שמתם לב ש...

Cade Foster

New member
שמתם לב ש...

11 קבוצות במזרח מחזיקות כרגע במאזן חיובי לעומת 6 במערב?

הקבוצה השנייה הכי חמה בליגה כיום היא דאלאס, עם 6 ניצחונות רצופים, והיא מחזיקה במאזן הרביעי בטיבו בליגה?

פיניקס מדורגת רביעית במערב?

הקליפרס וטורונטו, שפתחו את העונה עם 4-0 ו5-0 בהתאמה, מדורגות כרגע כל אחת במקום השמיני בקונפרנס שלה?

כל הפרויקט של סם הינקי מבוסס על ההנחה שהרבה בחירות דראפט = או אפשרות לבחור מגה-כוכב בדראפט, או אפשרות להמיר אותן בשחקן כזה? ונשאלת השאלה, איזה GM יסכים לעזאזל לתת לו את הכוכב הגדול שלו תמורת בחירות דראפט, לא משנה כמה? על מי הוא בונה, על קרי? לברון? ווסטברוק?

מתוך 6 הפסדים של אורלנדו, 4 היו ב5 הפרש ומטה ומתוכם 2 בהארכה אחת או יותר?

מתוך 50 השחקנים שקולעים הכי הרבה למשחק, ה2 היחידים שעושים את זה בפחות מ40% מהשדה הם ג'יימס הארדן (37.8) וקובי בראיינט (34)?

ביחס אסיסטים/איבודים סטף קרי מדורג במקום ה170 בליגה, 115 מבין הגארדים ו29 מבין הרכזים הפותחים?

rapgamer4ever

New member
שמתי לב לחלק מהדברים

1. הסטט' של מס' הקבוצות במאזן חיובי עלולה קצת לשקר. את הפערים האמיתיים רואים במשחקים שמפגישים קבוצות מהמזרח ומהמערב- כרגע המאזן עומד על 35-31 לטובת המזרח.
כמעט כל הקבוצות המזרחיות שניצחו בשנה שעברה בין 28 ל-38 משחקים השתפרו השנה. במערב הרבה קבוצות חזקות פתחו חלש- אוקלהומה, קליפרס, יוסטון. אני מאמין שעד סוף העונה המערב ינצח את המזרח אבל הפער הרבה יותר קטן ממה שהורגלנו אליו.
that said, אני לא מצליח לזהות אלטרנטיבה לקליבלנד במזרח.
&nbsp
אפרופו פרספקטיבה רחבה על הליגה, בינתיים המעמדות בליגה מטושטשים. יש רק 3 קבוצות שנראות ממש חזקות- גולדן, סאן אנטוניו וקליבלנד. גם יש מעט מאוד נמושות- פילדלפיה, ברוקלין, לייקרס וניו אורלינס (שתשתפר בהמשך).
באמצע יש מספר עצום של קבוצות בסביבות ה-50% שיכולות לנצח ולהפסיד לכל יריבה בערב נתון. יש הרבה הפתעות בינתיים- רק הלילה ראינו את פורטלנד מנצחת את הקליפרס ואת הניקס מנצחת את אוקלהומה.
&nbsp
2. דאלאס ממש מפתיעה אותי. איך קרלייל שוב מצליח לעשות קסמים עם חבורה של misfits? תאורטית הם אמורים אפילו להשתפר בהמשך, כשמת'יוז ופרסונס יורידו חלודה. במציאות אני רוצה לראות את זה קורה כי אני עדיין סקפטי. אם המאבס יעשו עונה של 50 ניצחונות אני אוכל את הכובע.
&nbsp
3. פיניקס רביעית במערב אבל במרחק של משחק אחד מהמקום השמיני.
&nbsp
4. טורונטו בעיני חזרו לגודלם הטבעי בעוד שהקליפרס סבלו מפציעות ולו"ז קשה מאוד. החיזוקים שהביאו בקיץ בינתיים לא משתלבים בכלל אבל צריך לתת להם זמן.
&nbsp
5. פילדלפיה בונה על לסיים בתחתית הליגה כל-כך הרבה שנים ברצף כדי למקסמם את הסיכוי שלה להביא סופרסטאר עתידי מהדראפט. בינתיים הפרוייקט נראה כמו כישלון.
&nbsp
6. אורלנדו קבוצה סבבה. בדומה למינסוטה אני חושב שהיא צריכה להשתפשף עוד עונה אחת לפני שתעשה פלייאוף אבל השלד של הקבוצה כבר התגבש. פייטון מזכיר לי את רונדו. אולדיפו ופורנייה עושים קצת מכל דבר, האחרון בעונה ממש טובה. האריס ו-ווצ'ביץ' סקוררים. ארון גורדון עדיין wild card.
&nbsp
7. הארדן מוביל את הליגה בהליכות לעונשין ונקודות מהעונשין, מה שמעלה את היעילות שלו לאיזור הממוצע. קובי לעומת זאת...
&nbsp
8. אין לי בעיה עם מספר האסיסטים של קרי שנמוך יותר ממה שהורגלנו. קבוצות עושות עליו יותר דאבל טימים וזה מתבטא בכמות האסיסטים המוגברת של דריימונד. בגזרת האיבודים הוא בהחלט צריך להשתפר. חלק ניכר מהאיבודים שלו מיותרים ונובעים סתם מחוסר ריכוז או מהרפתקאות של כדרור בגובה הרצפה כשסביבו 3 שומרים.

