שמתם לב בוואיג'ר ש...

yanivm1

New member
שמתם לב בוואיג'ר ש...

שמתם לב בוואיג'ר שהספינה מחשבת אורכים ומשקלים בשיטה העשרונית? כלומר במטרים ,ס"מ (במידות קטנות) וקילוגרמים במקום לדבר באינצ'ים וליברות? מה קרה ,רמז לכך שארה"ב עברה לבסוף לשיטה המטרית היעילה יותר או שזה בגלל שזאת ספינה של הפדרציה אז הם מחוייבים למידות של רב העולם? מעניין....

itstzar

New member
בכל הפדרציה תמיד השתמשו בשיטה

העשרונית , עד כמה שאני זוכר

itstzar

New member
ישתמשו, השתמשו, משתמשים

כל הזמנים האלה עושים לי כאב ראש

sysiphus

New member
בד"כ מדובר במידות מדעיות

ובכל העולם, גם בארה"ב, עושים שימוש בשיטה המטרית בכל הנוגע למדע. פעם אחת תפסתי את TNG בפשלה, שלא ממש הבנתי אז... בפרק "The Royale" ג'ורדי מדווח לקפטן שהטמפרטורה על פני הפלנטה היא מינוס 300 ומשהו מעלות. סרבתי להאמין למשמע אזניי, היות וזה בלתי אפשרי... (הטמפרטורה הנמוכה ביותר היא מינוס 273 מעלות צלזיוס, האפס המוחלט, או אפס מעלות קלווין). כמובן שההסבר המתבקש הוא שג'ורדי ציין את הטמפרטורות במעלות פארנהייט (ארורות) שלא אמורים להשתמש בהם אי שם בעתיד הורוד של "מסע בין כוכבים"... כמובן, היות ומדובר בגליץ' של הכותבים, נזגור על זה שג'ורדי היה אחרי משמרת של 48 שעות רצופה לשדרוג... מה שזה לא יהיה בסיפון ההנדסה, ופשוט היה עייף ולא שם לב למה שאמר...

itstzar

New member
מה זמזכיר לי שלא מזמן

לא זוכר בדיוק מתי, בנאס"א הצליחו לאבד לווין, כי צוות אחד עבד במטרים וסנטימטרים (השיטה העשרונית) וצוות אחר עבד באינצ'ים ורגליים (השיטה המוזרה
)

sysiphus

New member
קשה לי להאמין שזה נכון

אכן הצליחו לאבד הרבה מאוד גשושים ב-NASA, חלק מסיבות ברורות, חלק מסיבות מטופשות וחלק מסיבות לא-ידועות, אבל זה נשמע לי כמו אגדה אורבאנית, צר לי...

itstzar

New member
האמת שעד כמה שאני זוכר זו לא אגדה

אורבנית למרות שזה באמת נשמע ככה, זה לא היה בדיוק לווין, אלא גשוש ששלחו למאדים אני פשוט לא זוכר כרגע את הפרטים, אבל אני זוכר שקראתי את זה במקור מאוד רציני

Lu Tze

New member
המקרה שאתה מדבר עליו,

קרה לפני כשנתיים? כי אני זוכר שלפני שנתיים נאס"א באמת איבדה גשוש למאדים בגלל איזו סיבה אידיוטית.

itstzar

New member
כן זה היה משהו באיזור של שנתיים

אני באמת צריך לחפש שוב, זאת הייתה סיבה כזו מטומטמת שקשה לשכוח

למעלה