שנגחאי או בייג'ינג?

DaWinner

New member
שנגחאי או בייג'ינג?

היי, אני חייל לפני סוף השירות שלי, שמתכנן לנסוע עם חבר לסין אחרי הצבא, כדי ללמוד סינית, לספוג את התרבות ולהנות מהחוויה. אנחנו הולכים ללמוד בבי"ס ללימודי שפות שנקרא EF ומתלבטים אם ללמוד בשנגחאי או בייג'ינג (אלה 2 האופציות היחידות). חשוב לציין שאין לנו מושג בסינית כרגע, כלומר שום ידע מוקדם.. מנסיון של כמה אנשים שמענו ששנגחאי היא עיר יותר מערבית באופייה ואולי שם יהיה לנו יותר נוח להסתגל לאורח החיים המאוד שונה במזרח, בכל זאת אנחנו הולכים לגור בבית של משפחה סינית, אם זה בשנגחאי או בביג'ינג. למישהו יש רעיון מה מהערים עדיפות ולמה? כרגע אנחנו נוטים לשנגחאי.

yaelisam

New member
אני יכולה להמליץ רק על שנחאי

אבל אני משוחדת
תכלס אני אהבתי לגור שם, אבל מעולם לא גרתי בבייג'ין, כך שאין לי נתונים להשוואה. אני חושבת שהייתי ממליצה לצעירים לגור בשנחאי, בעיקר מכיוון שהיא עיר כזאת מאגניבה (סליחה על הסלנג המיושן, מה לעשות אני זקנה) לכמה זמן אתם נוסעים?

yi tai

New member
בייג'ין כמובן, אין שאלה בכלל

1. עיר הרבה יותר מעניינת משנחאי, מבחינה הסטורית, תרבותית 2. לקראת האולימפיאדה, העיר הזאת עוברת שינויים בתדירות עצומה - זאת תקופה מאוד מאוד מעניינת להיות בה. 3. בבייג'ין מדברים סינית סטנדרטית ויהיה לכם קל לתרגל. בשנחאי לעולם תתקלו בשנחאינזית שלא תבינו. 4. אם אתם רוצים עיר מערבית, אז למה לבוא לסין מלכתחילה? תל אביב הרבה יותר מערבית.. 5. החורף אמנם קר, אבל אפשר לעשות סקי בכלום כסף.. סוכן מכירות נהייתי :) איתי

DaWinner

New member
קודם כל תודה על התגובות, ועכשיו אגיב.

יעליסאם- אנחנו טסים ל3 חודשים. את מתכוונת מגניבה בקטע של מקומות בילוי? כי לא מזמן קראתי כתבה על חיי הלילה בבייג'ין (ב7 לילות) ובאמת חששתי לחיי הלילה בשנגחאי כי אני באמת לא יודע מה יש לעשות שם בערבים. גואן ין- למה עם EF? אני וחבר שלי דיברנו עם הסוכנת של חברת "קמפוס" ששולחת אנשים ללימודי שפה בחו"ל, והאופציות היו GLX או EF והיא טוענת שע"פ התגובות כל מי שהיה בEF היה מרוצה ומGLX יש לה פחות תגובות חיוביות. yi tai- דווקא האולימפיאדה היא מינוס מבחינת העיר כרגע לפי נק' המבט שלי, כי העיר תהיה יותר מפוייחת ויקרה ממה שהיא במילא. האולימפיאדה לא מעניינת אותי אז זה יהיה כמו לעמוד לתור במסיבה שעתיים ואז לנסוע הביתה:) אנחנו לא רוצים עיר מערבית, אנחנו רוצים לחוות את החוויה הסינית אבל מכיוון שזה "כמו סינית בשבילנו" אני חושב שהמעבר מהחיים כאן לחיים שם יהיה פחות חד אם נעבור לשגנחאי, מה גם ששמעתי שבשנגחאי בגלל המערביות היחסית של העיר גם מבחינת אוכל יש שם הכל מהכל.. הרי במילא אחרי 3 חודשים נצא עם מנה גדושה של סינית, גם אם זה בייג'ינג' וגם אם שנגחאי. לגבי השפה זו בהחלט נקודה למחשבה.. השאלה היא אם נדבר במנדרינית בשנגחאי לא יבינו אותנו? אני לא חושב שזה עד כדי כך קיצוני.. אין דבר כזה מנדרינית "סטנדרטית" ברחובות שנגחאי? אגב.. אנחנו טסים ממאי עד יולי.