Cade Foster

New member
:)

1. מסכים, אמרתי את זה יותר בקטע של לציין עובדה מפתיעה מאשר לרמוז שהגלגל התהפך. פשוט הורגלנו עד היום שבמערב יש 11 קבוצות עם מאזן חיובי ובמזרח נכנסות לפלייאוף קבוצות עם מאזן שלילי, ובינתיים זה הפוך.
&nbsp
2. קשה לי להאמין שהם באמת הולכים לסיים מעל קליפרס ואוקלהומה וכנראה גם לא מעל יוסטון וממפיס, אבל האם מקומות 7-8 עם 45 ניצחונות ייחשבו להפתעה? בעיני לא
&nbsp
3. גם זה היה יותר בקטע של ״עבר לנו מתחת לרדאר אבל יתיישר בהמשך״
&nbsp
4. מסכים
&nbsp
5. גם אם הם יביאו סופרסטאר מהדראפט, מה הוא יכול לעשות כשמסביבו שום דבר? הם בונים על זה שיגיע שחקן בקאליבר של לברון שימשוך אליו כוכבים? גם לברון לא הצליח לעשות את זה בקדנציה הראשונה שלו בקליבלנד, זה קרה רק אחרי שחזר לשם כאלוף וכשחקן טוב יותר. מי ערב לכך שהמגה סטאר שפילי תבחר יחזור אליה אחרי שיעזוב? אני חושב שגם אם כל התרחיש הזה יקרה זה לא שווה את הבושה הזאת, ובואו לא נשכח שגם לברון עדיין לא הביא אליפות לקליבלנד, אבל עכשיו כשאנחנו יודעים שהסיכוי לזה אפסי, זה נראה מגוחך לגמרי.
&nbsp
6. הימרתי עליהם כהפתעת העונה. בינתיים הם מפתיעים אבל יש קבוצות שמפתיעות יותר. בכל אופן אני חושב שפלייאוף זה יעד ריאלי בשבילם אפילו העונה. אני גם חושב שאולדיפו הוא יותר מ״שחקן שעושה קצת מהכל״
&nbsp
7. יעילות ממוצעת לשחקן שטען שהגיע לו MVP לפני כמה חודשים... כשמסתכלים עליו ועל קרי כיום מבינים שההבדל הוא הרבה יותר גדול ממה שחשבנו.
&nbsp
8. מסכים

billc

New member
בקשר לפילי, הם גם יוצרים לעצמם שם רע

נתחיל בזה שפרי אג׳נטס בעתיד שיקבלו הצעות מכמה קבוצות עם אותו שכר
הם יעדיפו קבוצות אחרות ופילי תצטרך לשלם הרבה יותר אם הם רוצים את אותם שחקנים, שחקנים צעירים טובים בקבוצה יברחו מהקבוצה בהזדמנות הראשונה

רק נציין שהיה להם שחקנים לא רעים בקבוצה שהגיעו איתם לפלייאוף, ובמקום לבנות עליהם לערבב צעירים וותיקים הם הלכו בדרך הכי גרועה, תזכורת שחקנים ששיחקו אצלם, איגודלה mvp של סדרת הגמר בעונה הקודמת, Thaddeus Young מהנטס נחשב שחקן טוב, לואי ויליאמס שחקן השישי הכי טוב בעונה הקודמת, דרו הולידי, רכז טוב ואחרים.

