שמתי לב.......

שמתי לב.......

שהמון אבל המון אנשים אין להם שמץ של מושג בנחשים, כשהם רואים אותי מחזיק את הבואה ביד דבר ראשון מתקרבים אלי ושואלים איך אני לא מפחד, ממה יש לפחד? כשאני מסביר להם שהיא לא עושה כלום, לא נושכת ולא עושה נזק הם שואלים אם היא ארסית, כשאני עונה שהיא לא ארסית שהיא נחש חנק שזה אומר שאין בה ארס, היא פשוט חונק את הטרף שלה, השאלה הבאה היא משהו בסגנון " אה, אין לה ארס? יעני הוצאתם לה את השיניים עם הארס?" המון אנשים חושבים שכל הנחשים הם ארסיים, ושאם נחש הוא לא ארסי אז סביר להניח שעבר איזה שהוא ניתוח להוצאת הבלוטות שמייצרות ארס. דבר שני ששמתי לב אליו זה אנשים שנגעלים או פוחדים מלגעת בנחש בגלל העור שלו, הם אומרים שלגעת בעור שלו מגעיל אותם, כשאני שואל אם הם נגעו פעם בנחש התשובה המיידית היא "לא, לא נגעתי אף פעם בנחש", אז איך לעזאזל נגעלים מלגעת בו אם בכלל לא נגעתם בו? אחרי מאמצי שיכנוע אני מצליח לשכנע את הרוב להעביר את היד על עור הנחש בליטוף קל, התגובה היא WOW זה נעים, זה לא מחוספס כמו שחשבתי, זה לא שורט, זה לא מגעיל כמו שחשבתי, ואני רוצה לציין שאני בדרך כלל לא נותן לאנשים לגעת סתם בנחש מכל מיני חיידקים שאולי יועברו אליו אני מאוד פנאטי בקטע הזה אבל מרוב עצבים על אנשים לפעמים אני כן מרשה רק בישביל לשחוט להם פרה קדושה, ואני שואל את עצמי מאיפה הפחד הזה מנחשים כל כך? סטיגמה אדירה יש עליהם, אולי בגלל שרוב התוכניות על נחשים בטלוויזיה זה על נחשים ארסיים? אולי התקשורת הכניסה פחד באנשים? מה היה קורה אם היו עושים כמה תוכניות על נחשים לא ארסיים שמוחזקים בבית כחיית מחמד לכל דבר כמו כלב או חתול? הרי נחש כן מזהה את בעליו לפי חום גופו והריח שלו, בין נחש לבעליו כן נוצרת כימיה כמו לכל בעל חיים אחר, אם אתה תעצבן כלב הוא לא ינשך אותך? ככה גם נחש, תעצבן אותו אתה תקבל ביס, תשים אוכל על היד שלך ותתן לכלב הוא לא יאכל מהיד שלך? ככה גם נחש, תחזיק עכבר ביד ותתן לו הוא יקפוץ עליו, או אם נשאר לך ריח של עכבר על היד הוא יחשוב שזה אוכל ויקפוץ לאכול, הרי הכל צריך לקחת עם הגיון, נחש זה חיית מחמד לכל דבר, צריך פשוט להכיר אותו ולדעת שזה דבר שהוא לא אכזרי, לא ינשך סתם, זה פשוט מגוחך לפעמים לשמוע את דעתם של אנשים שאין להם שמץ בנחשים מה הם חושבים עליהם ועל התנהגותם, זאת פשוט בורות. נחש = חיית מחמד לכל דבר.

אתה משווה קשר עם כלב לקשר עם

נחש? אם תניח את הנחש על הרצפה מטר ממך אתה חושב שהוא ירצה בקירבתך ויבוא לכיוונך? לטעמי נחש זו חיית מחמד כמו דג, אומנם יש יותר מגע בין המגדל לזוחל מאשר בין המגדל לדג אך עדיין לא מדובר על חיה שמעוניינת במגע או בקשר כל שהו עם בני אדם ותעדיף לברוח מ"הכלוב" ברגע שרק יתאפשר לה. איך אפשר לזהות מישהו לפי חום גופו? ובנוגע לריח זה אפשר רק שעדיין לא הוכח שלנחשים יש את היכולת השיכלית להבחין בין המגדל לסתם מישהו אחר. הנושא של עצבנות משתנה בין המינים השונים והפרטים השונים בתוך המין. גם בכלבים זה משתנה. לא כל נחש יאכל מכף ידו של המטפל ויותר מכך זה בהחלט לא דבר מומלץ. יש נחשים שלא יאכלו כשיש מישהו בחדר שבו נמצא הטרריום. אני לא זוכר מתי שמעתי בפעם האחרונה על כלבים שאוכלים רק בחושך כשאף אחד לא מסתכל... את הכל צריך לקחת בהיגיון בזה אני מסכים איתך, רק שלא לכולם אותו ההיגיון. והפחד של אנשים התחיל הרבה לפני עידן הרדיו, בתנ"ך ועוד לפני כן נחשים היוו סכנה ואנשים ידעו שעדיף להרוג מאשר להרג. ומכיוון שלא ידעו להבדיל בין ארסי ללא ארסי כל נחש נהרג. מאז ימי האדם הקדמון הרבה זוחלים עברו לחיים בשבי "כחיות מחמד" אבל עדיין היחס של רוב האנושות לא השתנה בכלל.

