שמתן לב שרוב ה(א)נשים לא יודעים כמעט כלום על הרבייה?

שמתן לב שרוב ה(א)נשים לא יודעים כמעט כלום על הרבייה?

על הביצית (מקור,מבנה ותפקוד), על החצוצרות ואיפה הביצית פוגשת את הזרעון, על הרחם ותפקודו, ו"התנהגות" הביצית בתוכו.
על הנקודה היכן בדיוק מפקיד הזכר את הזירמה (ליד צואר הרחם). את תפקידו של צואר הרחם בסינון הזרעונים. על תפקידו של גוף האשה בהעברת הזירמה דרך הרחם. על העובדה שהביצית היא המושכת את הזרעונים (ע"י ריח) ומכוונת אותם. שאלתי את עצמי ואני מניחה שהזרעונים כשלעצמם עיוורים, ובצלוחית, בלי ביצית, יתרוצצו לכל הכיוונים.
האם (א)נשים יודעים באמת עד כמה התפקיד הניקבי הוא המרכזי ברבייה?
לדעתי על הפמיניזם לחנך ולהשכיל גברים ונשים , נערות ונערים, בשאלה מניין באנו, איך נוצרנו והתפתחנו.

Berethor

New member
משום שללא מיקרוסקופ במלא לא רואים את הדברים שאת מדברת עליהם

ובמלא הפרטים הטכנים לא כל כך משנים במקרה הזה, מה שהעין של אנשים בדרך כלל רואה זה גבר שעושה את רוב "העבודה" בדרך כלל, בכל הקשור ליחסי מין ולהפרייה של האישה, והאישה עושה את רוב "העבודה" בחלק של ההריון והלידה. חוץ מזה הרחם פועל בחלק הזה ללא מודעות ושליטה של האישה, אחרת נשים לא היו צריכות גלולות.

"הגלולה למניעת הריון מכילה את שני הורמוני המין הנשיים, האסטרוגן והפרוגסטרון. הפרוגסטרון פועל למניעת הפרשת הגונדוטרופינים (ההורמון מגרה זקיק - FSH והורמון ההצהבה-LH), שהם ההורמונים שמייצרת בלוטת יותרת המוח כדי לגרות את איברי המין לייצר תאי זרע או ביציות. כפועל יוצא מכך נמנע הביוץ. האסטרוגן מסייע לפרוגסטרון במניעת הביוץ. הפרוגסטרון שבגלולה פועל גם למנוע מרירית הרחם את השינויים שנדרשים לקליטת הביצית המופרית."

https://he.wikipedia.org/wiki/גלולה_למניעת_היריון#.D7.A4.D7.A2.D7.99.D7.9C.D7.95.D7.AA

GreenMamba

New member
פעם אחת ולתמיד

תסבירי לי את העניין האובססיבי הזה שלך הזה ברביה, ואיך, לכל הרוחות, הוא קשור לפמיניזם.
מה הקשר בין המאבק הפמיניסטי לשיוויון לבין התפקיד החשוב יותר או פחות של הביצית בתהליך הרביה?
&nbsp
נניח שמחר יוכיחו לך מעל לכל ספק סביר שהמצב הוא הפוך, והזרע חשוב הרבה יותר מהביצית בתהליך הרביה- תוותרי על זכותך ללכת ברחוב בשקט? על דרישתך לשכר שווה? על עונשי מאסר חריפים לאנסים? להוקעה של מטרידים מינית וענישתם? תקבלי בשיוויון נפש את השימוש ב"שרמוטה" ו"כוסית"? תשלימי עם מנצלי זונות ומפיקי פורנו?
&nbsp
מה הקשר בין זה לבין זה?

לא מדברת על הזכויות החברתיות שלנו. מדברת על הזהות:

שתדע כל נערה וכל אשה: את מלכה. וידע כל מישהו מהמין השני: האשה היא המלכה. זה הכל.

