שנאה בין ישובים

shllomts

New member
שנאה בין ישובים

שמעתי בשני חגי מעלות שהייתי בהם שנאה ליישובים אחרים. מה אפשר לעשות בתור מד"מית עם המידע הזה?

kedeman

New member
אני חושב שלא הרבה

לפחות לגבי מדריכים אחרים חוץ מלהסביר להם אבל את הקבוצה שלך את יכולה לעודד לשיר מורלים על עצמה ולא מורלים נגד אחרים בכלל עדיף וגם נשמע יותר טוב אם עושים מורל על עצמך ולא על אחרים....

OMRI42

New member
לא מסכים לגמרי

אני חושב שגם שירה של מורליים של הישוב לא יעזור...לדעתי מה שהכי יכול לעזור זה מורלים מועצתיים. וכמובן לדבר עם מדריכים אחרים

bobby6killer

New member
לדעתי הכל בפרופורציה

כ-ו-ו-ו-ל המוראל צריך להיות בפרופורציה, הכל בשביל המוראל והכיף,וכל חניך צריך שידע שהכל בשביל הפאן ואין כאן שום צורך להרוס. תלמדי את החניכים שאם שרים:אני שונא את גוש וויתקין אז זה סתם בצחוק ובאמת בויתקין גרים אחלה ילדים או וואטאבר לפי המועצה שלך. אני חוזר,הכל צריך להיות בפרופורציות,וכולנו באים,בסופו של דבר בשביל להנות.

נ ו ם

New member
מסכימה. אבל -

אם את לא מסכימה איתו אפשר לעשות איזשהי פעילות משותפת לשני היישובים. אולי לא לכולם ביחד אלא בקטן נגיד איזה ערב משותף לשכבה מסוימת משני המושבים.

bobby6killer

New member
פעילות משותפת

הם בביצפר ביחד אולי ?!?!?! כיאילו הם מכירים אחד את השני,גם מדריך צריך לתת דוגמה של להראות לאחרים איך אתה והמדריך השני מסתדרים. לסיכום דעתי,מי שלוקח את המורל לצד הלא טוב והלא נכון,אמשתו של המדריך ב100%.מדריך שלא מכניס הכל בפורופורציות ולא נותן דוגמא נכונה יראה את החניכים שלו לוקחים דברים בצורה לא נכונה. ואיזה כיף אינטרנט סוף סוף אני נראה קצת אחראי,מי שמכיר אותי יודע שהחניכים מחנכים אותי ונותנים לי דוגמא.

bobby6killer

New member
אאה נכון בסמינר בבצפר מעברות

את רצית להרוג אותי

מוראל מורעל

אז כן, חוץ מזה שהמורל הוא מורעל לטובה, הוא לפעמים גם מורעל לרעה.. לצערי, במועצה שלי- מעלה יוסף, יש כמה כבשות שחורות, ואלו המצפים- הלא מושבים..כשהדרכתי לפני שנתיים, היה כואב לי כל פעם מחדש לשמוע את הגזענות הילדותית של ילדי המושבים כלפי החניכים שלי, ובעצם גם את הגזענות של האחים שלהם כלפי וכלפי חברי בתקופנו... ברנס, אם אתה קורא את זה, אני בטוחה שאתה יכול להסכים איתי.. אני קוראת לזה גזענות, משום שהמצפים "מנודים" בגלל הסיבהשהם לרוב אשכנזים לבנבנים כאלה... אני שונה, ולכן "זכיתי" ליחס יותר חם מהאחים של.. וגם מהילדים עצמם. ניסינו בצוות לחשוב על פתרונות למצב, אך פתרון גורף לא מצאנו. באחד על אחד, הרבה ילדים מהמצפה שלי (הילה אימפריה..) חברים של ילדים מהמושבים, אבל כשהם בקבוצה, הם נוטים להעלבות ולגזענות הזו. קשה להגיד גזענות, שכן חלק ממנה תמים- הם ילדים. אלו דברים שהם שומעים, ומעבירים. בכל הפעילויות מדצי"ם וצוות ההדרכה חוץ מזה שאנחנו לא ממש חברים כי אנחנו לא לומדים באותו בית ספר, אין שנאה ביננו, ולא יריבות. יש מחלוקות בנושאים אלו ואחרים, אבל כולנו בעד פלורליזם... העלתי את הנושא הזה שאני מרגישה שהוא יותר כבד מההודעה שנכתבה פה בהתחלה, אבל אני רואה קרבה בין הנושאים. אני מקווה שמי שכתב את ההודעה יצליח לפתור את הבעיה, ומקסימום, תתעודד/י- זה עובר כשמתבגרים, ותגיד/י את זה גם לחניכים. מצטערת על המגילה (ניסיתי מאוד שלא..)... נתראה בסמינר י"ב....

