שנה הבאה...

תמעם

New member
שנה הבאה...

כבכול שנה, הדבר הראשון שאני עושה כשאנחנו חוזרים זה לתכנן את שנה הבאה...

בשנה הבאה, חנוכה יוצא בסביבות ב17/12 , שזה בעייתי מבחינת שלג, ופורים יוצא בסוף פברואר שזה בעייתי מבחינת הצרפתים...

השאלות שלי הן כאלה:

מי שגלש השנה בדצמבר, או מי שיודע- השנה, באיזה אתרים ניתן היה לגלוש בדצמבר גלישה סבירה. אנחנו גלשנו בסלה רונדה ולא היה רע, חוץ מביומיים האחרונים שהיה קרח.

איך היה המצב למשל באתרים הגבוהים כמו ואל טורנס וטין?

לגבי החופשות של האירופאים?

האם רק לצרפתים יש חופשה בפברואר או גם לאיטלקים?

ראיתי שאצל הצרפתים החופשה מתייחסת לשלושה אזורים כך שבסוף פברואר לא כל הצרפתים בחופש. מישהו גלש בסוף פברואר ויכול לעדכן לגבי עומס הצרפתים באתרים?:)

תודה מראש!

סלאלום1

New member
צרביניה

צ'רביניה נראה מתאים, טיסות למילנו או טורינו (נחיתת ביניים ברומא)

נפתלי99

New member
דצמבר הופך גבולי יותר משנה לשנה

יש כאן כתבה מהארץ מלפני חודש על מצב השלג באלפים, שמחמיר עם ההתחממות הגלובלית: http://www.haaretz.co.il/news/world/europe/.premium-1.3231605
&nbsp
קרוב משפחה שלי נוסע עם חבורת המכורים לסקי שלו מדי שנה לצרמט (החצי השוויצרי של צ'רביניה) בשבוע שלפני הכריסמס, מדי שנה כבר מעל 25 שנים, ותמיד משוויץ בתנאי השלג המדהימים באתר הזה בדצמבר.
&nbsp
בשנה שעברה הוא סיפר שהמצב היה גבולי ורוב הימים המעבר בין המדינות ב-3886 מטר היה סגור.
השנה סיפר שכל המסלולים לכיוון צרמט היו עם שלג מתותחים בלבד, ומסביב דשא בלבד, והמעבר לצד השני היה פתוח יום אחד בלבד, ושם היו פתוחים רק המסלולים הגבוהים, כי הטמפרטורה כלפי מטה היתה גבוהה יחסית, ומעט מסלולים כוסו עם התותחים.
&nbsp
בקיצור - לא רוצה להיות נושא הבשורות הרעות, אבל נראה שהעונה מתקצרת לנו, ואם רוצים לנסוע בדצמבר - חייבים לעשות את בהזמנה לפי תנאי השלג בדקה ה-90.
&nbsp
בברכת סערות שלג אימתניות שימלאו את המסלולים עד לנסיעה שלנו בסוף ינואר
ואחריה נתחיל לחלום על העונה הבאה.

Cמן רשום

New member
אין שום בטחון שמה שהיה השנה יהיה גם בשנה הבאה

היום למעשה כל האתרים מצויידים בתותחי שלג. מספיק שיהיה קר ויעשו שלג שמאפשר לגלוש. לכן הגובה יותר חשוב.

natyh

New member
תפילתך נענתה נפתלי.

קיבלת סערות חוסמות מסלולים ....במקום גלישת דשא...

Cמן רשום

New member
גם לגרמנים ולאוסטרים חופשות מרוכזות בפברואר

אבל פחות מגיעים לצרפת. באוסטריה ואיטליה הגרמנים והאוסטרים מורגשים מאד. גם בצפיפות וגם במחירים.

למעלה