שמתם לב ש...

שמתם לב ש...

מאז אדם ונחש זאב שינה(לצערי!!)לגמרי את הכתיבה שלו.זאת אומרת שאם פעם היה צריך לחשוב הרבה בשביל להבין מה זאב רוצה להגיד בשיר,אז מאז אדם ונחש הכל כבר יותר פשוט ומובן,שירים כמו אין ללכת(נשים מוכות),או ציפור מדבר(שמדבר גם על אותו נושא),היו נכתבים בשפה מתוחכמת משהוא,ולעומת זאת היום הכל ברור ומובן. לפני כל יציאת אלבום חדש יש לי איזה ציפיה שאולי באלבום הזה זאב קצת יחזור אחורה(קדימה מבחינתי)ויהיו בדיסק הזה שירים מהסגנון הישן....עם משפטים חזקים ועצובים משהוא כמו"אנשים שמוטי פנים,הם נפרדים ללא טקסים עוזבים בשקט..."(לונדונדרי).... למי שלא מבין אני מתכוון לשירים שנהגו לכנות אותם שירי "האדמה" של זאב...

מסכים איתך במאה אחוז

אני תמיד טוען שהלוואי ואתניקס היו חוזרים לקו שהנחה אותם בעבר, כשהכוונה היא לא רק לגבי הלחנים המדהימים של פעם - אלא גם ואולי אף בעיקר לגבי המילים. מסכים איתך מאוד.

עוד דבר..

שהשתנה אצל זאב זה השירה שלו,פעם היו שר יותר ב"שקט"בבתים של השירים ורק בפזמון הוא היה מרים קצת את הקול...(שיר ישן,כתם הפרי,לונונדרי,לודידן ועוד....)היום הוא פשוט יותר מידי צועק...

שאלה/בקשה למוהיקני:

האם תוכל לחדד את מה שכתבת? כלומר, האם התכוונת שזאב כתב פעם בעברית גבוהה וכיום לא? אודה לך מאוד, אם תחדד את מה שכתבת...

אני לא יודע ...

אם זה עיברית גבוהה,אבל האוצר מילים שזאב היה משתשמש בו לכתיבת השירים היה עשיר יותר ואולי כן גם גבוהה יותר,ואז היה נוצר מצב שהיה צריך לחשוב על מה זאב חשב והתכוון שהוא כתב את השירים האלה,אני מתכוון לשירים אם משפטים מתוחכמים ויפים,לדוגמא הציטוט מלונדונדרי,דרך אגב גם שמות השירים הפכו להיות דיי פשוטים...אבל מאז אדם ונחש(למעט כמה שירים כמו אהבתה של תרזה,הכאב,עד מתי ועוד כמה....)השירים הפכו להיות די פשוטים בכתיבה ולמצוא למה זאב התכוון שהוא כתב אותם היה ברור מידי..והדבר בולט מאד בדיסק האחרון אמריקה,אני חושב שזאב פשוט חזר על עצמו עם המון מילים וחרוזים ומסרים של נשירים ששמענו הרבה פעמיים בעבר,הדוגמא הכי טובה שמאז אדם ונחש לא היו שירים שדומים אפילו טיפה לסגנון של"את לי ים" ,מאה חטאים"לונדודנרי"ועוד רבים וטובים(מאד!!)....מביחינת כתיבה....בכל מיקרה אני מקווה שהצלחתה להביןלמה אני מתכוון...הכי טוב תאמת זה לשמוע את השירים האלה ואז לשמוע את אמריקה והבין למה אני מתכוון...(אוף זה היה ארוך...)

mitahat laor

New member
אתה צודק אבל תחשוב לרגע

אולי באותו זמן של אדם ונחש (שידוע שבאותו זמן היו לאתניקס הרבה מאוד מעריצים-1993) כשזאב כתב את המילים של השירים שאתה מתאר אותם כ "כל כך מסובכים" מבחינת המילים אז אולי באותו זמן מעריצים של אתניקס באו לזאב ואמרו לו שהם לא מבינים את השיר ואת המשמעות שלו ומה שהוא אומר ואז מאותם שנים הוא התחיל לכתוב יותר מובן..חשבת על זה?...אולי זה לא נכון אבל בכל זאת...סתם בלי סיבה זאב לא ישנה את הכתיבה שלו..טוב שהגעת לנקודה הזאת.

למעלה