שנה אחרונה כגננת...

galizoe

New member
שנה אחרונה כגננת...

אוהבת את העבודה, בכללי ובגן שלי במיוחד, אבל המשכורות שברו אותי.
נרשמתי ללימודים להסבה לתחום היי-טקי.
שנה הבאה (תשע"ד) תהיה האחרונה שלי בגן...
כשחתמתי על ספח התשלום במכללה התחלתי לחשוב שמעכשיו בגן כל חג, כל נושא, יהיו 'בפעם האחרונה' ונהיה לי עצוב.
חבל.

וואו...

את תמיד הצטיירת בעיני כאחת הגננות המשובחות פה בפורום.
כמה חבל...
אפשר לשאול- עבדת בגן פרטי או עירוני?

galizoe

New member
פרטי

אני ומשרד החינוך לא מסתדרים עוד מימי כמורה, לפני ההסבה לגננת

כואב לי לעזוב כי אני אוהבת את העבודה ובאמת מקבל הרבה פרגון והערכה מהסביבה (צוות, בוסים, הורים...). חוזרים אלי הרבה אחים של ילדים שהיו אצלי.

יש אמא אחת שכבר היו אצלי 2 בנים, והשלישי נכנס שנה הבאה לקבוצת הקטנים - כשבאה לרשום אותו עלתה אלי לוודא שאני נשארת בגן... כשוא יעלה לגדולים עוד שנה, כבר לא אהיה שם...

אוי, הפסד נוסף לחברה הישראלית

כל כך נהנתי לקרוא את הדברים שלך. לא פעם חשבתי שהנה יש עוד גננת שודאי עושה עבודה נהדרת. וכמה צריך לשמור עליכן, על הגננות המודעות לעבודתן עם הגיל הרך ומבינות את התהליכים המורכבים והמאתגרים שהגיל מציב בפנינו.
חבל מאד
אני יכולה להבין את הצורך בפרנסה סבירה, מאחלת לך שתגשימי.

galizoe

New member
תודה

כל עוד הבת שלי היתה קטנה היה לי 'תירוץ' שווה לי להתפשר במשכורת כדי להיות יתה בבית בצהריים, ארוחה ביתית חמה וכל זה.
השנה, למרות שכולה סיימה כיתה ד (בחיי שמתבגרים מוקדם היום...) רוב הימים אני הייתי בצהריים בבית - לבד. לנסיכה יש לימודים עד מאוחר (העשרה), לחוגים ולחברות היא כבר ולכת לבד... אני רק מקבלת דיווח בSMS איפה היא נמצאת ...

galizoe

New member
ועוד הערה על ההפסד לחברה...

בדיוני השכר האחרונים כשאמרתי לבוס שלי באופן גלוי שבשיקול הוא פרנסה נטו, אני לא מחפשת גן אחר אך אם לא תהיה ברירה אאלץ לחפש מקצוע אחר, התגובה שלו (והוא אדם מקסים ביותר ונותן את הנשמה לגן - הוא ואשתו שמגננת את הקטנים) התגובה היתה שאדם עם כישורים ויכולות כמו שלי באמת יכול להשיג יותר בחוץ... וזו דעה מאוד פופולרית. כאילו בגן צריכים להשאר רק מעוטי היכולות... עצוב.

האוהבות

New member
חבל לשמוע, גם בעיני את תמיד מצטיירת כאיש

מקצוע מעולה!
בהחלט יכולה להזדהות ולהבין אותך ואת השינוי שאת עושה.
הייתי בצומת כזה לפני כמה חודשים ,בדיוק מהסיבות שמנית. (כולל , מה את גננת? את מוכשרת להרבה יותר מכך ....)

מאחלת לך בהצלחה במה שתבחרי לעשות , אני בטוחה שבמקום החדש בו תהיי ירוויחו בגדול !

למעלה