rapgamer4ever

New member
אני לא מצדיק את פילדלפיה

אני גם שמח שהם נכשלים. אבל אני כן מבין את הרציונל שמאחורי התוכנית שלהם.
&nbsp
בליגה יש משהו כמו שבעה, שמונה או מקסימום עשרה סופרסטארים בכל זמן נתון. קבוצה אלופה חייבת לפחות סופרסטאר אחד. בהרבה מקרים אפילו שניים.
מהי הדרך הבטוחה וכמעט היחידה להשיג סופרסטאר? לבחור אותו בדראפט. פילדלפיה טרם השכילה לעשות זאת ולכן הפרוייקט שלהם בינתיים נכשל. אבל אם היא הייתה לדוגמה מביאה מהדראפט הקודם את וויגינס, לצד נרלנס נואל זה היה מתחיל להיראות כמו צמד חזק. מינסוטה לא ביצעה טנקינג מפואר כמו הסיקסרס אבל את טאונס היא השיגה אחרי עונה של 16 ניצחונות. את לאב שתירגמנו לוויגינס השגנו אחרי עונה של 22 ניצחונות. עכשיו יש לנו שני שחקנים מבטיחים ועתיד אופטימי.
&nbsp
אחד החוקים הטובים ב-NBA לדעתי הוא רסטריקטד פרי אייג'נסי. אפילו כשקבוצה כלומניקית כמו קליבלנד או ניו אורלינס בוחרות יהלום, הן מחזיקות בו לפחות ל8-9 שנים. אני חושב שפילדלפיה לא הייתה שונה מהן, מהבחינה הזאת.
&nbsp
כמובן שלתוכנית טנקינג רב שנתית יש גם הרבה דאונסייד כמו שציינת. לא היה להם יותר מדי מזל בלוטרי, הם לא בחרו טוב בדראפט והם שיא העליבות של הליגה בשנים האחרונות וכנראה שגם הבאות. שחקנים מתרחקים מהפרנצ'ייז, מרוכזים יותר בסטטיסטיקה שלהם מאשר בלנצח משחקי כדורסל והסגל שלהם נראה כמו סרט נע בלי שמץ של המשכיות.
&nbsp
לגבי אולדיפו- מה אתה חושב עליו?

הם לא עושים שום דבר טוב מספיק

הסקאוטינג לא טוב מספיק, הם בוחרים גרוע בדראפט. הניהול לא מספיק טוב, הם בוחרים שלושה סנטרים בשלוש שנים. האימון לא מספיק טוב, מי שנבחר כמעט ולא משתפר. ההחלטה לאסוף כמה שיותר בחירות ולשחק רק איתן גורמת לקבוצה גרועה ולמנטליות גרועה. אפילו רסטריקטד פרי אייג'נסי כבר לא תעזור להם. הם יצטרכו לתת הצעות טובות לשחקנים לא מספיק טובים, או לאבד אותם. המינוף שיש לשחקנים של פילי כרגע גבוה, הם יהפכו בקלות לחוזים לא סחירים, או שיוותרו עליהן והם יפתחו מבערים בקבוצה טובה יותר. וכמובן שאף שחקן טוב לא יחתום שם בחיים, איזה לחתום, אפילו בטרייד אף אחד לא יבוא לשם. אני מרוצה מזה שפרויקט שמבוסס מלכתחילה על הסרחת פרקט רב שנתית נכשל. לא מגיע להם ולא לאוהדי כדורסל באשר הם

billc

New member
כמה מילים על דאלאס

לדעתי הם יכולים לעשות פלייאוף, נוביצקי נפלא העונה מחכה לרגע שהוא יעבור את שאק בנקודות
פצ׳וליה פשוט אגדה מה שהוא עושה על המגרש, לא מפחד מאף אחד, נלחם כמו אריה
דרון ויליאמס מפגין פה ושם משחקים מצויינים, ואם יש לו יום רע, אז יש להם ים במחליפים בכל מה
שקשור לרכזים, ויש להם את מתיוז׳ ופארסונס שישתפרו בהמשך

הם לא נראים אגרסיביים מידי(חוץ מפצ׳וליה) אבל זה הם קבוצה חכמה עם מאמן חכם.

natyh

New member
דאלאס מטעה .

מקל הימר שיצליחו בגדול שנה שעברה כי הוא לא הבין את החמדנות של קרלייל וקיובן.
הקבוצה היתה מצוינת שנה שעברה אך הם שיחקו עם הרכזים מקל בריאה רונדו ...ויצרו חוסר ביטחון עמוק בקבוצה.
החוסר ביטחון הזה חדר עמוק לשחקנים שלא תיפקדו בשלבים המכריעים.
השנה הקטינו ציפית החליטו ללכת עם מה שיש.
ויש מספיק בשיטה הישנה , דרון ויליאמס קיבל את ההזדמנות השתלט על העמדה בריאה חזר לעצמו אחרי שהיה מאד לא מרוצה באוקלהומה עם ראסל.
נוביצקי נרגע וחזר לעצמו שחקן ענק.
יש מספיק ללכת רחוק.

