שמתם לב?

area 51

New member
שמתם לב?

שמתם לב שאתם צריכים ללמוד אז אתם תמיד מתחילי בהפסקה? הכוונה היא שלומדים כמה דקות ואז אומרים אני יעשה הפסקה של דקה, ופתאום יש איזה תוכנית טובה בטלוויזיה, או משהו לקרוא בעיתון. תמיד שלומדים מוצאים תירוץ לעשות הפסקה, ואז שוכחים לגמרי מהלימודים. הוכחה: מה לעזאזל אני עושה פה שיש לי עוד יומיים מבחן ענקי בהיסטוריה שאני לא יודע כלום...

Black Star

New member
יותר מדי מוכר לי :-(

אני אלופה בזה. אני דוחה הכל לרגע האחרון ולא עושה כלום, ואז נתקעת...בדיוק שלשום היה לי בדיוק ככה... היה לי מבחן ענקי באזרחות לחרוש אליו, ועבודה בביולוגיה לסיים, ולא הצלחתי לעשות אף אחד משניהם- הלכתי לראות טלוויזיה... דיברתי בטלפון...התחברתי לאינטרנט.. הכל- רק לא מה שאני צריכה לעשות.

AshkA_

New member
אילתורימרים

מכירה את זה, זה תמיד ככה לפני שבוע היה לי מבחן על כל יא. פשוט קוראים וזהו, יהיה מה שיהיה. עשיתי שם כזה סלט ירקום מבריטניה, גרמניה ורוסיה, אבל הוצאתי 80 מכובד. זה נורא ללמוד כשיש כלכך הרבה דברים מעניינים יותר לעשות. אני מעדיפה אפילו לשטוף את הכלבה שלי מאשר לקרוא את החומר המשעמם לרוב (ועוד יש לה תחביב לנער את עצמה וכל המים עפים עלי). אבל בסך הכל. למי כבר אכפת. זו השנה האחרונה שלנו לעזאזל. זה עדיין לא נתפס, לכן כל מה שנותר לנו הוא לאלתר

נעל

New member
נעל מודאגת

לנעל יש מבחן בתנ``ך אוטוטו (מהגדולים האלה של י``א. הפעם על מלכים וירמיהו) והיא עדיין לא התחילה ללמוד (למרות שהיא ניסתה כבר כמה פעמים, ללא הצלחה ראויה לציון). נעל מתחילה לפתח ספקות (כשהשעון תומך בה באבירות) אם יש לה ממש זמן ללמוד למבחן. היא שמעה כבר כמה עדויות מפי הטוענים שהם קוראים את החומר פעם-פעמיים לקראת המבחן, בערב שלפני, וזה איכשהו מחזיק מעמד עד לסוף המבחן (מיותר לציין שהיא פיקפקה בעדות). האמת שלא היה לה אף פעם אומץ לנסות והיא תמיד התחילה ברגע האחרון, אבל גם השקיעה את המקסימום ברגע האחרון (מתפקדת רק בלחץ, עד גבול מסויים, כנראה). כנראה שנעל תווכח בעצמה ממש בקרוב... נעל ;-)

goldy

New member
אסון! נעל, זאת טעות!

אל תתחילי ללמוד יום-יומיים לפני המבחן! גולדי בחיים לא היה עושה את זה. הוא תמיד מתחיל לקרוא שבוע לפני, אבל רק ברפרוף, וק אז עובר על המחברת. גולדי חושב שזאת שיטה הרבה יותר טובה גולדי. :) נ.ב איך ההודעה? בסגנון נעל עוד נ.ב סליחה אם נעל נעלבה

