שנה אזרחית טובה

Harrington

Well-known member
מנהל
איזו סתירה?! אצה לא משתמש בתאריך הלועזי?
משתמש, כאשר ומאחר ואין לי ברירה. זה לא אומר שאני מרגיש, כיהודי, עניין לחגוג לוח שנה שמבוסס על חייו של אדם שבשמו נרצחו עשרות אלפי יהודים אם לא יותר לאורך ההיסטוריה. שני דברים שונים שגם אם אין לנו ברירה אלא להשתמש בלוח השנה הזה, חשוב להקפיד על שמירת הפער וההבדל ביניהם.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
משתמש, כאשר ומאחר ואין לי ברירה. זה לא אומר שאני מרגיש, כיהודי, עניין לחגוג לוח שנה שמבוסס על חייו של אדם שבשמו נרצחו עשרות אלפי יהודים אם לא יותר לאורך ההיסטוריה. שני דברים שונים שגם אם אין לנו ברירה אלא להשתמש בלוח השנה הזה, חשוב להקפיד על שמירת הפער וההבדל ביניהם.
אין צורך לחגוג, כן יש צורך לציין.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
גם את זאת אעשה בשמחה ולא חסרים חברים שעבורם זה משמעותי, אך לא, בשום פנים ואופן: "לעם ישראל". זה אירוע שלא שייך לעם הזה ולא צריך להיות שייך לו.
שייך לעם, העם מציין את התאריך הלועזי יום יום בחיו, וגם את החגים הישראלים מציינים בלו"ז הלועזי. חבל לטחון מים.

Harrington

Well-known member
מנהל
שייך לעם, העם מציין את התאריך הלועזי יום יום בחיו, וגם את החגים הישראלים מציינים בלו"ז הלועזי. חבל לטחון מים.
לא מכיר שחוגגים חגים ישראלים לפי תאריך לועזי. אכן טחינת מים, בבחינת זר לא יבין זאת. ברוך ה' יהודים רבים מאוד יראו בזה דבר חריג. אלו שעדיין לא, נקווה שגם הם יחזרו הביתה בקרוב. נסתפק בכך.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בטוחה שאינך מכיר חגים ישראלים לפי תאריך לועזי. אשאל אותך שאלה.
מתי טו" בשבט, האם טענה בטו בשבט, ערב יד' בשבט או ב2 בפברואר?

למעלה