שנאה כפולה

Yonatan L

New member
שנאה כפולה

אתמול פורסמה ב Jerusalem Post הכתבה הבאה:
Jul. 14, 2002 Dismembered body of a 37-year-old gay German rabbinical student was found By DOUGLAS DAVIS The dismembered body of a 37-year-old gay German rabbinical student was found over the weekend in several black plastic bags left around an apartment block in the London district of Camden. The decomposing remains of Andreas Hinz, whose head and limbs were severed from his torso, were discovered about a kilometer from a gay pub, the Black Cap, in Camden Town. He was least seen leaving the club with a Scottish man at about 2 am on July 3. Police, who are interviewing three suspects - two men in their 20s and an 18-year-old woman - are seeking to establish whether the killing was a hate crime and, if so, whether Hinz was killed because he was gay or because he was Jewish. Hinz was in the second of a five-year course at the Reform movement´s Leo Baeck Centre for Jewish Education in London and was scheduled to spend a year at the Hebrew Union College in Jerusalem​
אז מה דעתכם? נרצח כי הוא הומו, כי הוא יהודי, והאם זה משנה?

.m

New member
האם זה משנה?

האם זה באמת משנה אם הוא היה גיי? יהודי? גבר? גרמני? רצח הוא רצח הוא רצח. אין לזה צידוק. אין לזה סיבה. זה לא צריך לקרות! וזה מזעזע בכל מקרה.
mai

עודד א

New member
בפרוש לא משנה. אותי יותר מעניין...

מי חיות האדם שביצעו רצח מזעזע כזה. פשוט לא יאמן.

Yonatan L

New member
המשך הדילמה...

הכוונה בדילמה היא העלאת השאלה שמעסיקה היום מאד את ארה"ב. ישנם הצעות (שאינני יודע מה הסטטוס שלהן כרגע) לחוקק חוק שיחייב עונשים כבדים במיוחד כלפי אלו המבצעים ´פשעי שנאה´ (אלימות על רקע לאומני/עדתי וכיו"ב) כהרתעה, כלומר אם מישהו רוצח אדם כי הוא הומו, זה יותר גרוע (לשיטת החוק) מלרצוח מישהו סתם. אז השאלה היא האם צריך חוקים כאלה, ועל איזה מגזרים הם צריכים לחול.

augustus

New member
הרגת אותי מצחוק

איך יכול חוק לחול על מגזר זה או אחר? החוק הוא חוק לכולם.

Yonatan L

New member
נורא פשוט

כשהחוק אומר שאם את תוקפת יהודי כי הוא יהודי תשבי 10 שנים יותר בכלא מאשר אם תתקפי אותו כי הוא שכב עם חברה שלך. (אגב, לא טענתי שהחוק הגיוני)

טל קר

New member
עונשים מאותתים גם על החשיבות

שהחברה נותנת לקיום אותו חוק. (ולכן כולם ביחד - מה זה אומר על יחס החברה לאונס נשים?) כך שהחוק כן נראה לי הגיוני אם יש רצון לאותת נגד פשעי שנאה.

Liroy25

New member
נשמע הגיוני אבל אני די מסתייג

אמרו אוגי ומאי ואמרו נכון, רצח זה רצח! ברגע שבחרת לקחת חיי אדם כי זה מה שהתחשק לך באותו הרגע זה ממש לא משנה אם זה כי הוא היה יהודי או כי הוא עקף אותך בכביש.

טל קר

New member
אם רצח היה רצח נקודה, לא היו שופטים

אלא מחשבים שמכניסים אליהם חשודים מצד אחד, והיו יוצאים מורשעים מצד שני. לא כל הרג זה רצח. יש רצח מדרגה שניה, יש הריגה, יש הריגה ברשלנות, יש תנאים מקלים יש הגנה עצמית, יש 1001 דברים. למשל יש הבדל אם הרגת את אביך שהתעלל עשרות שנים בך באחיך ובאמך (ע"ע בסו) לבין עם אתה לא סובל גייז אז למה שלא תרצח אחד.

.m

New member
נכון, אבל -

ודאי שיש הבדל אם הרגת אב (או כל אדם חר) שהתעלל בך שנים רבות, לבין לרצוח מישהו סתם כי הוא לא נראה לך. השאלה היא אם זה משנה אם הוא לא נראה לך כי הוא גיי, או שהוא לא נראה לך כי הוא יהודי. התשובה, בעיני, היא שאין הבדל! mai

Liroy25

New member
יש תנאים מקלים אך לא על זה הדיון

השאלה היא האם יש להחמיר עם אדם שרצח ממניע לאומני/אישי או לא יותר מאשר עם אדם שרצח בכוונה תחילה. לא הריגה ברשלנות ולא מתוך הגנה עצמית.

augustus

New member
אה, אני התכוונתי למשהו אחר

יונתן אמר "צריך להחליט על אילו מגזרים יחול החוק", הניסוח בילבל אותי, חשבתי שהוא מציע לבחור מגזרים שהחוק יחמיר אתם אם הרוצחים יגיעו מקרבם. יום עבודה קשה, או משהו. באשר לסוגייה, האם המניעים לרצח אמורים להשפיע על העונש שניתן בגינו, אין לי עמדה וקשה לי לתת את הדעת. צריך לחשוב על זה עוד.

soulbird

New member
ששמעתי שנרצח יהודי חשבתי

אוקי עוד מקרה של אנטישמיות. ששמעתי שנרצח לייד מועדון גיי חשבתי טוב נוו גיי = הומופוביה אבל אחרכך חשבתי לעצמי שזה לא ממש משנה רצח זה רצח

למעלה