נעל

New member
על גניבת פטנטים לא נעלבים

אומנם יש מורת רוח מסויימת במקרים כאלה (וגם הפסדים כספיים שגוררים תביעות משפטיות), אבל צריך לזכור שברגע שמעתיקים ממך זה אמור להיות סימן לאיכות - מחמאה מרירה. כמו שנעל כבר אמרה, היא ניסתה לקרוא ברפרוף את החומר כבר כמה פעמים במשך סוכות, והפרקים שהספיקה לעיין בהם אפילו זכורים לה לא רע (מדהים איך פתאום מתחילים לשחזר את השיעורים העתיקים והנשכחים של כיתה ט` בזמן העיון בחומר), אבל זה לא מספיק. וכרגיל, בגלל שזה חומר שנלמד מזמן (הרבה לפני שהבגרות הייתה בכלל באופק), ע``י מורה שעזב מזמן, וזהו גם המבחן הראשון בתנ``ך במתכונת בגרות בשביל נעל, נעל מודאגת מאוד, היא פשוט לא יודעת למה לצפות. נעל ;-)

goldy

New member
זה מבחן רגיל, רק שיש לו משקל רב

ואל תשתפי פעולה אם הבוחן נותן לכם להעתיק ומגלה את התשובות, בהתחלה כולם קשוחים. לי זה עוד לא קרה. גולדי מאחל לך הצלחה

AshkA_

New member
ד`ר חגי ישראל

אתם עדיין לא מכירים את ``גדול חכמי התורה``, דר חגי ישראל??? אין עליו, פשוט ככה. בעזרתו צלחתי את הבגרות הזו, שנחשבה לבין הקשות שהיו בשנים האחרונות. פשוט לקרוא אותו כמה פעמים, והכל מובן יותר

goldy

New member
למי יש כוח ללמוד?

אולי אתה פשוט לא יודע איך להתחיל? סגור את הדלת, מוסיקה וכל מה שעושה רעש, אחרי ביקור בשרותים סגור את עצמך בחדר, קח את החומר והתחל לקרוא: עבור על רשימת החומר למבחן, ועבור על החומר בספר ובמחברת שורה שורה. רק כשתספיק לפחות חצי (בלי לרמות!) רק אז תעשה הפסקה (עד 15 דקות, לא שניה יותר!) ואז לך לישון. אל תלמד עייף, ואל תדחה הכל לרגע האחרון. מקווה שעזרתי

קל להגיד, קשה לעשות

כמה אדיוטי שזה נשמע, צריך המון משמעת עצמית בשביל זה, כמה פעמים שניסיתי לעשות את זה, לא הצלחתי...

פלומפי

New member
צריך עזרה

מאחת שעשתה 2 יח``ל היסטוריה ואזרחות וקיבלה 80? אם כן אני פה לרשותך! נ.ב-לכל המתעניינים: אני לומדת בבה``ס חקלאי ובגלל שיש לנו, כביכול, עוד 2 בגרויות בחקלאות (מעשי+עיוני) אז מקלים עלינו ונותנים לנו לעשות את הבחינה המשולבת שהיא הרבה יותר קלה משל כולם! שיהיה בהצלחה! :)

באמת? וואי, חשבתי שזו רק אני

בשיא הרצינות. כי אני החפיפניקית שבחפיפניקים. עד אמצע כיתה ח` הייתי גודי טושוז חרשנית בטירוף, הייתי מוציאה בהכל 95 בקלות, וכשהוצאתי 88 חשבתי שזה סוף העולם. הכל תמיד בא לי בקלות, אז גם לא הייתי צריכה לחרוש יותר מדי, אחרי הכל, קרוא וכתוב בגיל 3, קריאת אנגלית בגיל 4 ופעולות מתמטיות בגיל 5 די תרמו להתפתחות אינטלקטואלית מהירה. ועם הזמן, אנשים דבקו את הקצב שלי, ואפילו הרוב עברו אותי, וזה בגלל שאין לי כח ללמוד. אותה ילדה גאונה שויתרו לה על חוברות בלי סודות של אלפי בכיתה א` הועפה בסוף כיתה ט` מבית הספר, מה דעתכם על זה? הרבה יותר קל לי לתקתק בטירוף פה בפורום, מאשר להכין אלפי סיכומים למבחן בהסטוריה על שבי ציון והתקופה ההלניסטית.

רותם ג

New member
כן זה נכון...

גם לי שי מבחן בתנ``ך ואני יכולה ללמוד אבל התירוץ שלי הוא שאני לא מרגישה טוב...אבל מה באמת לא מרגישה טוב אני צריכה לנוח!

למעלה