GreenMamba

New member
אהה...אז תגידי שאת מנסה להגיע לתשובה

של הויכוח שאני, אישית זנחתי בכיתה ט'- מי "יותר טוב"- הבנים או הבנות.

א. לא מעניין
ב. מאחר וברור לכל אידיוט שתפקידה של האישה בלידת התינוק הוא משמעותי לאין ערוך מתפקידו של הגבר, ממש לא מטריד אותי מבחינה פמיניסטית שידעו בדיוק את מיקום הפגישה של הביצית והזרע
ג. אם היה לי את הכוח להשפיע על תוכנית הלימודים הייתי מנצלת אותו לדברים חשובים הרבה יותר מאשר ללימוד השטות הזו, שמבחינה פמיניסטית אין לו שום משמעות.
ד. אם את רוצה להעצים נשים- יש מליון דרכים טובות ומשמעותיות הרבה יותר מלימוד תהליך ביולוגי והקשה ממנו על מודעות חברתית (שזו, כמובן, שטות והבל)

דווקא יש נסיונות קבועים מצד גברים מסוימים

להציג את הזרעון כקובע ברביה. ברור שהם נבערים , ויש גם נשים נבערות שאינן יודעות על האנטומיה והפיסיולוגיה שלהן עצמן.
לדעתי, אבן יסוד בהרגשת הזהות העצמית שלך היא הידיעה על יתרונך הביולוגי, ואבן יסוד בזהות הזיכרית היא הידיעה שהוא "עזר כנגד".

GreenMamba

New member
את יוצאת פה מתוך 2 נקודות הנחה מופרכות-

האחת- נניח שהגברים עליהם דיברת חושבים שהזרע משתתף בתהליך הרביה ב25% (שהוא נתון מופרך בהתחשב בזמן ובמאמץ שנדרשים מהאישה בהיריון ובלידה עצמם, בלי קשר להפריה עצמה)- את חושבת שעכשיו, כשתשכנעי אותו שהזרע אחראי רק ל-15% מתהליך הרביה- יחסו לנשים ישתנה? הוא יגיד לעצמו- אהה, אני לא אקרא לה שרמוטה עכשיו- הרי אני אחראי רק ל15% מהרביה! מה פתאום שאלך לזונה כשמעורבותי בתהליך הרביה נמוכה כל כך! אני צריך לבחור בין גבר לאישה בקבלה לעבודה? בהעלאות שכר? ברור שאבחר באישה! היא הרי כל כך מעורבת בתהליך הרביה!!
&nbsp
השניה וההפוכה לה- האישה, שיודעת כמה מאמץ וסיכונים יש בתהליך ההריון והלידה (וכמובן אחר כך)- אז תגדילי את המעורבות שלה בעוד פסיק, אז? היא תגיד לעצמה עכשיו- אני כ"כ אוהבת לפרק ולהרכיב דברים, אבל עד עכשיו בגלל ההבללות החברתיות לא העזתי לחשוב על לימודי הנדסה, עכשיו כשאני יודעת שהביצית יותר חשובה מהזרע- זה הזמן לפרוץ את תקרת הזכוכית! הביצית הרי חשובה יותר מהזרע- אדרוש שכר גבוה יותר! לא אשתוק מול ההטרדות המיניות של הבוס- הביצית חשובה יותר מהזרע!
&nbsp
נו באמת.
&nbsp
אני אשאל אותך שוב- אם מחר יתברר מעל לכל ספק שהזרע לוקח תפקיד הרבה יותר משמעותי בתהליך הרביה- זה ישנה משהו במאבק הפמיניסטי? תפסיקי להילחם? תקבלי את הפטריארכיה?
&nbsp
אין בין המאבק הפמיניסטי לבין כל תהליך ביולוגי, חשוב או פעוט ככל שיהיה שום קורולציה ושום קשר. סתם עורבא פרח במקרה הטוב, ועוד סיבה להצדיק את השוביניזם הנשי שאת מנסה לקדם במקרה הרע.