חולק עלייך

נחש כן יכול להרגיש "בבית" מוחזק על ידיים מסויימות ומגע מסויים, פשוט צריך להרגיש בזה, אם אתה מגדל נחשים רק על מנת להוציא אותו פעם בחודש ולהחזיר לטרריום ליופי אז סבבה, אבל אם אתה מוציא את הנחש המון פעמים אתה אכן חש קירבה וכימיה בינך לבין הנחש, אני מרגיש את זה והמון מגדלים מרגישים את זה. באשר להשוואת הנחש עם הכלב, אתה כאן נכנסת לקטנות במקום להבין את כל התמונה, באותה נשימה יכולתי להשוואת בין גידול של נחש לבין גידול של איגואנה או אוגר, ונחשים לא רק אוכלים בחושך, אתה נכנסת פה לקטע של הרגל, הבואה שלי אוכלת בכל מצב למעט בנשל, אור, חושך, אם מסתכלים עליה או לא היא אוכלת, אם אתה מרגיל את הנחש שלך לאכול בקערה מסויימת ובאופן מסויים כך יהיה, ככה גם נחש, תרגיל אותו לאכול בחושך הוא יאכל בחושך, תרגיל אותו לאכול עכברים חיים הוא יאכל, תרגיל לעכברים מתים יאכל מתים, על כל פנים אתה ואני באותו צד, אני בטוח, אתה אוהב נחשים ואני אוהב נחשים, אבל יש המון אנשים שפשוט אין להם מושג בגלל דעות קדומות, ואני לא מערער את הנסיון שלך עם נחשים אבל מצד שני מנסיון אישי שלי כל הסעיפים שנאמרו בהודעה הקודמת תקפים, אני כן מרגיש שהנחשה שלי רגועה יותר על היד שלי מאשר על יד אחרים, כן מרגיש שיש כימיה, וזה שהיא תברח אם תיתן לה הזדמנות זה פשוט אינסטינקט טבעי לנחשים, גם נובע מהסיבה שאי אפשר לאלף אותם כמו כלב, אבל שוב, להשוואה יש גם כלבים בלתי ניתנים לאילוף וגם הם יכולים לברוח לך כמו כן גם איגואנות אוגרים, נמיות, טרנטולות פרפרים לטאות כוח, זה שנחש בורח ואי אפשר לאלף אותו לא עושה אותו פחות מחיית מחמד לכל דבר, ואם ההשוואה שלי בין נחש לכלב היא שהדליקה אותך אז תסתכל על התמונה יותר בגדול בלי "קטנות" הרי זה ברור שכלב אפשר לאלף ונחש לא, זה יהיה יהירות להעלות את הנקודה הברורה הזו ולהתווכח עליה.

תיקון משפט שלא יתנפלו עלי

אם אתה מרגיל את הנחש שלך לאכול בקערה מסויימת ובאופן מסויים כך יהיה אם אתה מרגיל אתהכלב שלך לאכול בקערה מסויימת ובאופן מסויים כך יהיה

ההגדרה שלך לחיית מחמד היא חיה

שאנחנו מגדלים וההגדרה שלי לחיית מחמד היא חיה שיוצרת קשר ונהנת מחברת האדם.

אפשר לחלק אותם לשלוש קבוצות:

קבוצה אחת שהיא נקשרת לבני אדם כמו כלבים חתולים וחמוסים קבוצה של חיות שפחות קשורות כמו תוכים אוגרים ולטאות(חלק מהם) וקבוצה שכמעט ואין קשר כמו נחשים ודגים

לא מדוייק יונתן אחי

אם נגיד אתה מגדל נחש, וישאלו אותך איזה חיית מחמד אתה מגדל? אתה לא תגיד " אני מגדל נחש"?, אתה כתבת שההגדרה שלך לחיית מחמד היא חיה שיוצרת קשר ונהנת מחברת אדם, סבבה, אבל גם דגים הם חיות מחמד, איגואנה היא חיית מחמד, דגי פירנה הם חיות מחמד, וגם נחשים, הם פחות אינטראקטיבים עם האדם לפי דעתי זה מה שרצית להגיד

זה לא מה רציתי להגיד

זה מה שאתה רוצה להגיד. שכל חיה שנכניס לכלוב ונגדל נקרא לה חיית מחמד וכך היא תהיה. אני טוען שהיא תהיה חיה בכלוב.

