שמתם לב

Andy101

New member
שמתם לב

שבזמן שיתוק שינה כל דבר שתדמיינו קורה? השמיכה ירדה ממני אז דמיינתי שהיא מכסה אותי, וזה מה שקרה או לפחות מה שהרגשתי, הסמיכה פשוט כיסתה אותי מחדש. אז בשביל לבחון את זה דמיינתי את עצמי עפה בחדר ומתהפכת באוויר וזה בדיוק מה שהרגשתי. פעם הבאה אני אפקח עיניים ונראה מה יקרה D:

romikili

New member
יאללה זה פשוט מדהים מה שקורה פה!!

אני לא יודע אם אתם שמים לב אבל זה סוג של פריצת דרך בחלומות הצלולים! יותר ויותר אנשים אומרים פה דברים שמוסיפים לרעיון, שזה בכלל לא שיתוקים אלא סתם רעיון שמפחיד אותנו ולכן אנחנו חולמים עליו. השאלה היחידה היא: מה יגידו על זה במעבדות שינה? הרי הם טוענים שחלק מסויים במוח שולח הוראה לשתק את כל הגוף. ושם בודקים את זה ברמה הפיזית עם מכשירים יקרים, ולא ע"פ תיאוריות.

צריך להפריד

יש שיתוק שינה, שזו תופעה המתרחשת כל לילה ולמעשה מונעת מהגוף לבצע את מה שהאזורים המוטוריים פוקדים עליו לבצע במהלך החלום. התופעה מתרחשת בשלב ההיפנגוגי (אלא אם אני טועה. אני 90% בטוח), אשר מתאפיין בהזיות שונות ומשונות. אפשר להיכנס לתוך חצלול מתוך השלב ההיפנגוגי (זה מה שעושים בWILD, וזה מה שכנראה קרה לכם), ואז זהו חלום צלול לכל דבר, שבו אתם פשוט חולמים שאתם בחדר שלכם, במיטה. אני לא חושב שיש פה איזה חידוש, אבל אולי אני טועה. לא יצא לי לחוות שיתוק שינה בעצמי מעולם. דווקא חבל.

romikili

New member
אז איך אתה מסביר

כן דווקא נחמד לחוות את זה, אבל חצלול נורמאלי יותר טוב
אז איך אתה מסביר את זה שבזמן "שיתוק שינה" לא רואים את האדם פותח את העיניים, מזיז את הראש, או קצת את הגוף (לפי סיפורים של אנשים) - אבל אף פעם לא ראו מישהו מהצד שזה קורה לו? (או שאני טועה ובמעבדות כן רואים את האדם נאבק בשיתוק??) ברר מפחיד. בכל אופן מהנסיון שלי, כשכן "נכנסים משיתוק לחלום" אז לא פתאום מופיעים במקום אחר ושולטים בחלום, אלא אפשר לקום מהשיתוק עצמו וזה כבר חלום, פשוט לא תופסים את זה וחושבים שזה עדיין שיתוק. (היו לי עוד נסיונות שטבעו איי שם במעמקי הפורום לפני חצי שנה בערך... לא רק מה שכתבתי כאן)

בדיוק לזה התכוונתי

ככה נראה התהליך לדעתי: הולך לישון -> נכנס לשלב ההיפנגוגי (ישר מערות או מתעורר לתוכו) -> שיתוק שינה -> נכנס לתוך חלום צלול. לדעתי אתה מתחיל לזוז, להרים את היד וכו כשאתה כבר בתוך חלום. אתה פשוט חולם שאתה במיטה שלך ושום דבר לא השתנה. נכנסת לחלום ישר מהשלב ההיפנגוגי ללא שינוי זירה. נשמע הגיוני? ברור גם למה לא רואים שום דבר מהצד- אתה חולם שאתה זז, ולא זז באמת.

ravehor

New member
גם אני תומך בדעה הזו

שיתוק שינה הוא שלב מבלבל - השיתוק הקלאסי הוא שלב בין העירות לשינה, ולמרות שאתה במיטה שלך אתה שומע, רואה ומרגיש דברים שלא באמת קיימים במציאות. ונוסיף לזה את העובדה שיש גם חלומות של התעוררות כוזבת בהם אתה במיטה - וזה רק מוסיף לבלבול באיזה תופעה אני נמצא? אבל גם אני חושב שכשמנסים לעשות משהו ממש חזק בתוך השיתוק - עוברים לתוך חלום של התעוררות כוזבת, ושהוא שונה מהשיתוק עצמו. כמו שAndy101 ציינה פה, כשהיא חשבה על דברים היא הרגישה אותם, וזה תומך במעבר משיתוק לחלום הקלאסי - על ידי דימיון של מצב כלשהו.

romikili

New member
עוד חידוד קטן

המעבר שלי משיתוק לחלום היה כל כך מהיר, שכמעט לא היה שיתוק! פשוט קמתי בקלות מהמיטה והלכתי בחדר! אז אופציה ראשונה זה שיש את השלבים שתיארת king, ואצלי אולי בגלל שהייתי רגוע ומפוקס הם עברו ממש מהר, או שפסחתי על שלב השיתוק. אופציה שנייה זה שפשוט חלמתי שיש לי שיתוק שינה
לילה טוב אחוקיםםםםםם אני הולך לעולם אחר עכשיו D::

למעלה