אנחנו כל הזמן מדברות על 2 נושאים שונים.

את - על זכויות האנוש כולל זכויות האזרח שלנו. על כך אין ויכוח.
אני - על הרגשת הזהות הנשית. לדעתי על האשה לדעת היטב כל מה שקשור בגופה, ורצוי גם בנפשה (משהו שיודעים עליו עדיין פחות). יש נשים שאינן מבינות כלל את המחזור!!! ורבות הנשים שאינן יודעות על תהליך הרביה שגופן מבצע.
גברים אינם יודעים, כי הם כללית נבערים ביחס לאשה, ודאי ביחס למנגנון הרביה הנשי. אבל הכניסו להם לראש שתפקידם הוא ראשי. את זה צריך לערער, זאת צריך לעקור.
אגב, אני סבורה שאשה אשר יודעת את תפקידה הרבייתי הפעיל
והראשי במלואו, גם תרשה לעצמה לבטא בחופשיות הגדולה ביותר את מיניותה, ותהיה פעילה מאד בעת יחסי המין. מה שחשוב להנאה ולהרגשת העצמיות. (ביטוי האני).

GreenMamba

New member
ואני אומרת לך שוב

שלקשור הרגשת זהות עצמית עם איזשהו תהליך ביולוגי שאין לו משמעות אמיתית אם מתרחש בדיוק כך או אחרת- זה הבל.
&nbsp
ואני אשאל שוב- אם מחר יתברר למדע שהזרע אחראי בצורה אקטיבית יותר ליצירת העובר (נניח- יתברר שבמקרה של גנים זהים ותקינים הגן של האב תופס עדיפות, ורק במקרה שהגן פגום נכנס לפעולה הגן של האם) זה ישנה משהו בחווית ההריון, הלידה, ההנקה והטיפול? זה יחליש את זהותך העצמית כאישה? יחליש את חוויית האימהות?
&nbsp
זה חסר משמעות לכל עניין פמיניסטי, ומעבר לעניין הביולוגי, שהוא מעניין כשלעצמו- אין לזה שום חשיבות- לא מבחינת זהות, זכויות, יחסי גברים נשים הורות או כל עניין אחר, למעט העניין הביולוגי נטו.

ואני אומרת לך שוב

שמבחינת זכויות האנוש וזכויות האזרח שלנו הביולוגיה לא קובעת, אך מבחינת הרגשת הזהות, הייתרון הרבייתי שלנו קובע מאד.
וכפי שכתבתי, כשהאשה יודעת כי מבחינה ביולוגית היא לא פאסיבית, כפי שהזכרים רצו תמיד שתאמין, אלא היא היא האקטיבית והזכר הוא העזר-כנגד, הדבר גם משפיע לדעתי על תפיסת המיניות שלה, ומשחרר אותה להיות פעילה וקובעת.

GreenMamba

New member
למה את לא עונה לשאלה פשוטה

ומסתובבת סביב עצמך סחור סחור?
אם מחר יתברר למדע שהזרע אחראי בצורה אקטיבית יותר ליצירת העובר (נניח- יתברר שבמקרה של גנים זהים ותקינים הגן של האב תופס עדיפות, ורק במקרה שהגן פגום נכנס לפעולה הגן של האם) זה ישנה משהו בחווית ההריון, הלידה, ההנקה והטיפול? זה יחליש את זהותך העצמית כאישה? יחליש את חוויית האימהות? יגרום לנשים להיות משוחררות פחות וקובעות פחות?

נו באמת.

ראשית, זה לא יתברר. אין לזה בסיס.

שנית, לו היה מתברר שלזכר תפקיד שווה לאשה ברבייה (איך??? בהינתן לא רק שהביצית היא היוצרת העיקרית של העובר, אלא בהינתן עובדת קיומו של הרחם), לאשה לא היה מקום להרגשת הייתרון. כמו כן, לא יכולנו לדרוש זכות בלעדית על העובר.

