שנה טובה,ושאלה.

אילנית12

New member
שנה טובה,ושאלה.

האם מחובתו של הבנק למסור לי מידע על טעות (לדברי הבנק)? כי ל"לטעות" הם קוראים לזה "נזק של הבנק". הסיפור בקצרה: נימשך מחשבוני בעו"ש סכום מסויים "עליתי " על זה לאחר שהוצאתי דף חשבון. ביקשתי לראות את טופס המשיכה:שמי מופיע ,ומספר חשבוני והחתימה גם על שמי, כמובן החתימה מזוייפת. בקיצר כעת הם עומדים להחזיר לי את הכסף,(לאחר טיפסי הצהרה,שלא אני משכתי את הכסף) ביקשתי לדעת אם זו הונאה של הפקיד? או טעות אנוש? הם לא מוכנים למסור מידע.

alon711

New member
אני חושב שהם חייבים לשמור על

שקיפות ואמינות ולפרוס בפנייך את כל מה שקרה. יש חוק "גילוי נאות" שמחייבם לעשות כן.

alon711

New member
חוק גילוי גאות

זה חוק שנקבע ע"י בנק ישראל וכ-ל הבנקים כפופים לו. אין פקיד בנק שלא יודע מה זה. טוחנים את זה בכל הקורסים וההשתלמויות בבנקים. זה כמו שעקרת בית יודעת מה זה לכתוש שום... תגידי להם :" יש חוקים שגם אתם,כבנק, כפופים להם, וחלה עליכם חובת הגילוי הנאות. לא אסתפק בזיכוי סתמי ואני דורשת להבין את המקרה לעומקו. באם בקשתי לא תיענה אאלץ לפנות למחלקת פניות הציבור של הבנק". פשוט צריכים להיות אסרטיביים בבנק ובכלל, בישראל. בהצלחה.

אילנית12

New member
חן חן על התשובה,ברשותך

עוד שאלה: למי עלי לאמר את הדברים הללו? הכסף לא נימשך מהסניף שלי. אלא מסניף אחר, אבל כול החתימות וההצהרות נעשו בסניף שלי. פשוט כבר 2 חודשים עשו ממני "סחבת"
עדיין לא מעכלת איך זויפה החתימה,הרי כשמושכים כסף בקופה הפקיד מבקש תעודה מזהה. וסליחה על ריבוי השאלות.

alon711

New member
תשובות

האם ייתכן שאיבדת לאחרונה ת"ז, ולא עידכנת במשרד הפנים, ומישהו עשה בה שימוש לרעה? האם יש מישהו המקורב אלייך שמכיר את החתימה שלך, ודומה לך חזותית או יש לו נגישות לת"ז שלך ואולי עשה בזה שימוש לרעה? האמת היא שדי קשה לי להאמין שמישהו מהבנק יעשה פעולה כזו בזדון וימשוך לך כסף מהבנק, ועוד מהעו"ש. מה שאולי קרה, זה שהטלר התרשל ואולי לא בדק ת"ז ו/או לא אימת את הפרטים טרם ביצוע הפעולה..... ואולי, זה בכלל טעות טכנית. בכל מקרה, במקרה כזה עלייך לבקש דין וחשבון ממנהל הסניף שבו התרחשה הפעולה ולדרוש הסבר. תדגישי בפניו שאת מרגישה שהכסף לא נמצא במקום בטוח...ואם את מרגישה לא בטוחה בבנק הזה , תעברי לבנק אחר.

אילנית12

New member
אף אחד לא מכיר את חתימתי,ולא

איבדתי ת.ז..הבנק טוען שזה "נזק של הבנק". כמה פעמים שאלתי וזו תשובתם. תודה רבה.

למעלה