בר:)...

קודם כל,ממש כיף לשמוע ממך(שנים שלא דיברנו...) דבר שני-אני מסכים איתך שקיימת בעיה בין המושבים למצפים,אבל לדעתי אין לה שום קשר להיותכם לבנים יותר או פחות- הבעיה שקיימת נוצרת בגלל חוסר הכרות בסיסי,והמון המון תחושת קיפוח מצד המושבניקים. וכמו שאמרת,אחת הסיבות היותר מורגשות היא היותכם לומדים בבתי ספר אחרים. את זכית ל"יחס חם יותר" בגלל שהראת עצמך ולא נשארת בתוך הקהילה הסגורה שלכם(בכוונה הגדרתי את זה ככה) אגב,אני זוכר שנה שבחזרה מהסטיבל שירי מעלה יוסף,נסענו איתכם בהסעה, והמדריכים של המצפה דאגו שהחניכים שלכם ישירו מורל שלהם ולא על מקומות אחרים,בניגוד לשאר החניכים באוטובוס:)) בקיצור,יש פה בעיה שהרבה דובר עליה,ועוד הרבה ידובר:) אז מה,בר...סמינר יב'?

כן...

סמינר י"ב... תראה, אני לגמרי מסכימה בקשר לחוסר הקשר בגלל שאנחנו לא לומדים באותם בתיה"ס, אבל מה לעשות?.. חוצמזה, שיש ילדים שלומדים ביסודי של מעונה, ועושים להם תמוות. בגלל זה מספר הילדים האלה מצטמצטם כל שנה. על איזה קיפוח של המושבניקים אתה מדבר? אני חושבת שיש המון קשר לעדה... באמת.. עצוב אבל ככה זה. כשהדרכתי לפני שנתיים בקייטנה של מעלה יוסף את החניכים של עין- יעקב ואלקוש, החניכים גילו אחרי יומיים שאני מהילה, והתחילו ממש לעשות לי פרצופים, ולפני שהם ידעו לא הייתה להם שום בעייה, אז אתה רואה שזה בתמימות, שהם מן מרגישים שהם צריכים להיות אנטי. כל הקייטנה הם שאלו אותי אם אני אשכנזיה, וכל הקייטנה עניתי להם שאני חצי מרוקאית חצי תימניה... אז הם ירדו עליי שאני לא כורדית (מי צריך לרדת על מי... ) בקיצור, אני באמת חושבת שזה עובר להם כשהם גדלים, אבל חבל שהחניכים צריך לחטוף העלבות בכל הפעילות התנועתית והמועצתית, והרבה פעמים לא יוצאים כי הם חוששים.. נמשיך לדבר על זה בהזדמנות.. :)

אצלינו זה קצת הפוך

בבצפר בתנועה בכלל אם יורדים על מישהו זה בגלל שהוא שחור! (טוב אני לומדת בבצפר קיבוצניקי) סתם היה לי מוזר לראות שהם יורדים עליכם כי אתם לבנים ואצלינו מי ששחור מעדיף לשתוק!

D e n d a

New member
כן גם ככה אצלנו

אצלנו יורדים גם על שחורים אבל בצחוק כמובן גם אצלנו יש פנימיה אז יש גם אתיופים וכל מיני עדות אחרים אבל זה סתם מוזר בכלל

roikeman

New member
אני שחור, אני קשוח, סבלתי מקיפוח

עצבני וקצת פתוח... כל חיי חלפו ברוח. את צריכה להבין שלא רק שזה לא פוגע בהם אלא שהם די גאים בזה וזה הפך להיות חלק מהמורל שלהם. להזכירך המורלים של מאור בסגנון: עם המצב גרוע והכל פה שחור, מי זה פה הגיע מאור. מאור! מקום שחור!!! ואפילו הבוגרים שם (רז) טוענים שאפילו שהם לבנים חיצונית ברוחם וליבם הם שחורים... את לא יכולה להגיד שהם סובלים מזה.

למעלה