצאתי משהו לראש השנה שיצא ממש טוב.. הכנתי בצק שמרים ומילאתי אותו בתפוחים ודבש! (שכבה מכובדת של דבש ומעל תפוחי גרנד מגורדים עם סוכר,קינמון,וניל) יצא ממש טעים ומיוחד!ובצורת שושנים יפות :) תודה וחג שמח!

pirge

New member
כמה דברים לעזרתך.

ראשית,נשמח למתכון המלהיב של השמרים תפוחים. נשמע מגניב. תודה. שנית,העוגה שבחרת מעולה והנה עוד רעיון מעוגה אחרת שלי שאני משלבת בתפוחים גם דבדבנים ומעל לתפוחים אני מצפה קרם וניל ומעל את הפירורים. הנה העוגה ותמונה באדיבותו של ak5 שלנו שהכין וצילם. עוגת תפוחים דבדבנים עם קרם וניל ופירורים מקור:פירגה. לבצק: שני חלמונים 1 חבילה מחמאה או 200 גרם חמאה 3 כוסות קמח -תופח 1/2 כוס סוכר כף ליקר משמש \\ פירות חצי כוס מיץ תפוזים ללוש לבצק נעים. משטחים 2\1 מכמות הבצק על תבנית אפיה משומנת- בינונית 27X33 - במידה וצריך, אפשר "לגנוב" עוד מעט מהבצק ששומרים לפירורים. אופים בחום 175 עד שמוכן וצבעו חום בהיר.. את יתר הבצק אופים בתבנית נוספת- שטוחה ומשומנת. אחרי האפיה מפוררים את הבצק לפירורים דקיקים.מוסיפים אליו 3 כפות שקדים גרוסים. מילוי ראשון---- על שכבת הבצק האפויה. קילו תפוחי עץ גרנד חתוכים לפרוסות. 8 תפוחים --- מבשלים בסיר קטן עם 3 כפות סילאן או דבש או סוכר חום וכף קינמון. מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות ומוסיפים כפית מיץ לימון. מורידים מהאש. משאירים 15 דקות בסיר על השיש. לסדר באופן שווה את התפוחים ללא הנוזלים-- על הבצק . (הערה נוספת..אפשר שכבה דקה של ריבה לפני התפוחים) מפזרים גם 2 כוסות דבדבנים טריים ומתוקים ומגולענים על התפוחים. אם אין טריים אז יש בקופסא. מלית שניה : מקציפים ביחד: מיכל שמנת מתוקה כוס חלב חבילה אינסטנט פודינג וניל 2 כפות סוכר מיישרים את הקרם על הפירות. מפזרים את הפירורים הדקיקים של הבצק עם השקדים --- על קרם הוניל. מכניסים למקרר לכמה שעות. מקור: עצמי תודה חג שמח.

pirge

New member
אגב, גם אני לא מתלהבת מהקצף לבד,לכן

אני מוסיפה אחרי ההקצפה בתנועות עטיפה כוס קוקוס או כוס אגוזים גרוסים או שקדים. וכך,הקצף הופך למרנג טעים. בבקשה.

maya in chains1

New member
את פשוט מדהימה :)

תודה רבה רבה!!עזרת לי (כרגיל, כבר כמה פעמים החמאתי לך פה בין דפי הפורום) מלא!!! האמת שאין לי כרגע בטריות במצלמה, אני אחכה שיהיו ואז אעלה תמונותכמובן שאשמח לתת מתכון למומחית :)

pirge

New member
ועוד.......

מעל לתפוחים ולקרם וניל......אפשר להכין במג'ימקס: כמה קוביות שוקולד לבן או אחר..... או 3-4 עוגיות שיש בבית... 2 כפות אגוזים 2 כפות סוכר חום קורט קינמון פולסים קצרים לקבלת פירורים גסים. אפשר סתם לקשט בפרוסות ת"ע טריות מעל לקרם ולזלף ביניהן סילאן. בבקשה.

maya in chains1

New member
פירגה המצילה :)

הכנתי את הבצק שאמרת לי, והתבניות עכשיו בתנור (אגב הבצק יצא לא ממש "נוח לעבודה" זה בסדר?) אם אני מחליטה לוותר על הקרם (בית בעייתי /:) העוגה ה"מורכבת" (כלומר שכבת הבצק שלך, התפוחים שלך מעוגה אחרת והפרורים מהבצק שלך) צריכה להיות בתנור כולה ביחד גם? או שמספיקה האפייה של 15 הדקות של הבצק? תודה רבה, באמת תודה! הפכת להיות סוג של כוהנת אפייה ובישול בשבילי:)

pirge

New member
אחרי 15 דקות,תוציאי תשימי ריבה ומעל

את התפוחים והפירורים ותאפי הכל ביחד עד לצבע חום בהיר. שמחה שהסתדרת בסוף עם הבצק..אפשר לשים אותו חתיכות חתיכות ולא לרדד.יותר נוח. בבקשה. מחכה לשמוע מה ואיך יצא.

למעלה