בראה היה הסיבה שחתכו את מקל

כמו שאנפילד אמר, בראה לא היה באוקלהומה. הוא היה בעונת האליפות בדאלאס. קיבל חוזה שמן לאחר מכן במינסוטה והיה ממש גרוע. הם חתכו אותו בתחילת העונה שעברה ודאלאס שמחו להחתים אותו ולחתוך את מקל שבכלל לא שיחק במאבס בעונה הקודמת, ככה שלא ברור לי איך המשחק איתו היה הקילר. הרכז הפותח לפני רונדו בכלל היה ג'אמיר נלסון והוא זה שעבר בטרייד.
&nbsp
דאלאס התפרקו שנה שעברה בגלל שנוביצקי סיים מאוד חלש את העונה, בגלל שרונדו לא השתלב כמו שצריך ובגלל שפארסונס גמר את העונה. ומעל הכל בגלל שההגנה שלהם הייתה חלשה.

natyh

New member
אולי

ואולי חתכו את גל מפני שלא הצליח להוכיח את עצמו , ענין של מזל ...
גם לו היה ממשיך היו חותכים אותו מאוחר יותר עבור רונדו ,
המערכת היתה בטירוף בשל עמדת הרכז .
החולשה של נוביצקי לא נובעת מהאויר , הביאו הרבה שחקנים למערכת על חשבון דקות המשחק שלו ,אף שחקן בכיר לא מרגיש טוב עם חוסר אמון בו.
השורה התחתונה השנה נוביצקי הרבה יותר טוב עמדת הרכז התיצבה ודאלאס שוב מוציאים הרבה ממעט.
שנה שעברה רצו להוציא הרבה מהרבה ויתרו על שלב הכרחי החיבור בין השחקנים ולא עבד להם .

אתה מגזים ולא מדייק

מקל לא הראה יותר מידי בדאלאס. הם ראו הזדמנות להחתים שחקן שהצליח שם בעבר ולכן העדיפו לחתוך את מקל ולהחתים אותו. החלטה לגיטימית בעיני.
&nbsp
נוביצקי ממש לא הרגיש רע בגלל חוסר אמון בו. להפך, הוא ויתר על שכר כדי שיוכלו להביא את פארסונס כי הוא רצה עוד עזרה. גם את שנה שעברה הוא התחיל טוב, ממש כמו השנה, אבל פשוט בגילו וברמת האתלטיות הנוכחית שלו, הוא לא הצליח להתמיד ככה עונה שלמה. אם תשאל אותי, סביר מאוד שהוא ישחזר את הירידה ברמה לאורך העונה גם השנה.
&nbsp
ההתקפה שלהם הייתה קטלנית - מהטובות בליגה. אבל ההגנה שלהם הייתה על הפנים עד הטרייד על רונדו והם הרגישו שהם חייבים עוד איזשהו פלוס הגנתי מלבד טייסון צ'אנדלר בחמישייה. במובן הזה ההימור עבד טוב, רונדו היה לוקח את הגארד ההתקפי הבכיר בקבוצה השנייה, תפקיד הכרחי בקבוצה מערבית. הבעיה שההתקפה שלהם הידרדרה, גם בגלל ההחלפה של קלעי כמו נלסון בנון שוטר דוגמאת רונדו (שנתן 35% משלוש במאבס, אחוזים ממוצעים+) אבל גם בגלל הפציעה של פארסונס וההידרדרות של דירק.
&nbsp
דאלאס לא ניצחו שנה שעברה בגלל שהם לא היו מספיק טובים ולא בגלל מכירת נשמתם לשטן או כל תיאור תיאטרלי אחר שתבחר.

אם כבר פיסות מידע,

עפ"י השדרים של המשחק סקרמנטו-אורלנדו, ראג'ון "סטף" רונדו קולע לאורך קריירה נגד המג'יק 47% מהשלוש לאורך הקריירה. קצת אחרי שהם ציינו את זה רונדו תפר 3 שלשות משלוש ניסיונות ברבע הראשון. סתם לשם השוואה, 26.6% זה אחוז הקליעות לשלוש של רונדו בקריירה.

למעלה