שמש לבדו

שעון

New member
שמש לבדו

מה המשמעות של שמש ללא הבטים במפת לידה? אם ונוס נמצאת כ-10 מעלות מהשמש, האם ניתן להחשיב זאת כצמידות? מה בדבר טווח של הבטים אחרים לשמש? ומהם ההבדלים בניתוח מפה שכזאת (השמש לבדו) באם מדובר בגבר או באישה?

שעון

New member
קראתי ש..

בספרים בדרך כלל מדברים על 8 מעלות להבטים ה"גדולים", ביניהם צמידות. אם אני זוכרת נכון, אז צמידות בטווח של 5 מעלות היא חזקה במיוחד וקרויה combust. באחד מהספרים צויין שהבטים למאורות יכולים להשפיע עד טווח של 10 מעלות. רציתי לדעת מה קורה כאשר השמש במרחק כזה מונוס, האם הוא עדיין נחשב "ללא הבטים כלל", והאם אפשר ליישם הבטים של 10 מעלות מאחד המאורות (השמש במקרה זה) להבטים אחרים (זאת אומרת, אם הבט הצמידות תקף) ולאלו.

epitaph

New member
ולפי מה שאני קראתי...

הצמידות זה עד חמש מעלות...זה מהספר של "קורס אסטרולוגיה", באיזה ספר ראית שכתוב עד 8 מעלות?

שעון

New member
אז ככה

epitaph, טווח של 8 מעלות מצויין בספריהם של ויויאן רובסון, של טלילה סטן ושל מרגרט הון. יכול להיות שגם באחרים אך לא זכור לי. עם זאת, יש ברשותי גם ספרים שכותביהם "מחמירים" יותר, כמו הגישה שאתה מביא.

היבטים

אכן להיבטים ה"גדולים" (צמידות, ריבוע, משולש ומולות) נותנים טווח סטייה של 8 מעלות.. אבל זו רק תיאוריה אחת. למעשה אני לא מומחה בנושא, אבל מעט מאוד המחקרים שנעשו על ההיבטים, וקשה לקבוע מתי הם תקפים, לכן ישנם אסטרולוגים "שמבטחים" את עצמם בכך שהם לא עוברים את ה- 5 מעלות. לגבי המאורות - אני לא שמעתי שאפשר לתת סטייה של 10 מעלות.. אבל בכל מקרה, גם אם הצמידות תבוא לידי ביטוי, וגם זה סיכוי קלוש בגלל הסטייה, היא לא תהיה מודגשת, אם בכלל. חשוב לזכור שהיבט מתחזק ככל שהוא מדוייק יותר - וכמובן שככל שהוא פחות מדוייק, כך הוא נחלש! כך שסטייה של 5 מעלות היא בהחלט סבירה (לאו דווקא חזקה במיוחד..!), ומעבר לזה היא כבר פחות ופחות משפיעה, למרות שעד 8 מעלות זה בהחלט סביר. בואי נגיד ששמש מרוחקת 10 מעלות מוונוס לא היה נחשב אצלי לצמידות... הסיכוי שצמידות זו תבוא לידי ביטוי (ואני לא אומר שלא!!) קלוש ביותר... סביר להניח שיש מפות בהם הנוסחא הזו תעבוד, ובאחרות לא! לגבי שמש מבודדת.. ובכן, אי אפשר לפרש סתם שמש מבודדת - חשוב לראות מה הבית והמזל בוא היא נמצאת! אצל מרילין מונרו, למשל, השמש גם מבודדת (למרות שיש צמידות בינה לבין מרקורי... אפשר להגיד ששניהם מבודדים יחד, כי שני כוכבים בקשר של צמידות - אחד הם, בעקיפין כמובן). אצלה השמש ממוקמת בבית 10, מה שבהחלט מראה על "ניתוק" מוחלט של חייה הציבוריים (שמש) מהתקשורת (מרקורי). בתהילתה העולם לא ידע מיהי באמת מרילין מונרו - עד מותה הטרגי מהתאבדות. אופייני לכוכב מבודד להתנתק משאר המפה. מחקרים שנעשו בנושא (אוסטרליה) מגלים שכוכב מבודד מתבטא בצורה קיצונית בלי איזון וקשר הגיוני.. רימונה כהן נותנת דוגמא לשבתאי מבודד. לדבריה מקרה כזה יצביע על משמעת עצמית חזקה מאוד, או לחילופין - חוסר משמעת עצמית טוטאלי! סביר להניח ששני הביטויים יופיעו אצל האדם - רק בזמנים שונים, בד"כ דווקא בזמנים "הלא מתאימים". שלך, שבי :cool:

שעון

New member
לשבי

מעניין.. ידעת שאסטרולוגית אחת, שאתה מכיר, כתבה שמרילין מונרו אינה בת מזל תאומים אלא טליה?

