שנאפסים, אפטר שוק ...

Angel of Chaos

New member
שנאפסים, אפטר שוק ...

דיון שהיה כאן לאחרונה, הזכיר לי שמישהו פעם אמר לי שאפטר שוק, הוא למעשה שנאפס. ופתאום הבנתי שאין לי מושג מהו שנאפס. מישהו "חכם" יותר (לא כל כך למען האמת), אמר לי היום כששאלתי אותו ששנאפס בטעמים עשוי על בסיס השנאפס המקורי, אז זהו שלא. בשנאפס הפירות מוטבעים באלכוהול בתהליך כלשהו, שלא כמו ליקר שפשוט מוסיפים אותם אחרי שהאלכוהול מוכן. (את שמעתי לפני הרבה שנים) אז חיפשתי לי באינטרנט להגדרה מדויקת יותר והכי טוב שקיבלתי היה: white (clear) brandies distilled from fermented fruit הבעיה התחילה להתעורר כשלא הבנתי מה זה fermented, והמשיכה כשהיו חילוקי דיעות קלים בין מיריים ובסטר לאוקספורד. האם מתכוונים לתסיסה פיזית או פירור\יבוש כלשהו של הפרי ? ובכלל כל הארה בנושא ההבדלים בין שנאפס לליקר, יתקבלו בשמחה רבה :)

סער א

New member
שנאפס / ליקר , הבדלים...

טוב , אז ככה.. אני מייצר ליקרים בצורה ביתים אבל בכמויות יחסית גדולות וקצת חקרתי את הנושא אז זה מה שאני יודע... שנאפס זה תזקיק של פירות מותססים ( fermented=מותסס ) ההבדלים הם ככה בליקר משרים פרי בסוכר ואחרי תהליך מסויים מוסיפים לו אלכוהול ובשנאפס , מתסיסים פרי , ומזקקים את הנוזל שנוצר , בלי להוסיף אלכוהול

geva

New member
שנאפס מלון...

ביום העצמאות טעמתי שנאפס מלון מתוצרת-קונינגס,בלגיה- (בקבוק תכלת כזה) וממש אהבתי, איפה ניתן לרכוש כזה באזור ב"ש-נתיבות-אשקלון? דבר שני, איך מכינים שנאפס? (במקרה הזה שנאפס מלון?)

Orrza

New member
יש שנאפס, ויש שנאפס...

הגדרת הליקר, או באנגלית אומרים "קורדיאל" (כי באנגלית "ליקר" מתיחס לכל משקה אלכוהולי שהוא) הנו משקה מתוק, בין2.5% ל-35% סוכר. מבחינת השנאפסים יש בעייה, כי היום השתנו המושגים, והשנאפסים והליקרים נעשים בתהליכים דומים. אפשר לומר שהגשה של משקה בטמפ' הקפאה ובכוס קורדיאל (קטנטנה עם רגל) תאפיין שנאפסים. השנפסים לא בהכרח מתוקים כקורדיאלים, יש למשל את ה"אקווה-ויט" שנחשב לשנפס הראשון, וטעמו ממש ממש מר. בכל אופן, ליקר לא יוגש בטמפ' הקפאה מפני שבטפרטורות אלו יהיה כבר קפוא. אני לפני מספר שנים הייתי בגרמניה לרגל עבודה, והמארח שלי לקח אותי למסעדה מאוד נחשבת, בסופה הוא הזמין לנו שנאפס אגסים שהוגש באופן היפה ביותר שאי פעם הוגש לי: הגיעה כוס קורדיאל עם השנאפס ה"קפוא" ובכוס היה אגס מיניאטורי בגודל של שלושה שנטימטרים בערך, שכנראה היה מושרה זמן רב עם הנוזל, בל גרעינים, פשוט ללעוס. אני מפנטז על הפעם הבאה שם... מקווה שעזרתי, וסליחה על הנוסטלגיה, אור

siete

New member
באנגלית גם אומרים liqueur

liquor הוא משקה אלכוהולי כלשהוא. גם מבטאים אחרת, לא רק שונה בכתב.

סער א

New member
בערך , אבל לא כל-כך נכון .

רוב הליקרים לא קופאים בדיוק כמו שנאפס גם מכיוון שיש בהם בד"כ רמת אלכוהול של בין 25-40% וגם בגלל תכולת סוכר גבוה . ולכן ליקרים רבים כמו לימונצ'לו , השרי למיניהם וכו' ניתן ואף מומךץ לשים בפריזר . לגבי ההבדלים כמו שכבר אמרתי ההבדל בין שנאפס לליקר (קורדיאל) הוא שבשנאפס לפי הגדרתו לא מוסיפים סוכר , ושנאפס מייצרים בזיקוק של הפרי המותסס . לעומתו ליקר (קורדיאל) מייצרים בד"כ בהשרייה של הפרי בסוכר , עד שנוצר סירופ פרי טבעי , ואליו מוסיפים אלכוהול מסוגים שונים .

למעלה