שמתם לב ש...
היי, אני חדשה פה, קוראים לי מור ואני בת 17 (י"ב). אני וחברה שלי קוראות הארי פוטר מהיום הראשון שיצא, וקראנו כל ספר בסדרה לפחות 20 פעמים (חוץ מהשישי, שאני באופן אישי קראתי רק 14). עוד לא קראנו את השביעי ואנחנו מחכות לתרגום אז נא לא לחשוף ספויילרים בדיון הזה
. בכל אופן, אין הרבה דברים בהארי פוטר שלא שמנו לב אליהם, וחלקם דווקא די מעניינים והחלטתי לפרסם כמה כאן, כי אני לא יודעת כמה אנשים יודעים את זה (אף פעם לא כתבתי בפורום הארי פוטר בגלל הפחד מספויילרים). טוב, אז ככה: 1) בספר החמישי בפרק הראשון, כשהארי פוגש את דאדלי בסמטה, הוא אומר שהם שוב הרביצו ל"מרק אוואנס". למי שלא שם לב, אוואנס זהו שם המשפחה של לילי, אמא של הארי. 2) בספר הרביעי אחד הדיוקנאות במשרד של דמבלדור נקרא פורטסקיו, שזהו אותו שם כמו מוכר הגלידה פלוריאן פורטסקיו. 3) האם המוזג ב"ראש החזיר" הוא אח של דמבלדור? בתצלום המסדר הישן מופיע אחיו של דמבלדור אבפורת'. במקום אחר דמבלדור מצהיר כי אחיו "הואשם בעשיית כשפים מגונים עם עז". פונדק ראש החזיר מריח כמו דיר עיזים. הארי מציין כי המוזג נראה לו "קצת מוכר". דמבלדור מצהיר כי "יש לו קשרים עם הפונדקאים המקומיים, וכן הוא מתאכסן בפונדק זה באותו יום בו נשמעת הנבואה המפורסמת על הארי ווולדמורט. ישנה עוד אמרה של דמבלדור על המוזג (מאוד מקווה שאני לא טועה בקטע הזה) "חילצתי אותו פעם ממצב מאוד לא נעים". בנוסף, הוא מופיע ללוויה של דמבלדור (
) אני לא יודעת מה איתכם, אותנו זה הוביל למסקנה שהוא כנראה אחיו של דמבלדור. 4)ההורקרוקס התליון נמצא בכיכר גרימולד מספר 12! במהלך הנקיונות שם בספר החמישי, הם זורקים לפח "תליון שאיש מהם לא הצליח לפתוח". בהתחשב בעובדה שאחיו של סיריוס הוא כנראה זה שמצא אותו (רא"ב-רגולוס-משהו-שלק, וגם כתוב בחמישי שהוא היה אוכל מוות שהתחרט על כך וניסה לעזוב), הדבר נראה הגיוני מאוד. 5)האם הארי הוא הורקרוקס? אנחנו מאוד מקוות שלא, אבל קשה להכחיש את העובדה שיש בו חלק מנשמתו של וולדמורט. בין אם זו השפעת הקללה ובין אם זה הורקרוקס, וולדמורט לא ירצה שחלק מנשמתו יסתובב כך באופן חופשי ולא מבוקר, ולכן אין זה מתנגש עם העובדה שהוא מנסה להרוג אותו. 6) תהייה קטנה- בתחילת הספר החמישי הארי רואה את הפגעסוסים, לאחר שחזה במותו של סדריק בסוף הספר הרביעי. אם כך, מדוע הוא אינו רואה אותם כאשר הוא חוזר הביתה בסוף הספר הרביעי? כתוב במפורש על הכרכרות הרתומות לסוסים בלתי נראים! בנוסף, הוא חזה, בהיותו תינוק, במות הוריו, אז למה רק לאחר מות סדריק הוא יכול לראות את הפגעסוסים? 7) כתוב על פיבס שהוא "אינו רוח רפאים רגילה" וכן שהוא "מפחד מהברון המגואל" המכוסה ב"כתמי דם כסופים. אז מהו פיסב, למה הוא מפחד מהברון המגואל ומהם כתמי הדם הללו נותר לנו רק לתהות. אני בטוחה שיש עוד ושכחתי. ריכזנו את כל ההערות האלו במחברת שכרגע לא נמצאת אצלי. אני מקווה שזה היה פתיח טוב להצטרפותי לפורום הזה, מקווה להנות פה ולהכיר אנשים חדשים שכמוני, לא יכולים בלי הארי פוטר.
היי, אני חדשה פה, קוראים לי מור ואני בת 17 (י"ב). אני וחברה שלי קוראות הארי פוטר מהיום הראשון שיצא, וקראנו כל ספר בסדרה לפחות 20 פעמים (חוץ מהשישי, שאני באופן אישי קראתי רק 14). עוד לא קראנו את השביעי ואנחנו מחכות לתרגום אז נא לא לחשוף ספויילרים בדיון הזה