שנגן

Tomer Oren

New member
שנגן

אהלן, בתחילת החודש הקודם טסתי לניס (בדרום צרפת) בטיסה של ישראייר, קניתי כרטיס לכיוון אחד. הייתי כמה שבועות בצרפת ואחר מכן נסעתי עם בחור צרפתי באוטו שלו לספרד דרך אנדורה, אף אחד לא נגע בדרכון שלי במהלך ה"מסע" הזה. בשבועות האחרונים אני בספרד ובשבוע האחרון אני נמצא בהוסטל (רפוחיו) שביקש לראות את הדרכון, אבל למיטב הבנתי רק רשם את הפרטים שלו. ועוד רגע ואני מגיע לשאלה, אני מתכנן לחזור דרך ברצלונה בטיסת צ'רטר זולה. רציתי לדעת מה קורה אם אני יוצא אחרי יותר מ-90 יום, דרך ברצלונה, הם יבדקו את הכניסה שלי בצרפת ויעשו את החשבון הפשוט?למישהו יש נסיון? זה פשוט תלוי ב"מזל"? מה קורה אם אני פשוט מופיעה אחרי 120 יום? ועוד שאלה, אם ביציאה אני משתמש בדרכון האמריקאי שלי, זה משנה משהו? הם יקשרו בינו לבין הישראלי? ואחת אחרונה ודי, יש אפשרות להאריך את משך השהות בספרד? נניח בשגרירות בברצלונה (אם בכלל יש אחת כזאת שם) זה עולה כסף? לכמה זמן אפשר להאריך? המון תודה מראש!!

pichinan

New member
תשובות

אילו היית שואל לפני שנתיים התשובה היתה שקרוב לוודאי לא תהיה בעיה, בבידוק אם היו טורחים לדפדף בדרכון זה רק היה בשביל למצוא מקום ריק. היו פעמים שאף לא החתימו את הדרכון ביציאה (כמו בבריטניה). הרגל זה כבר השתנה, ולא מזמן נתקלנו במקרה של אזרח קנדי שלא היתה לו חותמת כניסה בדרכון (הוציא דרכון חדש במקום זה שנגנב, אבל העובדה היא ששאלו אותו). זה לגבי הדרכון האמריקאי, אם ידפדפו ויראו שאין לך חותמת כניסה לאיזור שנגן זו יכולה להיות בעיה. לגבי הדרכון הישראלי, האמת האיא שלא מדקדקים בתאריך הכניסה, מה שחשוב להם זה שיש חותמת, ברגע שאתה רוצה לצאת את המדינה מבחינתם זה מה שחשוב. זאת מכיוון ששהות בלתי חוקית אינה עברה פלילית בספרד, אלא מנהלתית, שדינה קנס ואזהרה. ברגע שאתה יוצא את ספרד מבחינה מנהלתית כבר אין עבירה. למרות זאת, זה אף פעם לא בריא ואם מסיבה כלשהי בעת שהותך הדרכון יגיע לידיו של שוטר יכולה להיות בעיה. לגבי שגרירות בברצלונה, בטח שאין (קטלוניה אינה מדינה), וגם קונסוליה אין מאז שנות התשעים. מה שממילא לא היה עוזר לך כי זו נציגות י-ש-ר-א-ל, ואתה לא רוצה ויזה לישראל אלא היתר שהיה בספרד, שזה ענין לרשויות המקומיות. לצערי, במקרה שלך אין אפשרות לקבל היתר שכזה.

