שנאה וכעס וגם אכזבה
כן, יש בי המון מהרגשות השליליים האלו. אי אפשר להכחיש
לכל מה שעברתי ועדיין עוברת ומנסה להחלים בנפש ובשכל
לקבל ולסלוח כי רק כך אוכל להמשיך לחיות... בשלווה ושלמות פנימית
הייתי השבוע בדיון.. כמובן בבית הדין הרבני
הייתי בדיון גם לפני חודש בדיוק
ולפני חודשיים.. ושלוש
ויש עוד אחד בעוד פחות משבוע
יש לו שם כרטיס מנוי חופשי בלי תשלום
וכך הוא יכול להגיש נגדי תביעות חוזרות ונשנות ולהטריד ברמה אובסיבית ביותר
אני בתהליך עם עצמי, שינוי פנימי
כדי לעשות לעצמי טוב ולהחזיק את הראש מעל למים בכל הדיונים האלו ולא לתת להם להפיל אותי ואת רוחי
מישהוא קרא פעם את הספר "עת לקרוע ועת לתפור"?
קראתי אותו עוד כשהייתי בסמינר ואמא שלי הסבירה לי שהדרך של הרפורמים להשאיר אצלהם את "המאמינים" כמו שמסופר בספר לא באמת מתגרשים ואז כשהאישה מתחתנת שוב ונולדים לה ילדים, היא עדיין אשת איש ולכן הילדים שלה ממזרים ואם במקרה אחד מהם יחליט להיות "אורתודכוס" הוא פסול חיתון והילדים שלו גם יהיו ממזרים. בקיצור הוא מה שרציתי לומר זה שגם אותנו "החרדים" מחתנים בגיל צעיר, לא נותנים לנו אף פעם לחשוב לבד או להחליט לבד.
ואז כשמגיע מצב כמו שלי ושל רבים טובים אחרים הדת ואנשים הפועלים בשמה מנסים לקשור אותנו אליהם בחזרה בכל דרך אפשרית
במיוחד דרך הילדים שלנו. שכאילו "גנבנו" מהם, מהחרדים. ומנענו מהילדים שלנו לגדול "באור" "באמת"
וכך הם נלחמים בנו ומנסים להרוס לנו את החיים
אבל ..
הילדים הם שלי
ורק שלי
והאמת היא גם שלי
והאמונה בעצמי
והכוח והטוב גם אם בעוד מאה שנה.. תמיד מנצח
כן, יש בי המון מהרגשות השליליים האלו. אי אפשר להכחיש
לכל מה שעברתי ועדיין עוברת ומנסה להחלים בנפש ובשכל
לקבל ולסלוח כי רק כך אוכל להמשיך לחיות... בשלווה ושלמות פנימית
הייתי השבוע בדיון.. כמובן בבית הדין הרבני
הייתי בדיון גם לפני חודש בדיוק
ולפני חודשיים.. ושלוש
ויש עוד אחד בעוד פחות משבוע
יש לו שם כרטיס מנוי חופשי בלי תשלום
וכך הוא יכול להגיש נגדי תביעות חוזרות ונשנות ולהטריד ברמה אובסיבית ביותר
אני בתהליך עם עצמי, שינוי פנימי
כדי לעשות לעצמי טוב ולהחזיק את הראש מעל למים בכל הדיונים האלו ולא לתת להם להפיל אותי ואת רוחי
מישהוא קרא פעם את הספר "עת לקרוע ועת לתפור"?
קראתי אותו עוד כשהייתי בסמינר ואמא שלי הסבירה לי שהדרך של הרפורמים להשאיר אצלהם את "המאמינים" כמו שמסופר בספר לא באמת מתגרשים ואז כשהאישה מתחתנת שוב ונולדים לה ילדים, היא עדיין אשת איש ולכן הילדים שלה ממזרים ואם במקרה אחד מהם יחליט להיות "אורתודכוס" הוא פסול חיתון והילדים שלו גם יהיו ממזרים. בקיצור הוא מה שרציתי לומר זה שגם אותנו "החרדים" מחתנים בגיל צעיר, לא נותנים לנו אף פעם לחשוב לבד או להחליט לבד.
ואז כשמגיע מצב כמו שלי ושל רבים טובים אחרים הדת ואנשים הפועלים בשמה מנסים לקשור אותנו אליהם בחזרה בכל דרך אפשרית
במיוחד דרך הילדים שלנו. שכאילו "גנבנו" מהם, מהחרדים. ומנענו מהילדים שלנו לגדול "באור" "באמת"
וכך הם נלחמים בנו ומנסים להרוס לנו את החיים
אבל ..
הילדים הם שלי
ורק שלי
והאמת היא גם שלי
והאמונה בעצמי
והכוח והטוב גם אם בעוד מאה שנה.. תמיד מנצח