שמתן לב

• פותח הנושא TJSBZ
  • פורסם בתאריך

TJSBZ

New member
שמתן לב

לכך שמתוך ניסיון ליפיף את השפה, נשים רבות קוראות לחמותן חֲמַתִי, לשון חמה. נשאלת השאלה: האם במקרה השגיאה הנפוצה כל כך לחמות היא חמה, ובהטיה: חמתי, כמו חמת זעמי וכו'? האם לזה כיוון הכותב בכותבו (אוטוטו פסח) "שפוך חמתך על הגויים אשר לא ידעוך"?

sovlanit

New member
TJSBZ,לא ידוע

לי באשר לכוונת המשורר במילים "שפוך חמתך על הגויים"... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אהבתי את הפרשנות שלך. וכן,באשר לחמתי אין כאן עבורי שגיאה בשפה. היא לא על משקל "אחותי" חס וכרפס...

כבר הרבה דשנו ודנו בנושא החמה

/חמות. כנראה שבכלל המציאו את המילה חשבו על רוגז! חמה משמע באמת לרגוז וחמות זה רק בעברית תיקנית.

טוב אני קראתי לחמותי

תמיד בשם הפרטי שלה וכשהייתי מדברת עם אחרים עליה זה תמיד היה חמותי ולא חמתי ומאחלת לעצמי שאם פעם תהיה לי חמות חדשה, שתהיה בדיוק כמו החמות הקודמת שלי, רק שאם באמת אי פעם יהיה לי בעל חדש, שלא יהיה כמו הקודם

sovlanit

New member
פנינה,

מצטרפת לדברייך ומאחלת שיתגשמו ואתמול...

אוליי נעבור לאנגלית ונקרא לה

my mother in low זה נשמע יותר טוב? זה נכון שלעיתים עולה בך הבערה - אז היא חמה. ביום אחר היא חמות. או בקיצ, קיצור: אמא של בעלי.!!!!!!!!!!!! כי אין בעולם עוד אחת שתהיה כמו אמא שלי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אמא שלי ורק שלי, זו שגידלה אותי, חינכה אותי ועוזרת עד לרגע זה . אמא שיודעת לנחם, ולצחוק, לפשר וגם להיות פרווה, כשצריך. אמא שלי, אני אוהבת אותך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חמותי או חמתי מזה משנה אך קוראים

לה, היא באה לבד והיא גם עובדה מוגמרת אז זה מה שיש ועם מתפלספים מעט אז כך חמות ארבע אותיות שמהם אפשר להרקיב המון מילים נחמדות וגם לא נחמדות
חמה - שמש - שיכולה להיות נעימה וגם לא הכל תלוי כמה היא חמה
חם - להט - רתיחה - או חמימות מיתוח אהבה מות - טוב במילה כזאת אין הרבה פרושים אבל אפשר גם למות על חמותי חחחחח כמו : אני מתה עליה כל גחלים .......חחחחחחחחח אה גם מח - שצריך איתו כל הזמן לפענח אצל החמות אך הוא עובד טוב ניגמרה לי ההארה
להיום למי שיש עוד שתוסיף

אם כבר בגחלים עסקינן../images/Emo8.gif

אז עדיף ב :"אוטרו מקדולנד"ולא מקדולנד דה יזראל. מקדולנד דה אנטרטיקה..........

למעלה