שמתי יד על 1290 KTM

מנשה ש

New member
פרט והסבר בבקשה

ראיתי את האופנוע שלך בטיפול לאחרונה אצל עופר באחד מביקורי במוסף... בילוי הכרחי לכול בעל אופנוע קטמ

אגב, אם עוד לא הצטרפת, אתה מוזמן להצטרף לKTM ISRAEL בפייסבוק

קבוצה שמיועדת לשיתוף ידע של הקטומים הגדולים,
יש שם הרבה עזרה הדדית ורצון טוב שמפצים על חלק מהמחלות

מנשה ש

New member
אבל אין לי פייסבוק, איסטגרם, ... בקושי אינטרנט

מנשה ש

New member
סיכום חווית משתמש: ק.ט.מ. באופיו אך משודרג

Cons:
- תקלות בלתי-צפויות, שהם חלק מחווית המשתמש באופנועי קטמ
. למשל, אצלי, אחרי 200 קמ, מערכת ה-dummping האלקטרונית הפסיקה לעבוד. התקלה תוקנה רק לאחר ניסיונות מספר לאורך שבועיים, בהם לבסוף הוחלף אחד המתלים והמחשב עצמו.
- חום מנוע. לאחר כחצי שעה של רכיבה, המנוע מפיק חום מוגזם בישבן ובצדדים. כעת, בחורף, זה דוקא נחמד, אבל אני מצפה שלא יהיה כך בקיץ. אומרים שהתקנת כנפונים, שמשתלבים בשלדה פותרת חלק מן הבעיה. היייתי מצפה מאופנוע מושקע שכזה, שירד משולחן המהנדסים עם פתרון מובנה-מראש של הבעיה.
- מעל 140 ז"ב, מגן הרוח לא מונע מערבולות אויר ורעש בשני המצבים שלו. ושוב, משהו שלא צריך לקרות באופנוע כל כך מושקע. אומרים שהחלפת המגן רוח באחד ממוצרי צד ג' פותר את הבעיה.
- המפלט התקני מפיק רעש מסורס, המתאים לעולם הפליטיקלי קורקט של הנקבות באירופה וצפון אמריקה. הוא גם נראה כמו ארגז. ושוב, ניתן להחליף אותו באחד המפלטים של יצרן צד ג' כול שהוא.
- נוחות רכיבה. במונחי קטמ, מדובר באופנוע נוח במיוחד לרכיבות ארוכות. הכול נמצא במקום המדויק שלו, תושבות רגלים, כידון, מיכל הדלק והמושב. וגם ניתן להתאים כל אחד מרכיבים אלה למספר מצבים משתנים. אך במונחי ב.מ.וו GS או הונדה קורס-משהו, חרא של נוחות. רכבתי עליהם באירופה, ואם נוחות חשובה כל כך, הקטמ לא בשבילך. אתה לא שוכח לרגע שאתה רוכב על קטמ אמיתי וזה לא לבעלי ישבן וגב תחתון מפונקים. מצד שני, התמכרתי לתחושת הרכיבה שקטמ מפיקה.

Pros:
אוההה, אופנוע מדהים. פעם ראשונה מזה שנים רבות שאני מרגיש שהאופנוע הזה ילווה אותי שנים רבות.
- מנוע, מנוע... ומנוע. מעל 3000 סלד, מנוע מדהים, חלק וחזק. כאשר חוצים את ה-7000, רעש המנוע מתחלף לבס עמוק ואתה מקבל את כול הסוסים בפרצוף. אם לא תחזיק חזק, תעוף. עד 7000 אתה מקבל אופנוע דו-שימושי הגון ומהוגן. כוח רציף ונשלט. מעל 7000 תקבל אופנוע ספורט. מדהים, שעד היום חוויתי אותו רק באופנועי R1 למיניהם.
- תצרוכת דלק משופרת לעילא במונחי קטמ. אם תרכב במהירות חוקית, תשיג תצרוכת דלק של 18 קמ לליטר ולעיתים אף יותר. בדקתי את זה תוך כדי התמוטטות עצבים ורטיטות בלתי נשלטות בכף יד ימין. אם תרכב על נקודת ה-G של המנוע, תקבל 13 ואף פחות...
- מתלים, מתלים... מתלים. קטמ יודעת לשלב מתלים עם מנוע ועם שלדה בצורה מדהימה. המתלים מדביקים את האופנוע לקרקע בכול מצב ובכול סוג של קרקע. עם המתלים שעל האופנוע הזה, אפשר להבין את אלה שאומרים שמתלים יחד עם השלדה חשובים לפעמים יותר מהמנוע.
- מצמד חלק וקל, שליטה של אצבע אחת וגם בלי אצבעות בכלל. לפעמים קשה למצוא את מהלך הסרק, אבל למדתי שצריך להיות כמעט נייחים עם סלד נמוך בכדי להכניס להילוך סרק בצורה קלה. יכול להיות שזה מכוון. הבלמים מדהימים ויחד עם ה-ABS המיוחד של Busch, נותנים בלימות מדהימות. המוח הזקן שלי היה צריך להתנער כדי להבין שניתן עכשיו לבלום במצבים שפעם הוגדרו כסכנת חיים.
- אלקטרוניקה, במילה אחת, מדהימה . לא יותר מדי כמו במולטיסטרדה, לא מפונפנת כמו ב-במוו, אלא בדיוק מה שצריך. למעשה, הייתי צריך להכניס את הסעיף הזה ל-Cons, כי המערכות האלקטרוניות כל כך מדויקות וחסרות כול נוכחות ברכיבה עצמה, עד שאתה מוצא את עצמך מנסה לשחק עם גבולות היכולת שלך. מנסה הטיות על קרקע בעלת אחיזה חלקית, לבלום חזק בהטיה ועוד ועוד. האלקטרוניקה כול כך משובחת על הקטמ הזה, שהיא עלולה לפגוע בך בחזרה בהורדת תחושת הסכנה.

