שנגחאי- עצות ממנוסים?

DaWinner

New member
שנגחאי- עצות ממנוסים?

טוב לאחר שהדיון שהעליתי בין שנגחאי לבייג'ין העלה תבוסה צורמת לשנגחאי, גיליתי כי שותפי לטיול כבר סגר לנו על הזמנה לשנגחאי.. אז נעבור לפאזה אחרת, יש כאן מישהו שהיה בשנגחאי ויכול לתת עצות כלשהן? כל דבר יתקבל בברכה. נהיה שם מתחילת מאי ועד סוף יולי. אז כל מי שהיה בשנגחאי, כולל מאוהבי בייג'ינג, מוזמן לזרוק כאן איזה משהו (חיובי, בתקווה) שיכול לעזור לי במגורים בעיר הזו..

guanyin

New member
סגר בלי לשאול אותך?

לא נשמע לי כמו התחלה טובה... ושוב, כמו שאמרתי - לדעתי אין טעם להכנס לתכנית כמו EF, ואם הייתי במקומך הייתי מבטלת את ההזמנה. אבל UP TO YOU! אין לי יותר מדי טיפים על שאנגחי, הייתי בה מעט מאד, ולא השתגעתי עליה.

DaWinner

New member
סגרנו עקרונית על שנגחאי,

ואז העליתי כאן את הדילמה בתקווה שלפחות יהיה כאן רוב לשנגחאיסטים, אבל המציאות רצתה אחרת:) זה לא ביג דיל תכלס, שנגחאי, בייג'ינג.. העיקר זה להיות בסין לספוג את השפה והתרבות. אין כאן "נכון או לא נכון" וכל אחד יודע שטיול הוא חוויה אינדיוידואלית לחלוטין, ועיר שהיא הכי מדהימה בעולם בשביל אחד יכולה להיות סיוט ובור מצחין בשביל בנאדם אחר.. ובכל מקרה.. שנגחאי- מה לאכול ומה לא, מקומות בילוי (אנחנו בני 22), אטרקציות מומלצות? Anyone?

yaelisam

New member
אל תקשיב/י לאף אחד!!!

בטח לא לנועה, היא היתה בשנחאי ואפילו לא באה לראות אותי!!!! (אמממ... לא ממש הבנתי אם את/ה בחור או בחורה, אני מנחשת שבחור- אז אנא עזרה בבקשה)
אני גרתי שם בערך שנה מחיי, ואתן לך מליון עצות (שתקפות ללפני שנה בערך, אבל זה מה יש) רק שעכשיו מאוחר לי ואני עוד מעט הולכת לישון- שלח לי מסר - ואני מבטיחה לענות בשמחה. בינתיים אתה יכול לקרוא קצת בבלוג שלי על חוויות משנחאי, יאללה, לילה טוב!

yaelisam

New member
מכל מה שלמדת שם זה מה שאת אומרת לי???

חצופה!!!
אני נותנת לך הזדמנות לתקן את המעוות- את מוזמנת לגרמניה

guanyin

New member
הסבר

תכנס ללינק הבא (שמאורגן ע"י EF) ותבין למה לא להרשם דרכם. ד"א - הסכום שהם מציעים לשבועיים הוא 20$ פחות ממה שאני שילמתי לסמסטר של ארבעה וחצי חודשי. ואולי הם עושים את ההרשמה בשביל הסטודנט, אבל לי ולכל מי שבא איתי לקח להרשם, לשלם וכבר לקבל את הספרים בערך שעתיים...

dod_basim

New member
איזה בזבוז

סוכנויות הרישום האלה הן כל כך מיותרות.... בכל אופן איפה את למדת? כמה שלמת בדולר לסמסטר?

guanyin

New member
קונמינג, 750$

ברור שקונמינג יותר זולה מBJ, וגם שהדולר יורד, אז זה יותר יקר כיום, אבל עדיין, זה לא משתווה לתכניות כמו EF

dod_basim

New member
אני מניח שקונמינג זה אותו מחיר כמו צ'אנגדו...

750 לסמסטר זה לא הרבה, כמה שעות בשבוע? יש דרישות מוקדמות?

guanyin

New member
16 שעות

ובנוסף עוד כל מני קורסי העשרה מהצד... אין דרישות מקדימות. אח"כ נזכרתי שהיתה מכללה שדרשה 600$ לסמסטר, והם גם היו מאד גמישים בכל מה שקשור לקבלה.

dod_basim

New member
ואם אני בא עם סינית "מהבית"?

16 שעות סינית נשמע חזק!! לפי איזה רמות יש שם? אגב, תודה על כל המידע הזה, יום אחד (בגמר התואר) הוא יהיה מאד שימושי. (איזה מעצבן נלחץ לי האנטר לפני שסיימתי את התגובה הקודמת)

guanyin

New member
@@@

בכל מקום יש מס' שונה של רמות שמעתי לדוגמא שבביידה (נדמה לי) לכל נושא הסטודנט יכול ללכת לרמה שונה, כשיש כמה עשרות רמות בכל נושא. (ז"א - לדוג' בדיבור ללכת לרמה 12, בכתיבה לרמה 5 וכו'). בכל מקרה, בכל מוסד שתגיע אליו, יבדקו את רמת הידע שלך לפני שישבצו אותך לרמה כלשהיא, וישנו מעבר מרמה לרמה במידה ורוצים. אה - וברמה הכי גבוהה באוני' שלי (מס' 6) אנשים קיבלו 8-9 בHSK. בכל מקרה - הרב תלוי ברמת ההשקעה של הסטודנט והאינטרקציה עם הסביבה.

למעלה