שמרית הריון ודיאטה

פיקוס123

New member
שמרית הריון ודיאטה

שלום לכם.

אני נמצאת כמה חודשים בבית בשמירת הריון, עד עכשיו בערך הצלחתי לשמור על המשקל.... אבל בחודש האחרון נורא עליתי במשקל ולא שהיתי רזה לפני זה ואני חיבת להוריד כמה שיותר.
אבל מצד אחד אני בשמירת הריון אני לא יכולה לעשות יותר מדי פעילות ספורטיבית ומאמץ מצד שני אני חיבת להוריד במשקל ולהוריד בחצי את כמות האוכל אבל גם ככה אני לא אוכל מי יודע מה. עוף, אורז,תפו"א אני בקושי אוכלת ולחם אני משתדלת כמה שפחות, וכמובן שאני לא אוכלת ג'אנק פוד כי זה לא טוב לאף אחד. ויש גבול לכמה סלט אפשר לאכול ביום. הבעיה שאני שמה טחינה גלמית בסלט וזה משמין...... אני לא מתה על מרקים ואני לא יכין רק בשבילי מרק אפילו אם לחמם יום אחרי......

יש לכם עצות ותבנות בשבילי?? תודה רבה מראש

שמירת הריון ודיאטה

הי
אני מבינה לגמרי את המצוקה, זה באמת קושי גדול כשיש שמירת הריון וצריך להפסיק את הפעילות היומיומית שלא לדבר על הפעילות הספורטיבית..
לרדת במשקל בזמן הריון זה פחות ריאלי, מה שיותר צריך לכוון זה לעליה תקינה במשקל. העליה התקינה היא קילו אחד לחודש בשליש השני של ההריון ו 2 קילו לחודש בשליש השלישי.
הדבר הכי קריטי לשמירה על המשקל הוא תמיד איזון רמת הסוכר בדם- שלא יהיו נפילות סוכר (שאז יש קושי עצום של רעב, עצבנות, ונטיה לשבירות) וכמובן שלא יהיו קפיצות גדולות ברמת הסוכר (שאז כמובן הגוף אוגר שומנים)
וצריך לקחת בחשבון שבזמן הריון יש שינויים הרומונליים שגורמים למשחקים גדולים עוד יותר ברמת הסוכר בדם ולכן האיזון צריך להיות צמוד אף יותר.
ושימי לב, לא מדובר רק למקרים של סוכרת הריונית. כל אישה שרוצה שהעליה במשקל בזמן ההריון תהיה סבירה ולא עודפת צריכה לשמור על כך.
ואיך מאזנים רמת סוכר בדם?
1. קודם כל כן אוכלים פחמימות. לא נמנעים מלחם, אורז וכו. רק הכמות צריכה להיות מדודה ולא גדולה מדי.
2. מצד שני כמובן לא אוכלים יותר מדי בארוחה אחת ולכן זה סופר חשוב לאכול 6 ארוחות- 3 עיקריות ו 3 ביניהן. בעקרון בארוחות העיקריות, שצריכות ליצור את השובע האמיתי צריך יותר פחמימות, ובארוחות הביניים שבעצם מעבירות עוד 2-3 שעות עד לארוחה העיקרית הבאה צריך שיהיה פחות פחמימות
3. לשלב חלבונים וירקות עם הפחמימות בארוחות העיקריות. אלה מאזנים את ספיגת הפחמימות מהמזון לגוף וכך מונעים קפיצה ברמת סוכר בדם
חוץ מזה צמצמי בשומנים- לשומנים יש נטיה גבוהה יותר להיאגר ברקמת השומן ושוב- בהריון, במיוחד בטרימסטר השלישי, התמונה ההורמונלית מעודדות עוד יותר השמנה
אז אכן הרבה טחינה גולמית זה לא רעיון טוב בכלל. מצד שני נוכחות שומנים בארוחה מאזנת בפני עצמה את ספיגת האוכל ולכן לא להימנע לגמרי
אני ממליצה בחום שתפני לדיאטנית שתיצור לך תפריט מאוזן לפי המדדים שלך. אני בטוחה שבקופת החולים ישנה אפשרות וזה ייתן לך את סדרי הגודל הנכונים של הכמויות.
והעיקר שההריון יהיה תקין והעובריתפתח כראוי ושתהיה לידה קלה :)

למעלה