GreenMamba

New member
<מושכת בכתפיים>

מרגיש קצת כמו לדבר עם ברטרול.
אני נותנת דוגמא, ואת נתפסת לדוגמא כאילו היא העניין עצמו.
את מבינה את ההבדל בין דוגמא לבין העניין שהיא מנסה להמחיש, נכון?
אמרתי שנניח שמתגלה כזה דבר, או אחר שמראה שלזרע תפקיד מרכזי הרבה יותר- זה ישנה משהו בחוויית ההריון, הלידה או ההורות?
התשובה היא כמובן שזה לא ישנה דבר וחצי דבר
זה ישפיע על חוויות האימהות של נשים?
וודאי שלא.
זה יגרום לנשים להיות פחות משוחררות ופחות קובעות?
ברור שלא, כמו שזה לא יגרום להן להיות יותר קובעות, אסרטיביות או כל דבר אחר. במצב הידע הנוכחי שלנו- זה פשוט חסר כל משמעות, בטח בהיקף האחריות הנשית ליצירת חיים. נו, אז העלית את רמת האחריות הנשית מ95% אחריות ל-96% (את מסכימה איתי שתהליך ההפריה הוא פסיק זערורי מול המאמץ והאחריות שבהריון, לידה, הנקה וטיפול)- וואו. איזו מהפכה עצומה חוללת!!

וזאת אומרת שמבחינתך הכניסה להריון, כל תהליך ההריון, הלידה, ההנקה והקשר בין תינוק שזה עתה נולד לאימו הם לא מספיק "חזקים" ביתרון הנשי ברביה- צריך להוסיף לו עוד יתרון שהוא אפס קצהו של כלום- ומכאן תבוא המהפכה בחיזוק זהותן של נשים. משהו משהו.

ומוזר, פתאום את לא מדברת על הבניית זהותה של האישה, ולא על חופש מיני ואסרטיביות נשית- אלא על זכויות על הילד. ואולי כאן טמון הזרע ללהט בו את מגינה על פיסת הידע הביולוגי הלא-רלוונטי-פמיניסטית הזה.
לדעתי לאב ולאם זכויות שוות על הילד, וזה שהאישה ילדה אותו לא נותן לה שום זכות יתרה על קביעת דרכו, חינוכו או המשמורת עליו במקרה של פרידה. לאישה יש זכות להגשים עצמה בכל דרך שתבחר, ועל האב להיות שותף שווה זכויות וחובות- על מנת שהטיפול בילדים לא יפול רק או בעיקר על כתפיה, והוא יוכל לצאת ולשמר את הסדר הפטריארכלי הקיים- הכסף אצלו- האישה נשארת בבית לדאוג ולטפל.

אני מושכת בכתפיי ממך.

קשקשת לגמרי את הודעתי, הצגת אותה באור הנוח לך - מטעה לגמרי - ביטלת בהבל פה ובצורה מטעה את המידע שהבאתי לגבי הביצית - עיזבי. את לא בת שיחה שלי.
כל השיוויון שהפמיניזם מעניק לאב ביחס לילדים, כתוצאת לוואי מן הרצון שהלה ייטול חלק שווה במעמסה של גידולם, אינו יכול לערער את המצב שקבע הטבע: מקומה של האם בלב הילדים הוא חזק יותר וחם יותר. (כמובן חוץ מהמקרים בהם אישיותה של האם היא קרה ויבשה, ואישיות האב, ביחס אליה, חמה ומקרבת. אז סדר הדברים הטבעי בלב הילדים מתהפך).