yi tai

New member
לגבי האולימפיאדה

דווקא אז העיר תהיה יותר נקייה מתמיד - מהסיבה הפשוטה שהסינים ישקיעו (כבר משקיעים) מאמצים אדירים בכך כדי ליצור רושם על המערב. גם אותי האולימפיאדה עצמה לא מעניינת, אבל אני חושב שהאוירה בעיר תהיה מעניינת בתקופה זאת. אתם מגיעים ממש לפני האולימפיאדה ותוכלו לראות את המאמצים האחרונים .. גם בבייג'ין יש את כל סוגי האוכל ויותר בזול משנחאי. הבעיה היא שבייג'ין יותר גדולה ולהגיע ממקום למקום לוקח יותר זמן. מצד שני לקראת האולימפיאדה הם פותחים עוד 3 קווי מטרו ויחסית לעבר יותר קל להתנייד ממקום למקום, גם בלי לדעת סינית. לגבי חיי הלילה - בשתי הערים יש חיי לילה מפותחים, אני חושב שבשנחאי קצת יותר, אבל גם בביג'ין לא חסר, ויותר זול. בשנחאי כולם יבינו אתכם אם תדברו מנדרינית, גם יש הרבה מקומיים שלא דוברים שנחאינזית (הגירה פנימית). בכל אופן, תבחרו מה שתבחרו - יהיה לכם מעניין :) איתי

guanyin

New member
כמה הארות

למה ליסוע דרך קמפוס? למה לא ליסוע לבד? לא חבל על הכסף? החוויה? אם תחפש בפורום הזה, בפורום ביורם ובchinese forums תגלה שרב הסטודנטים מגיעים עצמאית לסין, ולרב גם נרשמים במקום לאוני' שהכי מוצאת חן בעינהם. לדעתי להגיע עם תכנית כזאת זה סתם בזבוז משווע של אלפי דולרים!!! (ואני ממש לא מגזימה) לגבי האולימפיאדה - מסכימה עם איתי - העיר תהיה יפיפיה בתקופה הזאת. והיא כבר נהיית יפה יותר בכל פעם שאני מגיעה לשם (סניף סניף
) שתי הערים מערביות למוות. אם אתם רוצים מעבר "חלק" - שתי הערים יספו את הסחורה, אבל עדיין בבייג'ינג תחשפו לסין שלא תראו בשאנגחי. כמעט כולם בסין מדברים מנדרינית, אבל זאת לא תמיד שפת האם של האנשים. בשאנגחי אנשים ידברו בינם לבין עצמם בניב המקומי, מה שאומר שלא תבין מה הם מדברים כשתסע באוטובוס. מצד שני - אחרי 3 חודשים בסין גם ככה לא תבין יותר מדי. מצד שלישי - לפעמים עדיף ככה!

DaWinner

New member
למה קמפוס

כי זה הכי גמיש.. יש בכלל אופציה ללמוד סינית באוניברסיטה, לתקופה של 3 חודשים? וחוץ מזה בקמפוס גרים בבית של משפחה סינית שלדעתי זה דבר שתורם לחוויה ובטח שלקידום ידיעת השפה.

guanyin

New member
שוב פעם

מה גמיש בזה יותר מלהגיע למקום ולהרשם למה שהכי נראה לך? וכן, בהרבה מקומות, אם לא כולם אפשר להרשם רק לחלק מהסמסטר. נראה לי סתם כמו לזרוק כסף על עשרה מתווכים שעושים את מה שאתה יכול לעשות בשעה. לגבי מגורים אצל משפחה: באוניברסיטה שלי היתה מישהי שניסתה את זה (מטעם האוני' לדעתי), וגרה אצל זוג זקנים נורא נחמדים, רק שהם הלכו לישון כל יום ב10 בלילה, מה ש"קצת" הגביל אותה. גם זה שיקול שצריך לעשות...