תיקון על משהו שאמרת-

אנשים חושבים שהארס של הנחשים נמצא בלשון(מה שגם אני חשבתי עד גיל 7)

1צחי

New member
את הנחש אתה במקסימום

יכול להרגיל לריח אדם-אשר "יזוהה" כלא מסוכן. השאר זה רומנטיקה שלנו כמגדלים,ולא של הנחש. נכון הוא הדבר שאדם שלא מורגל להחזיק נחש יכול להחזיק חזק מידי ואז הנחש ירגיש אי נוכות וינסה להימלט. לגבי חלק מהלטאות הסיפור שונה-הן רואות טוב יותר ולעיתים מבחינות בין האנשים,עוד פעם ברמה של סכנה או לא,אוכל וכד'.

דעתי

הסטיראו טיפ שנוצר לנחשים או משתיי סיבות, לדעתי: 1. כמו שיונתן אמר, עוד מהתנ"ך. 2. נחש במבנה האנטומי שלי שונה מאוד מרוב בעליי החיים, ובכלל מבני אדם. אין לו רגליים ואין לו ידיים. דבר כזה יוצר רושם ראשוני אצל רוב האנשים לצערי, בתור חיה מגעילה, דוחה.. אני אישיתי לא מבין איך אפשר לחשוב שנחש הוא בעל חיים מגעיל, אין כמעט שום חיה שיש לה דוגמאות וציבעוניות כמו לנחשים. בקשר לנחש "חיית מחמד": אני מניח שהרבה מגדלים היו רוצים לחשוב שהנחש שלהם כן מזהה את הבעל, אבל זה פשוט לא נכון, לנחשים וזה בטוח הוכח מדעית אין מספיק אינטיליגנציה בשביל לזהו בין אדם לאדם. נחש היא חיית בר ולא חיית בית אין מה לעשות. כשמגדלים נחש החיבה היא מצד אחד בלבד, הצד של המגדל.

shirili

New member
נחש ומחמד

כל תחום הזוחלים אינו מפותח בארץ ועדיין לא כל כך נכנס לשוק ולמודעות כמו בחו"ל כמו הרבה דברים. נחש היא לא חיית מחמד רגילה ועדיין לא מקובל בארץ לגדל אותה כמו כל חיה אחרת כגון ארנבונים , אוגרים, כלבים וכו'.... בכל מקרה אני יכולה להגיד לך שיש אנשים שלא יהיו מוכנים לגעת בטרנטולה וכן יהיו מוכנים לגעת בנחש. ויש אנשים שלא מוכנים לגעת בכלב וכן מוכנים לגעת בנחש. כל אחד עם ההעדפות ואופי משלו. יקח עוד כמה שנים עד שהתחום יהיה יותר מוכר בארץ.

tamirzak1

New member
יש אנשים שבישבילם תיקנים הם חיית

מחמד. יש כאלה שמגדלים חלזונות. כל אחד וחיית המחמד שלו. בפורום הזוחלים , כל מיני זוחלים אלה החיות מחמד שלנו. לכל אחד סיבה אחרת ודרך אחרת לגידול ולבילוי,אבל כולנו אוהבי זוחלים.

אני מסכים

אמנם אני רק בן-13 אבל גם אני מכיר את זה ובקשר לסתיגמה...לדעתי אנשים פשות !צריכים! משהו לפחד ממנו אני אצמי לא מבין את זה כל מי שמסביבי(ולא מכיר נחשים)נגעל ומפחד אני לא מבין למה. נחשים הם חיות מדהימות אבל יכול מעוד להיות שאנשים פשות לא יכולים להבין את זה!!! אבל שווה להמשיך להסביר את זה ולא לותר כי אולי בסוף 1 או 2 או אפילו יותר יבינו ולאט לאט הסתיגמה המגעילה!! הזאת על נחשים תעלם אד אז מה לעשות אנחנו (אני לפחות)ימשיך לאהוב נחשים ואני ימשך לנסות בכל כוחי לשנות את הסתיגמה הזות.

אתה חושב שתצליח? :\

כמה שתנסה להסביר לבן אדם שמפחד מנחשים שזאת חיה...(בעצם מספיק גם להסביר שזאת חיה) הוא לא יקשיב לך! כי לימדו אותו שזאת חיה מגעליה ומסוכנת... ותאמין לי יש הרבה אנשים כאלה....

סתם לידע כללי...נחש בעצמו...

סטיגמה,פשוט,אני עצמי,יכול מאוד להיות,לוותר,עד אז,הזאת...אם אף אחד לא יתקן אותך לא תילמד אז קבל את זה ברוח טובה.

נכון

אבל איזה כייף זה לראות מישהו שמפחד מנחשים פחד מוות פתאום מושיט יד ונוגע בו ומתלהב, אני חולה על הרגעים האלה, נותן לי סיפוק משהו.

למעלה