GreenMamba

New member
אני מבינה שקשה לך להתמודד עם המופרכות שבהודעתך

אז הנה דעתך ודעתי, בקיצור נמרץ, בדיוק כמו שהבנתי אותן-
פס: הביצית היא הגורם הדומיננטי בתהליך ההפריה. היקש מכאן- האישה היא המלכה. היקש מכאן- אם נלמד נערות כי הביצית היא הגורם המכריע ברביה, זה יהפוך אותן לאקטיביות יותר ומשוחררות מינית יותר, וגם יתן להן את ההצדקה הביולוגית לדרוש בעלות על הרך הנולד.
GM: בתהליך יצירת החיים, הדומיננטיות הנשית הינה מובהקת. תהליך ההפריה עצמו הינו פסיק של אפס קצה של ההורות, ובהשוואה להריון, הלידה, ההנקה הטיפול וכו'- תפקידה הדומיננטי יותר או פחות של הביצית אינו רלוונטי (הייתי כותבת בטל בשישים אבל יחס של 1:60 של תהליך ההפריה לעומת התהליכים האחרים נראה לי מוגזם. אולי בטל ב-600). גם ביצירת הזהות הנשית כ"יוצרת החיים", נקודת ההפריה המדוייקת או העובדה כי האם נותנת 50.5% מהחומר התורשתי והאב רק 49.5% הוא לא משמעותי, לא רלוונטי ואין לו שום חשיבות אמיתית. נשים לא יהפכו להיות קובעות יותר, משוחחרות יותר או אסרטיביות יותר מפני שהתהליך הזה, אם מתבצע כך או אחרת, ביחס לכל תהליך יצירת החיים הוא פשוט חסר משקל.
&nbsp
בקשר לבעלות על הרך הנולד- שוב, אני נגד משקל שונה לאם ולאב בזכויותהם וחובותיהם ההוריות, ומה שאת מביאה שוב ושוב כ"קביעת הטבע" הוא, כרגיל, עורבא פרח- שכן יש חברות אנושיות המתנהלות אחרת.
כבר הסברתי לך את העניין שוב ושוב- מי שמביא את ה"טבע" או ה"ביולוגיה" כהצדקה או תירוץ להתנהגות אנושית- אינו אלא כסיל בעיני.

meidadc

New member
יש משפט משעשע שאומר

נבער הוא מי שלא יודע את מה שלמדתי אתמול.

רוב מוחלט מהאוכלוסיה יודע שהזרע הוא של הגבר והביצית הוא של האישה. רוב מוחלט מהאכולוסיה יודע שהזרע מפרה את הביצית ומזה מתפתח אדם.

את שיתפת אותנו בשני מנגנונים ביולוגיים שלא ידועים באופן נרחב בציבור וקבעת שם את סף הנבערות.

יש עוד אינספור מנגנונים בתהליכי הרביה. את ואני (וכל מי שאינו עוסק בביולוגיה או רפואה) לא מכירים את רובם המוחלט - כולל פרטים בנוגע למנגנונים שתיארת והודית בעצמך שאת עוד צריכה ללמוד אותם ולהעמיק בהם. יחסית למי שמכיר אותם , אנחנו הנבערים.

שיתפת אותנו במנגנונים ביולוגיים מעניינים. היה נחמד אם הית משאירה את הדיון ברמה הזו שמעשירה את הפורום מבלי להשחיר את הנבערים שהשארת מאחור בידיעותייך המתקדמות

GreenMamba

New member
או להקיש, ע"ס מנגנונים ביולוגיים כאלו ואחרים

שהאישה נעלית על הגבר או להיפך.

