מוראל מורעל
אז כן, חוץ מזה שהמורל הוא מורעל לטובה, הוא לפעמים גם מורעל לרעה.. לצערי, במועצה שלי- מעלה יוסף, יש כמה כבשות שחורות, ואלו המצפים- הלא מושבים..כשהדרכתי לפני שנתיים, היה כואב לי כל פעם מחדש לשמוע את הגזענות הילדותית של ילדי המושבים כלפי החניכים שלי, ובעצם גם את הגזענות של האחים שלהם כלפי וכלפי חברי בתקופנו... ברנס, אם אתה קורא את זה, אני בטוחה שאתה יכול להסכים איתי.. אני קוראת לזה גזענות, משום שהמצפים "מנודים" בגלל הסיבהשהם לרוב אשכנזים לבנבנים כאלה... אני שונה, ולכן "זכיתי" ליחס יותר חם מהאחים של.. וגם מהילדים עצמם. ניסינו בצוות לחשוב על פתרונות למצב, אך פתרון גורף לא מצאנו. באחד על אחד, הרבה ילדים מהמצפה שלי (הילה אימפריה..) חברים של ילדים מהמושבים, אבל כשהם בקבוצה, הם נוטים להעלבות ולגזענות הזו. קשה להגיד גזענות, שכן חלק ממנה תמים- הם ילדים. אלו דברים שהם שומעים, ומעבירים. בכל הפעילויות מדצי"ם וצוות ההדרכה חוץ מזה שאנחנו לא ממש חברים כי אנחנו לא לומדים באותו בית ספר, אין שנאה ביננו, ולא יריבות. יש מחלוקות בנושאים אלו ואחרים, אבל כולנו בעד פלורליזם... העלתי את הנושא הזה שאני מרגישה שהוא יותר כבד מההודעה שנכתבה פה בהתחלה, אבל אני רואה קרבה בין הנושאים. אני מקווה שמי שכתב את ההודעה יצליח לפתור את הבעיה, ומקסימום, תתעודד/י- זה עובר כשמתבגרים, ותגיד/י את זה גם לחניכים. מצטערת על המגילה (ניסיתי מאוד שלא..)... נתראה בסמינר י"ב....