שמתם לב ?

SIr lu la la1

New member
שמתם לב ?

שמאז ששינוי החלה את קדנציית ההסתה הנוכחית כנגד יהודים שומרי תורה ומצוות החלה גם ההסתה בעולם כנגד יהודים בכלל ? במילים אחרות יש קשר בין האנטישמיות הפנימית לבין האנטישמיות החיצונית.

Red R

New member
slr היקר!

אני באמת לא יודע אם הגעת לפורום בתמימות או בכדי לעורר פרובוקציות בכל אופן בכדי להאשים האשמה חמורה כזאת עליך לבסס אותה על עובדות ואיני רואה שיש לך כאלו ,לכן אין שום סיבה שאתייחס ברצינות להאשמה הקטנונית שלך מכיוון שמפלגת שינוי מעולם ! לא הסיתה נגד יהודים שומרי מצוות ולא נגד אף אחד אחר אם יש לך שאלות ענייניות יותר אתם מוזמן לכתוב אותן, אבל באמת שאין צורך בפרובוקציות מופרחות .

אתה קשקשן גדול

ראיתי הודעה דומה בפורום שינוי רק בשם שונה. ואני דווקא מוצא קשר בין כתיבת הסתה שטויות לבין מחיקת הודעות בפורום.

קשקוש

היו לי הרבה מאוד ססמאות דומות לזרוק בכיוון השני, אבל אני מעדיף לשמור על זכות השתיקה. לא כל פרחח מצדיק תגובה הולמת :)

תשמע...

לא שמעתי דבר כל כך מטומטם מאז שחבר נוער מולדת אחד (אני בנוער מרצ) טען בפני ש"יש אנשים במרצ ושינוי ששורפים בתי כנסת בחו"ל. הם שורפים בחו"ל כי הם מפחדים לשרוף בארץ". הגיע הזמן שתתחילו להבין שלא כל ביקורת על העולם החרדי הסגור והמסוגר היא אנטישמית. די עם ההתבכיינות.

eviv

New member
שמע אני חושב שהעובדות מראות שלא...

האנטישמיות נמצאת בעולם לפני ששינוי נכנסה לקואליציה הנוכחית לפני ששרון ניהיה ראש ממשלה לפני 3 שנים, לפני שמרצ היתה בקואליציה לפני שרבין נרצח, גם לפני שקמה הרשות ובכלל גם לפני שקמה מדינת ישראל.

SIr lu la la1

New member
הרבה שנים זה היה רדום ופתאום

זה קיבל תנופה בדיוק מקביל לתנופת ההסתה של שינוי.

eviv

New member
מה הקשר?

במהלך השנה האחרונה: 1. ויקי כנפו הקימה מאהל. 2. ביקרתי בכנסת 3. טסתי לפולין 4. ביקרתי בבית כנסת 5. הפגנתי נגד שינוי 6. הוקם גוף סוציאל דמוקרטי: יחד 7. התגלחתי 8. נבחנתי בבחינה בסוציולוגיה אולי גם זה קשור לעליית האנטישמיות?

SIr lu la la1

New member
שכחת לציין את כל הפעמים בהם ביקרת

בבית הכסא. אבל שכחת גם לציין שכבר 50 שנה (מאז השואה) לא היתה כזו עלייה של האנטישמיות כמו בשנה שנתיים האחרונות.

eviv

New member
עליה במה?

באנשים שמתבטאים כנגד מידניות ממשלת ישראל ואז ראש הממשלה שלך טוען שהם אנטישמים? לא ברור לי הקו שאתה חותר אליו שבגלל שאין חרדים בממשלה אז יש אנטישמיות... מה שינוי גרמה שש"ס תיקנה?

SIr lu la la1

New member
אל תתמם. התעמולה של שינוי חרגה מזמן

מגבולות הטעם הטוב ואפילו הטעם הרע מה שהם עושים זה הסתה. שר פנים שמתבטא כלפי עורכת דין דתיה ששאלה אותו שאלה נוקבת בעניין העיכוב המכוון שהוא נוקט בהעלאתם של הפלאשומורה, ובמקום לענות לה עניינית אומר לה את דתיה אי אפשר להתווכח אתך רציונלית, מעיד על עצמו שהוא גזען ובעל דעות קדומות ובוודאי לא דמוקרט, הוא פשוט אדם מתנשא. כנ"ל לגבי טומי לפיד. לגבי חרדים בכלל. אתה מוזמן לעיין באתר הדברות בקריקטורות כנגד חרדים שנאספו שם שלא מעט מהן תוצרת שינוי ועיתונה המסית. אולי זה יגרום לך לדעת את מי הם מזכירים לרבים בארץ הזו.

kundason2003

New member
עיתון מסית? הגזמת...

רוצה לראות הסתה? כנס לאתר של מולדת ותסתכל על הקריקטורות. רוצה לראות הסתה? תקרא את כל הפשקיווילים שיש בשכונות החרדיות. רוצה לראות הסתה? תקרא קצת עיתונות חרדית. אין לך מושג מה הולך שם. אני רוצה לראות הסתה בעיתון של שינוי.

eviv

New member
תשמע....

מפלגה חילונית ומפלגה דתית זה לא כמו במפלגת מולדת לבין מפלגת ליכוד שיש בינהם דברים משותפים רק שהם יותר קיצוניים. מדובר על הנחות ייסוד שונות לגמריי. אם אצל אחד האלוהים הוא הערך העליון אצל השני האדם הוא העליון ומפה יוצא המון הבדל לכןלפי מה שאמרת זה לא נראה טוב אבל לא זה לא הסתה.

SIr lu la la1

New member
מסכים אתך על החלק הראשון ולא על ...

החלק השני כי פה יש לא רק מחלוקת בדיעות אלא גם שנאה ותמיד היא באה מאותו כיון להגיד על חרדים כל מיני ביטויי גנאי כמו אספסוף עלוקות... ועוד הרבה דברים יפים כאלו. אם באמת אתה רוצה להווכח בזה כנס לאתר של מנוף (לינק מצורף) כנס ל-"חופש הביטוי?" ותעיין שם במיוחד בקריקטורות (תמונה שווה אלף מילים) ותבין אותי. פשוט שמה ריכזו את זה, זה גוף שעוסק בעניין הזה שניתן להגדירה לצערי כאנטישמיות מקומית בלי גוזמא. ואז תגיד לי מה זה

SIr lu la la1

New member
מה שהולך היום באירופה זה רק עניין

של התבטאות נגד מדיניות ? כנראה שאתה לא קורא עיתונים ? על ועידת דרבן כבר שמעת ? יש הבדל בין מחלוקת מדינית חריפה ככל שתהיה לבין שנאה. איזה קריקטורה זכתה במקום ראשון לשנת 2003 בבריטניה אתה יודע ? צירפתי לך תמונה שתבין על מה אנחנו מדברים. אני אצרף לך שלוש תמונות : על שרון, של נאצים ונגד חרדים. תמצא את ההבדלים !

למעלה