erezor

New member
מחנה איתי תוקף שוב

3 חודשים באוניברסיטה זה בדיוק סמסטר אחד. הבעיה היחידה היא שלאוניברסיטה, ובמיוחד לאוניברסיטת השפות בבייג'ינג, צריך להירשם הרבה זמן מראש, כי יש הרבה ביקוש. מעבר לכך, בבייג'ינג אי אפשר להתחמק מהסינית, כי חוץ מהזרים כמעט אף אחד שם לא מדבר אנגלית. כשעולים למונית, כשהולכים לעשות קניות, כשיוצאים לבלות וכשסתם מסתובבים ברחוב, בכל מקום יש ממש הרבה סינים שמדברים רק סינית. הלימודים הם אינטנסיביים מספיק (ואפשר לעשות אותם אינטנסיביים יותר, לפי תכנית הלימודים שתבחרו), ואתם תראו שגם מחוץ לשעות הלימודים - בין אם עם משפחה ובין אם בלי - יצא לכם לתרגל את הסינית. כמו ש-guanyin אמרה, רוב מי שמגיע לשם מגיע בלי מקום מוסדר מראש (כולל אנוכי), וכולם מסתדרים כי יש מליון בתי ספר ומקומות שאפשר ללמוד בהם ברמה גבוהה, ושיכולים לסדר לכם משפחה בהתראה קצרה מאוד (אחרי הכל, אם יש משהו שלא חסר בסין - זה משפחות). אני עדיין חושב שאוניברסיטה היא הפתרון הטוב ביותר. לא הייתי בשאנגחאי כך שאני לא יכול לומר, אבל העובדה שבבייג'ינג מדברים הרבה יותר מנדרין מאשר בשאנגחאי נראית לי גורם משמעותי בהחלטה.

GnomeBubble

New member
זה קצת מתבקש, לא?

"בבייג'ינג אי אפשר להתחמק מהסינית, כי חוץ מהזרים כמעט אף אחד שם לא מדבר אנגלית ... בכל מקום יש ממש הרבה סינים שמדברים רק סינית" כאילו שבגוויאנג או קונמינג, יש מלא צרפתים ושבדים שמדברים אנגלית חופשי ברחוב.
אם כבר בבייג'ינג דווקא מדברים אנגלית הרבה יותר מברוב המקומות האחרים בסין... כן, זה עדיין נורא מעט, אבל גם מעט זה הרבה יותר מכמעט כלום. ההבדל האמיתי הוא שבבייג'ינג המנדרינית יותר סטנדרטית (למרות שנראה לי יש חילוקי דעות גם לגבי זה, לא?), ובשאר המקומות יכולים לדבר בשפה המקומית (כמו בשנגחאי), או בדיאלקט מקומי של מנדרינית עם מבטא כבד ובלתי מובן (גוויג'ו
)

erezor

New member
ולזה בדיוק התכוונתי... ../images/Emo13.gif

רק ניסיתי להדגיש את כמות הסינים שמדברים סינית בבייג'ינג...

erezor

New member
בהחלט...

אם אפשר לקרוא לגיבוב הג'יבריש שנהגי המוניות מדברים שם "מנדרין"...

nitzano

New member
האולימפיאדה היא לא יתרון!

גל פקקי תנועה מורט עצבים עם כל הכבוד לבייג'ינג, שאנגחאי הרבה יותר מרגשת ומעניינת.

yaelisam

New member
סקי עולה המווווווווווווןןןןןןןןןןןןןןן כסף

הנה כמה תזכורות לכמה סקי עולה בסין. ואני בטוחה שאפשר למצוא ביותר זול, אבל לא הייתי רוצה לדעת איך זה נראה

yi tai

New member
בבייג'ין - 200 יואן ועוד ישאר לך עודף.

אבל אני לא ממש מבין בסקי.. בשביל מתחילים כמוני זה מצויין :) איתי

yi tai

New member
והנה לינק - בד"כ יש עוד הנחה על המחירים שם..

http://www.nanshanski.com/05nanshan/winter_e/jiamubiao.asp

אMור

New member
אני מצטרף למחנה איתי

למרות שמעולם לא הייתי בבייג'ין, שזו תקלה חמורה בפני עצמה, אין בנאדם שלא התלהב ולא הוקסם מהעיר הזאת. היא מציעה הכל: מערביות לצד אותנטיות ושלושה חודשים לא יספיקו לכם לגלות 10% ממה שיש לעיר הזאת להציע. וכל זאת רק מסיפורים של אנשים שביקרו או חיו שם - בקיצור - כולם נשמעים כמו איתי. בשנחאי הייתי מספר פעמים ולא הוקסמתי. אולי מפני שבאתי לשם משנז'ן והונג קונג...

למעלה