לסיכום: אופנוע וורסטילי בצורות שלא חשבתי שאפשריות. הוא באמת עושה הכול, החל מאופנוע שטח מגושם וכלה באופנוע ספורט ממוקד מטרה. השילוב של מנוע, מתלים, שלדה וצמיגים פותח אין ספור צורות רכיבה, שרק יכולת הרוכב מגבילה אותם.

נראה לי שאני הולך לבלות איתו שנים רבות. תמונות? הבחורה מדוגרי מסרבת להצטלם עם האופנוע שלי, אז אין תמונות.

תהנה תהנה תהנה, אופנוע מדהים, מבין בדיוק מה אתה מדבר על

דחיקת גבולות,
להבדיל, גם בSMT האופנוע מאפשר לך עם הרבה פחות אלקטרוניקה לבלום ברמות שאופנועים אחרים מתרסקים,
זה בדיוק מה שקרה לי בטיול ליוון כשעברתי לטראנסאלפ, תזכור את זה טוב טוב כשאתה משכיר אופנוע אחר

מיצו

New member
מה זה "הרבה פחות אלקטרוניקה"?

איזה אלקטרוניקה בכלל יש לו? חוץ מ- ABS?

מנשה ש

New member
בעולם האלקטרוניקה של היום, ה-SMT הוא dead end

אין ספק שה-SMT הוא אופנוע מופלא. אם הייתי בעל תקציב מוגבל היום, הייתי ללא ספק קונה אותו משומש לפני כול שאר הדגמים המקבילים לו. הוא עושה הכול וטוב. אבל הוא התגלה כדגמי כביש אחרים של ק.ט.מ. כמבוי סתום. המהפכה של ק.ט.מ. בשנים האחרונות היא שהם התחילו משולחן שרטוט נקי ויצאו עם מכונות שבנויות על חשיבה מחדש.

את האלקטרוניקה האופנוענית של היום צריך לחלק לשני חלקים: (1) ABS עם בקרת אחיזה (בהטיה, על הראש וכו'). חלק זה הוא עניין של בטיחות והתשואה שלו ברורה ולחלוטין לא מיותרת. (2) מפות מנוע (ספורט, טורינג וכו') ושליטה על המתלים הם כבר עניין של מותרות, ובפירוש ניתן לוותר עליהם. מיפוי המוח וכיול יד ימין בא במקום מפות מנוע, ומפתח מתאים בא במקום שליטה אלקטרונית על המתלים.

אגב, ה-SMT ישודרג בהתאם למפלצת של 1290 סמק:
http://www.asphaltandrubber.com/bikes/ktm-1290-smt-supermoto-t-spy-photos/
http://www.revzilla.com/common-tread/ktm-1290-smt
ק.ט.מ-כביש ממשיכה היום למעשה שלושה דגמים בסיסיים של אופנוענות: הדיוק כסטריט פייטר, ה-SMT כהיפר-היפר-סופרמוטו, והדו-שימושיות של האדוונצ'ר. אלא שהיא תכננה אותם מחדש מן היסוד.

ady270

New member
מברוק

מרתק לקרוא.
תודה על התבנות.
&nbsp
לתשומת הקורא עופר: תובנות קשור לבינה

מנשה ש

New member
ועוד מחשבה

במשך כמעט כשנה בחנתי אופנועים שונים שיבואו במקום הישן. רכבתי כמעט על כול האופנועים בקטגוריות של Z1000SX, הונדה קרוס ואחרים, אפילו דוקאטי. השיקולים שלי היו: וורסטליות ולא ממוקדות, עלויות תחזוקה (כן, ק.ט.מ. ירדה אל העם ועם האדוונצר חתכה עלויות והעמידה את עצמה ממש באמצע מבחינת עלויות ביחס לאופנועים דומים), והדבר האחרון הוא מה שאני קורא "רוח האופנוע": התגלמות המאפיינים של חווית הרכיבה בדגם האופנוע הספציפי. מאפיינים אלה אינם נתונים טכניים, אלא תחושה כוללת, הנוצרת מן האינטראקציה עם האופנוע הספציפי. אין ספק שקידום מכירות, יצירת תדמית ועוד חולרות של עולם הפרסום והצרכנות עובד כאן עלינו, הקונים. אבל לצידם יש גם מאפיינים ממשיים של הפיסיקה של האופנוע הספציפי.
לכן, מצאתי את עצמי חוזר מושפל לסוכנות ק.ט.מ. לקחת את האדוונצ'ר לאחר שנשבעתי שמהיום אני קונה רק יפני.

לגמרי מבין אותך, אנחנו כמו נרקומנים שחוזרים לדילר

למרות שהוא תקע אותנו בלי וזלין בפעם האחרונה

למעלה