Tomer Oren

New member
תודה על התשובה מהירה

רק מבקש הבהרה לגבי המנהלתיות של העברה. אין לי שום תכנון להיפגש עם שוטר בזמן שהותי, אני מטפס צוקים בעמק נידח ומפה ישר לשדה התעופה בברצלונה. אז בהתחשב שגם לשום שוטר לא יהיה תכנון להיפגש איתי עד הגעתי לשדה התעופה, מה הכוונה בחוסר הדקדוק שלהם בנוגע לתאריך כניסה? אם אני מגיע לשדה 4 חודשים אחרי הכניסה בצרפת עם כרטיס טיסה לישראל לא יהיה להם "אכפת"? ועם יהיה להם איכפת, מה זה אומר, מה הם "יכולים" לעשות? מה זה אומר שזאת רק עבירה מינהלתית? ומה זה אומר בעיה בהקשר של חוסר חותמת כניסה באמריקאי? הם פשוט ישאלו איך נכנסת לשנגן? באיזה דרכון? תודה רבה על כל התשובות וההבהרות מראש :)

גוזליה

New member
לא Pichinan אבל אנסה לענות

חוסר דקדוק- כשמו כן הוא- ישימו פחות דגש על מתי נכנסת ויותר דגש על האם נרשמת כשנכנסת אין לזה קשר לפגישות עם שוטרים. אף אחד לא יכול לחזות אם יהיה להם אכפת או לא
סביר להניח שכן יהיה להם אכפת, יכול להיות שלא. בכל מקרה, לגבי הדרכון האמריקאי- כיוון שלא נכנסת איתו למדינה, מה שאומר לך Pichinan הוא שהם כן ישאלו אותך למה אין לך חותמת כניסה בפספורט. זו הבעיה שיכול להיות שתתקל בה, וכן- תצטרך לענות על השאלה הזו. בהצלחה.

Tomer Oren

New member
תודה, רק עוד הבהרה אחת

ברור לי שלא ניתן לחזות אם יהיה איכפת להם, השאלה שלי מה קורה במקרה של שילוב של אכפתיות שלהם ושל הגעה באיחור, קנס? (של כמה?) אזהרה? (מה זה אומר בכלל?) אני מדבר על המעמד של ביקורת גבולות, כאשר אני מחזיק כרטיס טיסה לישראל, סביר להניח שאפילו בורדינג קארד, כי הביקורת היא אחרי הצ'ק אין,

בקר12

New member
נדמה לי שלא מדובר בקנס אבל

במקרה החמור (שאת סבירותו איני יכול להעריך) פשוט תיכנס לרשימה שחורה ועלולים לסרב לך או לעשות בעיות בכניסה לאירופה בפעם הבאה. אגב מסיבה זאת תהיה זאת טעות להיכנס ולצאת עם דרכונים שונים.

gatissima

New member
כמו שכבר אמרו

לצאת לא תהיה לך בעייה, אבל ייתכן שתהיה לך בעייה לחזור בעתיד לשנגן, בכל אופן עדיף לצאת באותו הדרכון שנכנסת כי אחרת מבחינת הרשויות לצורך העניין הדרכון הישראלי שלך נכנס אך מעולם לא יצא. מה שכן, אולי בפעם הבאה תכנס עם הדרכון האמריקאי ואז האפשרות של בעייה תהיה קטנה יותר

Tomer Oren

New member
תודה רבה לכל העוזרים, עוד משהו קטן

הבנתי שלגבי היציאה לא צריכה להיות בעיה. אבל מישהו יודע מה קורה עם אני יוצא אחרי 4 חודשים, ומנסה להיכנס בחצי שנה הקלנדרית הבאה (או הזאת שאחריה) האם יש אפשרות שאם אני ארצה לחזור לאירופה עוד שנה למשל לא ייתנו לי להיכנס? מישהו יודע מה הוא בדיוק החוק? תודה מראש

אשנתי

New member
אני לא מבינה למה להסתבך

ולנסות לבלף וכהנה. למה להסתבך? למה לא לשמור על החוק?

בקר12

New member
תבין אין חוק - אפשר גם היום לסרב לך כניסה

אם פקיד ההגירה חושד בכך במשהו. אתה רוצה ודאות או משהו קרוב לודאות אז תפעל לפי הכללים

Nobilis

New member
תשובה

כן, אם תשהה באזור השנגן מעל לימים המותרים (קרי - תבצע עבירת overstay) בהחלט עלולים לסרב לך כניסה בפעם הבאה.

למעלה