שמתם לב ש

nik19864

New member
שמתם לב ש

המנגינה ב-SIGNED DC של LOVE מזכירה את המנגינה ב-NIGHTS IN WHITE SATIN של ה-MOODY BLUES ? שימו לב בעיקר לגיטרה האקוסטית ב-2 השירים ! כך שאולי ה-MOODY BLUES יצאו מעתיקנים בקטע הזה ? וגם שמתי לב שאם כבר אז גם ה-EAGLES יצאו מעתיקנים...שימו לב לדימיון בין הפתיחה של HOTEL CALIFORNIA לפתיחה של ANGIE של הסטונס !

melancholy man

New member
משהו כללי אולי

אבל זה לא העתקה, את הוטל קליפורניה לא שמעתי הרבה זמן (וטוב שכך...) אבל מהזיכרון, שוב זה אולי מהלכים דומים, אבל לא נראה לי שיש בזה הרבה יותר מזה. לא מזמן יצא לי לשמוע גניבה בוטה של ג'ון לנון, אולי אביא את זה לכאן עוד מעט.

macleud

New member
ה EAGLES כבר הודו שהם גנבו את הוטל קליפורניה

אבל מגטרו טול ולא מהסטונס. ואיאן אנדרסון מגטרו טול אמר כבר שמאוד מחמיא לו שהאיגלס גנבו ממנו שיר והוא מעולם לא תבע אותם על כך.

Barmelai

New member
וואלה

אני מכיר את שני השירים באותה מידה ולא קישרתי ביניהם עד עכשיו. הרגע שמעתי אותם ברצף, והצלחתי לזהות דמיון כלשהו בעיקר בגיטרה. זה נשמע לי השפעה, לא גנבה, והשפעה ברוכה - שני השירים הולכים לכיוונים שונים לגמרי בסופו של דבר. א-ב-ל. זה הדליק לי מנורה במקום אחר למרי, אפילו יותר מרעיש, לגבי להקה שלא היית חושד בה בגנבה בחיים. להקת על. אני ניגש לבדוק את העניין בתשומת לב ובאמת על קצות האצבעות שלא יאכלו לי פה את הראש, כי אם יש בזה משהו אזי יצירת מופת מסוימת שבמרכז הקונסנזוס עומדת בפני חשדות כבדים מאוד...

strangebrew

New member
אגב דע לך,

שממש במקרה זה היה האחרון ברשת ובעיה להזמין שוב. אז בלי לחשוב פעמיים שלחתי את אימא וגם אתה יכול לצפות למשהו טוב /tapuzforum/images/emo13.gif

Barmelai

New member
אני טיפה מופתע

אבל בכיף, את יכולה לסמוך עלי שאטפל בה יפה ובכל הכבוד הראוי

nik19864

New member
יש גם ת'קטע הזה

של דימויים בין שירים של אותם האומנים דווקא ואני אסביר: TAMALPAIS HIGH של דייויד קרוסבי מזכיר מאוד את GUINEVERE שאותו קרוסבי ביצע בקרוסבי סטילס ונאש. גם לבוב דילן יש קטע כזה, עם LILY ROSEMARY AND THE JACK OF HEARTS שאני לא אגיד שהוא כזה דומה ( אם בכלל ), אך אם תשימו לב מספיק טוב תגלו שהוא האבטיפוס של BLACK DIAMOND BAY שיבוצע שנה ואלבום אחד אחרי... בלי שום קשר, שיר קאנטרי מעולה, אחד מאלה שעושים את האלבום BLOOD ON THE TRACKS יחד עם TANGLED UP IN BLUE...איך לא ???!!!

garcia

New member
מסכים לגבי השיר Tangled Up In Blue

אחד השירים הכי טובים של דילן עם סיפור מאד יפה בתוך השיר. אני זוכר שהייתי בהופעה שלו ב-1998 הוא ביצע את השיר הזה (ת'אמת זה אחד השירים הכי טחונים שלו בהופעות). הוא התחיל לשיר את הבית הראשון כשהוא מלווה את עצמו באקוסטית וברגע שהוא סיים את הבית הראשון במשפט Tangled Up In Blue פתאום כאילו עבר חשמל בקהל וכולם קמו על הרגליים עם קריאות, תרועות, שריקות ומחיאות כפיים ואז נכנסו התופים וכל הלהקת ליווי, ודילן ממש ירק את כל השיר הזה כמו איזה זמר ראפ, האנשים בקהל היו מוטרפים. דילן ממש הרים את הגג בשיר הזה.

צודק פתיחות נורא דומות

אני בטוח שהם לא ישבו והעתיקו את השיר אחד-לאחד אבל אני מבטיח לך שהם שמעו לא מעט רולינג סטונס בחיים שלהם. אגב, הוטל קליפורניה שיר הרבה יותר טוב מאנג'י. לא מתאים לרולינג סטונס להיות כוסיות. נקודה

melancholy man

New member
אנג'י שיר שמאוד חשוב לי אישית

אבל הבעיה המרכזית שלו, הוא סוג של עילגות, ועדיין, גם השיר הכי פחות בארסנל של הסטונס (וזה לא אנג'י...) הוא לא פחות טוב מהדבר המיימי הזה של האיגלס.

שמע

אני מבין את אהבה שלך לאנג'י המרגש על-אמת לעומת הפלסטיק (שאני אוהב) של האיגלס, אבל זה סטונס אתה מצפה להפציץ ב COOL שלהם כמו בכל השירים ולא כאילו חתכו להם ......

וואלה, מסכימה אתך

אהבתי את אנג'י כשהייתי בת 12-13, אבל זה עבר לי. זה אחד השירים החלשים שלהם, לטעמי. הסנטימנטליות פשוט לא משכנעת, וכשרואים את הקליפ שצולם אז לשיר, ניתן לחשוב שג'אגר עושה פרודיה על עצמו או על מישהו אחר, ובכל מקרה לא לוקח את השיר ברצינות. אז אם הוא לא לוקח אותו ברצינות, למה שאנחנו כן? . נקודה לזכותו של השיר: הוא נכתב בעצם ע"י קית' ריצ'ארדס, ואם הוא זה שהיה שר אותו, ולא מיק, זה היה נשמע הרבה יותר טוב. דהיינו, יותר אמין.

strangebrew

New member
נראה לי שפה זה בעיקר עניין של רגש..

ועם זה אי אפשר להתווכח. בעיני אנג`י הוא שיר יפייפה ואם הם לא לקחו אותו ברצינות, מה אכפת לי? חוץ מזה שאם תפסיקי לראות קליפים, החיים שלך יהיו הרבה יותר יפים /tapuzforum/images/emo13.gif

למעלה