שמתם לב?

ראסטלין

New member
שמתם לב?

שהפסיקו הפוסטים נגד ישראל/צה"ל בפורום?
אז הייתי צריך 'ללכלך' את השם שלי ( עם מילים גסות ), אבל זה השתיק את עוכרי ישראל.
על זה בדיוק אני מדבר איתכם, הייתי צריך לתת 'קורבן' בשביל מה שחשוב לי, אני באמת מאמין שאם הייתי מדבר אל דניאל/דורי ושאר העוכרים בנימוס, ובשפה נאותה, הם היו ממשיכים כי היו מאמינים שזה לגיטימי להעביר ביקורת על ישראל/צה"ל.
חבר'ה, אין מה לעשות. הרי לשנות את דעתם אי אפשר, זה האופי שלהם. להיות נגד העם שלהם, להתיימר להיות צודקים מהאפיפיור.
אז פשוט צריך להשתיק אותם! ( בשעת מלחמה כמובן ), ברגיל הם יכולים לשלשל את דעתם... מדינה דמוקרטית, לא?

ראסטלין

New member
עוד רעיון שעלה לי לראש, תשובות מסמולנים בבקשה

אתם כ"כ מאמינים בדמוקרטיה, דמוקרטיה זה שלטון הרוב.
אם רוב העם רוצה להיכנס לזה ולרמוס את הפלשתינים?
חשבתם על זה?
שאתם מיעוט שדוס את דמוקרטיה כי אתם כופים את דעתם על הרוב?
זאת המדינה שלנו ואנחנו הרו ואנחנו רוצים לשטח את עזה...
&nbsp
אז סמולנים יקרים, האם זה מוסרי למנוע מיתנו ( הרוב ) את הדמוקרטיה?

James 007 Bond

New member
אני רחוק מלהיות שמאלני אבל לטעון שדמוקרטיה

היא אך ורק שלטון הרוב מתאים יותר לתפיסות של האחים המוסלמים במצרים.
דמוקרטיה היא קודם כל ערכים- מוסר, הומניות וזכויות אדם.
&nbsp
נ.ב. אני מקווה שאתה מרגיש רע עם עצמך שגרמת לימני להגן על השמאל ולהשתמש במילים כמו הומניות וזכויות-אדם בהקשרים חיובים.

ראסטלין

New member
אמקד את השאלה,

אם רוב העם רוצה משהו אחד, האם השליט יכול לבוא ולומר "אני מבין יותר טוב מהעם" ועושה מה שהוא רוצה ניגוד לדעת רוב העם.
&nbsp
כמון שאם רוב העם חושב לשטח את עזה, יהיה לזה מחיר של בידוד מדיני ( אבל נניח שהעם מוכן לספוג זאת )...
מה השליט צריך לעשות ?

James 007 Bond

New member
לא רק שהוא יכול, הוא גם צריך.

אנחנו לא חיים בדמוקרטיה ישירה בה על כל החלטה וחוק יש הצבעה בין כל האזרחים.
העם בוחר מנהיג שינהיג אותו. להנהיג זה גם לקבל החלטות לא פופלריות.
בשביל לעשות מה שהרוב רוצה אתה לא צריך מנהיג, אתה צריך את מינה צמח והסקרים שלה.

אני אסייג ואציין שזו לא סוגיה של שחור ולבן.
יש משהו לא דמוקרטי ולא מוסרי בלרוץ בבחירות על מצע מסוים וליישם מדיניות הפוכה (ע"ע שרון ותוכנית ההתנתקות).
האם זה נכון לגבי ביבי בניהול המבצע הזה? אני לא חושב.
מי שבאמת מופתע מהתנהלותו שלו, כנראה ישן במשך כל מבצע עמוד ענן.

shayCn

New member
במלחמה אין זכויות אדם ואין הומאניות

עצוב,אבל זו האמת וזה מה יש.
האנשים הכי ישרים והכי מוסריים מאבדים צלם אנוש וטובחים
על ימין ועל שמאל.
חוץ מזה,אתה באמת חושב שאתה חי במדינה דמוקרטית?שאני אציג לך כמה זכויות בסיסיות שלך מופרות ביום-יום?

galyamim

New member
אם אתה באמת חושב שאתה חי במדינה

דמוקרטית, או שדמוקרטיה היא יישות ברת-קיימא, שלביבי אכפת מהאזרח הקטן או שליברמן לא "מסובב" וכו', אז אני אגיד לך שאתה חי בסרט, ב"מערה" של אפלטון, ואני לא בטוח אם להמליץ לך להתעורר (כי אז החיים יהיו יותר אמיתיים) או להמשיך ולחיות בסרט (כי אחרת אולי זה יהיה קשה מדי).

James 007 Bond

New member
קדימה, תעיר אותי.

בינתיים לא אתה ולא shayCn הצלחתם לבסס את הטענות שלכם על משהו.
נ..ב- רק תשתדל שזה לא יהיה ע"י תקיפת טענות שמעולם לא העלתי כמו שעשית עכשיו לגבי ביבי וליברמן.

