שמשון - יש כח ל-XML ?!

דלילה

New member
שמשון - יש כח ל-XML ?!

אני צריכה לבצע data binding לתגית לפי מאפיין שלו אז אני לא יכולה לכתוב: <table datasrc=#xx datafld=fld[@property=´2´]> הוא לא מוצא - למרות שיש לו

קיפוש

New member
אין לי תשובה ..

אבל אני מחפש מקום שיוכל להסביר לי מה עושים עם XML

stac

New member
הסטנדרט החדש של מיקרוסופט

להעברת נתונים בריבע האינטרנט שעליו מבוססת הטכנלוגיית .NET

max2

New member
בישביל להוציא XML

כפלט אתה צריך להשתמש בטכנולוגיות נוספות כגון XSL, אפשר להתחכם ןלגשת אליו דרך ASP ן JS (כמו בפורמים, למורות שנדמה לי שהם על בסיס נתונים ולא XML), לך לאתר של סיגל. XML הוא בעצם בסיס נתונים טקסטואלי ויש לו יתרונות וחסרונות. ביתרונות אפשר למנות דברים כמו: CROSS PLATFORM- נגיש מכל שפה מכל מקום, קאשינג, הוא מאפשר היררכיה בתוכו (מומלץ אם אתה בונה פורום, STAC יביא לך את הקישור אם תרצה). אבל מצד שני יש לו הרבה חסרונות, בינהם המקום שהוא לוקח ודברים נוספים. לפי דעתי אם אין לך רבח משמעותי בשימוש בו, אין צורך להשתמש בו, זה לא שווה את זה

max2

New member
ובקשר ל .NET

אל תתיחס לזה (הכונה לקיפוש), זה בילבול מוח, אבל אם אתה רוצה לדעת יותר תחפש מידע על SOAP, ואל תלך למיקרוסופט. וSTAC, תשכך מרוב ההרצאה, זה שטויות שאנחנו לא אמורים לדעת (זה הכל מאחורי הקלעים), הוא פשוט ניסה להסביר איך זה פועל וזה לא קשור לתיכנות עצמו. עוד מישהוא מפו היה במפגש מפתחים צעירים?

קיפוש

New member
את זה אני יודע..

ואני גם יודע איך לכתוב, ושכל מה שפותחים צריך להסגר.. אבל איך כל זה יוצא כפלט על המסך?

stac

New member
i wil try to explain

סביבת ה .NET מעבירה נתוים בצורת TEXT/XML אם אתה כותב פונקציה של משוואה ריבועית שפותרת את המשוואה על ידי שלושת הפרמטרים
public recive(public int a, public int b, public int c) { public double root1 = -b+(b*b-4bcba)/(2*4); public double root2 = -b-(b*b-4bcba)/(2*4); }​
אתה צריך לכתוב תוכנה שתלח את הנתוים בצורה הבאה
<recieve> <a>2</a> <b>0</b> <c>-4</c> </recieve>​
אבל אתה לא תצתרך לכתוב את זה כי כל זה מתבצע הפרוטוקול HTTP ה.NET מאפשר לך לכתוב צד לקוח ששולח לשרת למתודה recive את הנתונים
public sender() { recive(2,0,-4); console.write(root1 + root2); }​
ומקבל את הנתונים בצורה הבאה
<sender> <root1>anwser</root1> <root2>anwser/root2> </sender>​
ואחרי שאתה מקבל את הערכים במשתנה אפשר לפלוט אותם בכל דרך שתרצה לסיום מה שכתבתי לא מדיוק לחלוטין כי הכל עובד דרך SOAP ועוד כמה דברים לפני השליחה כמובן יש שימושים אחרים לXML מלבד ב.NET

rmarko

New member
מה? פונקציה ריבועית? אה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

טל י

New member
קצת חיזוק לStac

XML היא חלק מהטכנולוגיה החדשה של מיקרוסופט Dot Net היום אתרי אינטרנט לא מתקשרים ביניהם, מכיוון שהוא מוצג לפנינו בדפי HTML הקריאים לעין אדם בלבד, זאת אומרת אתרים אחרים לא "מבינים" HTML פיתוח הדור הבא של אתרי האינטרנט יהיה למעשה פיתוח שרותי אינטרנט ולא אתרי אינטרנט, לדוגמא חברה מפתחת שרות אינטרנט שיאפשר לאתרים ולתוכנות לקבל מידע כלשהו כלומר אתרי אינטרנט יוכלו לתקשר אחד עם השני בדרך תכנותית וכיוון שהם לא מבינים HTML פותחה הXML שתעביר את תבנית המידע.

קיפוש

New member
מעט יותר ברור...

ונגיד שגם אני רוצה להצטרף למהפכת המידע... איך אני ממיר את ה XML למסך ?

max2

New member
ואפשר להסתדר גם בלי VS.NET

אני מכיר מישהוא שאין לו, והוא כותב .NET

דלילה

New member
אני עדין לא יודעת לעבוד עם .NET

אבל XML משמש כשיטה להעברת נתונים, כאשר אתה יכול להציג אותם כל פעם בפורמט אחר. ישנם 2 שיטות להצגת נתונים: XSL - שזה כמו CSS רק ל-XML ו-databinding - שאז אתה קושר טבלה לתגית XML והטבלה משתכפלת לפי המופעים של התגית.... לא מצאתי אתרים שווים ללימוד XML (ומה שמצאתי איבדתי כשפירמטתי את המחשב) אבל מתחילים תמיד עם האתר של סיגל, לא?!

בהחלט לא...

מבקשים יפה... "אלירן, Oh mighty, אתה יכול להשאיל לי בבקשה את הספר הנפלא Beginning XML, המבריק והאדום שלך, בבקשה בבקשה בבקשה?" ואז אני חושב על זה קצת... משחק אותה מתלבט, כדי לעורר קצת מתח... ונותן. זה לא קשה.

למעלה