Berethor

New member
זה כמעט כמו להתווכח על לאיזה חומר בסגסוגת יש "יתרון" על האחר

בסופו של דבר עבור רבייה אנושית צריך גם זרע וגם ביצית, אז מזה משנה מי מהם "חשוב יותר"? אין תחרות או בחירה ברגע שצריך את שני הדברים ולא רק אחד. למי יש "יתרון ברבייה" זה נושא שנוי במחלוקת, "והקלף הכי חזק" של נשים הוא ההריון עצמו אם כבר ולא הכניסה להריון, כניסה להריון זה בדרך כלל החלק הכי פשוט, לפחות אצל אנשים שאין להם בעיות פוריות, ההריון והלידה עצמם הם החלק היותר קשה, וזה גם החלק שאותו עושה האישה ולא הגבר, בין אם זה שהאישה משקיעה יותר ביילוד גורם לה להרגשה טובה יותר ובין אם זה גורם לאישה להרגשה רעה יותר, זה עניין אישי, וכבר יצא לי להכיר מספר נשים שלא שמחות מכך שהן אלו שיולדות להבדיל מהגבר. אז "יתרון ברבייה" הוא למי שמשקיע יותר או למי שזה בא לו יותר בקלות? בעיקרון לגבר יכול להיות גם מספר ילדים רב יותר מאשר לאישה, ביחוד לגבר שאינו מונוגמי ויכול להכניס להריון מספר נשים, האם זה לא "יתרון רבייה"? עצם העובדה שגבר יכול להשקיע פחות ולקבל יותר? במיוחד בחברות שלא קיימים בהן דמי מזונות.

"אי-פוריות היא מצב של חוסר יכולת או קושי להתרבות, כלומר חוסר יכולת או קושי להביא צאצאים לעולם. אצל בני האדם, על פי ההגדרה המקובלת, אי-פוריות תוגדר לאחר שבני הזוג קיימו יחסי מין מלאים ללא אמצעי מניעה במשך שנה בקביעות ללא התעברות. אי פוריות אינה מתייחסת למקרים שבהם ישנה התעברות אך לא מתאפשרת לידה תקינה."

"בארצות הברית כיום 20% מהזוגות הם לא פוריים. הדבר נובע בין השאר מן העלייה בגיל הנישואין וההתמהמהות בהבאת ילדים לעולם. עם זאת כ-60% מהם זוכים להרות, בסופו של דבר, אם באמצעות טיפולים ואם בדרך הטבעית."

"ב-40%-55% מהמקרים הגורם לבעיה אצל האישה, והליקוי יכול להיות הורמונלי וקשור להפרעה בתהליך הביוץ, או מכני, עקב בעיה במערכת הרבייה. ב-25%-40% מהמקרים הבעיה היא אצל הגבר, ומקורה בליקויים שונים בזרע או בעיה חסימתית."

"בשל ירידה במספר הביציות הזמינות ובאיכותן, עם עליית גיל האישה פוחתים סיכוייה להיכנס להיריון. הירידה בפוריות מתחילה מגיל 35 באופן איטי מאד, ומעבר לגיל 40 ישנה ירידה בולטת נוספת בשיעורי ההצלחה, אחרי גיל 45 ישנו היעדר כמעט מוחלט של היריונות. אצל הגבר, קיימת גם ירידה בפוריות עם הגיל, אך זו מתונה יותר."

https://he.wikipedia.org/wiki/אי-פוריות

"סגסוגת, מֶסֶג או נתך היא ערבוב, בתמיסה או בתערובת, של שני יסודות או יותר, אשר לפחות אחד מהם הוא מתכת, וגם תוצאת הערבוב היא בעלת תכונות מתכתיות. החומר המתכתי הנוצר הוא לרוב בעל תכונות שונות באופן משמעותי מרכיביו."

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%92%D7%A1%D7%95%D7%92%D7%AA[/URL]

"מזונות הוא תשלום המתקיים במשפחה שבה בני הזוג נפרדו, ובמסגרתו חייב אחד מבני הזוג (בדרך כלל הגבר) בהשתתפות בכלכלתם של הילדים שאצל בן הזוג האחר, ולעתים גם בהשתתפות בכלכלתו של בן הזוג האחר. חובת תשלום המזונות מתקיימת בעקבות גירושים, בעקבות פרידה שלפני גירושים, וגם במקרה שלהורות ללא נישואים."

https://he.wikipedia.org/wiki/מזונות

GreenMamba

New member
זאת אומרת

שהיתרון (או החיסרון, תלוי מאיזה צד מסתכלים על זה) שבהריון, לידה, הנקה, טיפול וכל היתר לא מספיק מובהק מבחינתך. נו, באמת.

למעלה