קודוס על ה"סמולנים" :)

קורע אותי מצחוק כל פעם מחדש

ראסטי תעשה לי ילד?

mri10

New member
בודד במערכה??

אתה כינית את הפורום הזה "פורום פצועים ופצועות" אז מה מפריע לך להיות הגבר היחיד בבריכת הפצועים כאן??

חוצמזה שאתה לא כ"כ בודד.יש כאן לא מעט שחרף שלל הביטויים שלך רוחשים לך חיבה לא מבוטלת.

שמת לב שהרוב בכל פורום בו אתה ...

חושב שעליך לכבות ולשבת על הלפיד שלך כי השבט אמר את דברו
ורצוי שיפציצו את עזה עם בשר חג הקורבן שלך?

מי אמר פאשיזם ולא קיבל?

*תמיד* צריך שתהיה ביקורת על המדינה ועל מה שהיא עושה.
אחרת אתה תמצא את עצמך על רכבת בדרך למקלחת.

ולשאלה אחרת שלך, מנהיג נבחר כדי להנהיג. לא כדי להיגרר. (אחרת היינו בוחרים נגרר :).

כל ההצדקה הרחבה שאתה רואה היום בעולם לפעולה שלנו בעזה נובעת מהאיפוק שהפגין ביבי בימים הראשונים.
אם היה ישר פולש לעזה מהיום הראשון ושופך לשם טנקים, זה היה נגמר כנראה כמו בלבנון2 .
אמרו פעם "סוף מעשה במחשבה תחילה". הבעיה העיקרית של הימין המתלהם היא שהוא לא חושב. למזלנו יש את ביבי שמרסן את ההמון. בדיוק כמו שמנהיג שפוי (בחיי שאני לא מאמין שאני אומר את זה על ביבי) צריך לעשות.

אני מנחש ש"העוכרים" למיניהם הפסיקו "להשמיץ" פשוט כי לא רצו להיכנס איתך לויכוח לא מכובד. לא משום שקיבלו את דעתך.

שבת שלום !

dori78

New member
ואולי, רק אולי

האנשים שאתה מייחס להם דעות שמעצבנות אותך, מעולם לא היו כאלה?
גם הפוסט של דניאל שהדליק אותך, לא עסק בצה"ל, אלא בשלושה פסיכים שעשו מעשה שמתאים לחיות אדם ולא לעם היהודי הנאור. איך יכול להיות שהפגנה של השמאל נגד הכניסה הקרקעית לעזה, הופסקה באלימות (פיזית. אפילו לשיטתך זאת אלימות) קשה ע"י פעילי ימין? איך זה שפעילי שמאל מעולם לא הכו פעילי ימין?

יש הבדל בין הבעת דעה שונה מ"בואו ניכנס באמ-אמא של כל הערבים" לבין להיות עוכר ישראלי.
יש גם הבדל בין "בואו נהרוס את תשתית הטרור ונחסל את החמאס", לבין "בואו נשטח את כל עזה".
חבל שיש פה קבוצה שההבדל הזה לא ברור לה.

השמאל הקיצוני לא צריך להרביץ

מספיק לו להניף שלט "הרוצחים לטייס" בשביל להכות בכולם.

dori78

New member
ואני חשבתי

ש"אלימות מילולית" זאת לא אלימות...

השלטים האלה ראויים לגינוי.
חיילי צה"ל מבצעים פקודות, שנקבעות לפי קו מדיני שהממשלה מחליטה עליו.
אני לא רואה מקום להעביר ביקורת על טייסי חיל האוויר שתוקפים יעדי טרור בעזה, בדיוק כמו שלא ראיתי מרום להעביר ביקורת על חיילי צה"ל בהתנתקות מעזה.

יחד עם זה - בשביל זה יש משטרה שתפזר את המפגינים חזרה הביתה.
השימוש במכות לא תרם כלום לאף אחד.
חוץ, אולי, מאלה שמעוניינים במלחמת אחים ומרגישים ש"ניצחנו אותם".
על זה

אני בטוח שלא התכוונת למה שאמרת

אסור לחיילים למלא פקודות רק כי הן פקודות.
אחרת ... את יודעת.

כל חייל שמודיע על סירוב פקודה מטעמי מצפון הוא ניצחון לדמוקרטיה הישראלית. כל זמן שזה קורה בבודדים ולא כשיטפון, כולנו צריכים להיות גאים בזה. בין אם הוא לא מוכן לשרת בשטחים ובין אם הוא לא מוכן לפנות אותם.

בוקר טוב ושבת שלום :)

dori78

New member
אני לא בטוחה למה התכוונת

רק מבהירה שיש הבדל גדול בין סירוב פקודה מטעמי מצפון לבין סירוב פקודה מטעמי חוסר הזדהות פוליטית.

למעלה