אסטרולוגית שאני מכיר?... מזל טלה?

מיהי אותה אסטרולוגית? מרילין מונרו נולדה כשהשמש הייתה ב- 10 מעלות תאומים... הדבר היחיד שאצלה בטלה היא נוגה. אותה אסטרולוגית טוענת, אם כך, שיש סטייה רצינית בתאריך הלידה שלה (לפחות ממהה שידוע לי ..), האומנם?.

שעון

New member
היי שבי

ראיתי את ההודעה רק עכשיו, לא יודעת אם תקבל אותה. בכל מקרה, מדובר באותה אסטרולוגית שציטטת פעם מספרה, זו שעוסקת גם בנומרולוגיה ועניינים מטאפיסיים נוספים.. קראתי זאת בספר אחר שלה, והיא לא הביאה פרטים לבד מהמידע הזה.

שעון

New member
אמרה ש

היא כתבה שיש טעות רווחת בתאריך הלידה הידוע של מרילין מונרו. אינני יכולה למצוא כרגע את הציטוט, אך אם אני זוכרת נכון, היא כתבה שלמרילין מונרו יש אופק בתאומים, ולא רק אופק.

אהה, אז למה לא אמרת קודם? ../images/Emo8.gif בכל אופן זה משנה את כל התמונה והניתוח של טלילהלה הלך פיפן

שמש ללא היבטים

מצב של שמש ללא היבטים מראה על חוסר דיאלוג ישיר בין ה´אני´ אותו מייצגת השמש, לבין חלקים אחרים באישיות. זה לא אומר שהאישיות איננה פעילה, לעיתים נראה ש´האני´ פשוט לא משתתף בפעילות אלא רק משקיף מהצד, ואולי באמת מרגיש קצת לבד.. מצד שני, צמידות עם ונוס ב 10 מעלות עדיין תופסת. במרחק של הזויות עם השמש והירח אפשר לקחת גם מרחק של 10 מעלות וזה עדיין תופס, גך שאת לא לגמרי לבד שם.. בכל מקרה, זה לעיתים קשה יותר לגבר, שצריך לפעול מהמקום הגברי שהשמש מייצגת ביחד עם מרס. לאשה זה יכול להיחוות דרך קשרים עם גברים בודדים או מנותקים מהעולם, או בתחושת בדידות לא קלה. מצד שני, אם תיצור קשר עם גבר בודד, איכשהו תחווה את זה דרכו, והיא עצמה תרגיש פחות לבד. בכל מקרה, זה יכול להראות על קשר לא קל או זורם עם דמות האב, שבפעמים שבהם היו זקוקים לו - לא היה שם, או היה בצורה שכלתנית אך לא רגשית, מבעיקר מכיון שהשמש מייצגת את דמות האב במפת הלידה, וממנו גם את ה´אני´ המדובר.

תוספת מעניינת...

לא פעם הזכרתי את טליה טל על שהעשירה אותי בידיעותיה... והפעם אני אזכיר אותה בגלל משהו אחר - תפישתה. היא רואה את מפת הלידה "כמחזה" חייו של האדם. כמובן שהמזלות הם התפאורה בהם משחקים הכוכבים (כן, הם השחקנים... החל מהשמש האגואיסטי והרברבן, וכלה בפלוטו הפסיכולוג המטהר). כמובן שכל קשר של היבט הוא קשר של אינטראקציה בין הכוכבים (השחקנים) שחבויים באדם. אדם למשל שיש לו היבט של 90 מעלות בין שבתאי לנפטון ירגיש תמיד שכל החומות והמסגרות שהוא בונה לו - מתמוססות לו. למה זה? כי נפטון מתעקש להזיק (90 מעלות) לשחקן שלנו, שבתאי, שכל עבודתו היא להתבסס... ומה ה"נשק" הכי טוב של נפטון? יפה! הפיכת הדברים "לנוזליים". מבינה איך הכל הוא בעצם כמו משחק או הצגה בין הכוכבים? כך שכוכב שאיננו יוצר היבטים, הוא ללא כל יחסי גומלין לשאר הכוכבים. נראה ששום דבר לא עוזר לו להתבטא, ושום דבר לא מכשיל אותו.. כי אין היבטים לא הרמוניים, ולא דיסהרמוניים... ואז אנו מגיעים לתוצאות המחקר האוסטרלי - אם ככה מה יעשה אותו שחקן? או שישב בצד וישתוק... ותכונותיו לא יבואו כלל לידי ביטוי... או שהוא לא יוותר ויבטא את "כל כולו" בצורה הכי קיצונית שהוא יכול - יא נאס, שוף אונה!... כמובן שכוכב ללא כל היבטים מרגיש בודד, כמו שציין יאיר... כי מי רוצה להיות מבודד ללא כל קשר בחברה (אם ארנו שהכוכבים הם אנשים, אבות טיפוס באופיינו)?

למעלה