שמרו לי על המנגינה

horamamtera

New member
שמרו לי על המנגינה

אני ישבתי ועברתי על הרבה מדפי הפורום ואיתרתי הרבה פעמים את ההתייחסות לתפקיד המרקיד , האם עליו רק לשעשע אותנו או שמא יותר מזה? ריקודי העם הם חלק מאיתנו כעם הם מסמלים אותנו ואל לנו לזלזל במה שמייצג את הוויתנו. לכן יש לשמר את מסורת ריקודי העם , חידושים אינם מזיקים , אך להם ליוצרים להתפתות לזרמי מוסיקה ארעיים וחולפים. יש עוד המון שירי א"י שטרם יצרו לצליליהם ריקוד. אני מקווה שריקודי העם לא יכחדו ע"י מוסיקת הדאנס והטראנס ושלא יושמעו החידושים הנוראיים הללו לשירים כמו צדיק כתמר או הורה מדורה.

דרבוקה5

New member
הסוד שבריקוד עם מוצלח

אני מאוד מזדהה עם הנאמר כאן , אני חושבת שריקודי העם צריכים כשמם לייצג אותנו כעם , החברה שלנו משתנה מאוד ועוברת תהליך אמריקניזציה מכוער , האם הם באמת מודל לחקוי האם מה שמתאים להם הוא קול גם עבורנו? מדוע אנו צריכים לפנות למוסיקה שאינה ישראלית ולשבצה בריקוד העם ? האם אין לנו מסםיק יצירה מקורית ראויה? אני חושבת שעל המדריכים והיוצרים להתמקד בריקודים פשוטים ויפים , ליצור על מנת שיהיה כיף לרקוד ולא על מנת ליצור מעין תחרות סמויה על הביצועים המרהיבים והאלמנטים המוכנסים חריקודים כיום שמביכים לא מעט אנשים ואחרים נראים מגוחכים כשהם מנסים לבצעם. אם נסקור את הריקודים שאנשים טוענים שכיף לרקוד אותם , הרי שנגלה שסוד הריקודים הללו הוא הפשטות שבהם. הפשטות היא הגאונות שבריקוד עם מוצלח כיפי ומהיר...

למעלה