שמץ אשמה ומטען גדול

עפרה121

New member
שמץ אשמה ומטען גדול

שלום יש אבן על ליבי שמעיקה עליי כבר די הרבה זמן, והיא הגיחה אחרי פגיעה עמוקה שספגתי מאיש מסויים שפגשתי (לא אישית) בפורום כתיבה כלשהו. בימים הראשונים שלי באותו פורום יצא לי להתרשם מאופן כתיבתו ובינתו הניכרת של אותו האיש, וראיתי בהתכתבויות בינינו בפרט מעמד נשגב ומרגש שמאוד התגאיתי בו. כמעט מיד רציתי להכיר את האיש ברמה האישית ויותר מכך - רציתי שהוא ירצה להכיר אותי. דבר אחד היה ברור לי לחלוטין, אז ועכשיו - לאיש יש עקרונות ברזל שלעולם לא יחרוג מהם משום סיבה שהיא, הוא מאוד שנון, מדוייק, חריף וכנה. הוא גם טוען (מתוך ציטוט של הפרופיל שלו) שצניעות זו התכונה הטובה ביותר שלו, ושהוא מאוד גאה בכך. הוא תמיד אומר לאנשים בדיוק, אבל בדיוק את מה שהוא חושב עליהם ועל מעשה ידיהם ויותר מזה - הוא בטוח שמה שהוא חושב עליהם זו האמת העירומה שלהם, ללא כחל וסרק (זה גם מה שהוא אמר לי - בין השאר - במסר פרטי אחרי ש"זכיתי" לקבל ממנו בפרוטרוט תיאור מצמרר, חדיר-עור ומכאיב. ואני עדיין סבורה שהוא צדק בכל.) יום אחד הוא גילה שאני הסתכלתי באיבר המין של איזה בחור (הוא פירסם את תמונתו לציבור הרחב) וכדי להרע לי (או שלא, כבר אינני בטוחה) הוא פירסם את הקישור עם התמונה וציין שאני הסתכלתי ב"דבר הזה". במילים האלה בערך הוא אמר: "לא תאמינו באילו דברים היא מסתכלת... לא עלינו" ובסוף הודעת ההשמצה הפומבית הוא כינה אותי "פיקציה" (שזה אומר שאני בדיה, לא קיימת, לא-כלום). אחרי שקיבלתי ממנו את אותו מסר פרטי חדיר-עור שציינתי מקודם, התקוממתי. כאבתי, זעמתי, השתוללתי, התקוממתי. כתבתי לו חזרה מסר חריף ביותר והוא בתמורה ענה לי שאני גורמת לו עונג עצום, שכן אני מחדדת אצלו את ההכרה לגבי סוגים שונים של אנשים. כנראה שלאיש הזה יש משמעות מיוחדת עבורי, מכיוון שאני חושבת על הדברים שהוא אמר לי כל הזמן. אבל הדברים שלו והזמן הזה - מכאיבים לי מאוד ולא נותנים לי מנוח. הבעיה האמיתית היא שאני חושבת שכל מה שהוא אמר לי - נכון כי האיש מאוד אינטלגנט ונבון וחזק, יש לו אישה מרצה וילדים מוצלחים והרבה חברים שאוהבים, מוקירים ומעריכים אותו, והוא מוכשר גדול שהצליח להתפרסם. אני רואה בו סוג של אליל. איך אני יכולה לשנות את אופן החשיבה שלי? איך אני מפסיקה להתייסר? האם אני צריכה להמשיך להפנים את הדברים שהוא אמר לי?

nutmeg

New member
האליל שלך

הוא איש סדיסטי ומרושע שנהנה להתעלל באנשים. הנה לך תגלית שיכולה לעזור לך לשנות את אופן החשיבה שלך.

גרא.

New member
עופרה121,התגובה של nutmeg מתמצתת בצורה

מקצועית,את אופיו ואישיותו של האדם הזה,עם תמרור אדום של אזהרה,התרחקי ממנו,ההתעללות הרגשית הסדיסטית שלו בך אינה מבטיחה טובות,בעוד הוא לכאורה איש משפחה מסור ונאמן.אלה למעשה האנשים המסוכנים ביותר. אחרי הכל הקשר שנוצר ביניכם,אינו אמיתי,הוא זיוף אחד גדול מצידו,כשאת כנראה נסחפת,ובלא להזהר,נתת משקל ומשמעות יתר לדבריו כלפייך.ההתיחסות שלו כלפייך דומה בכל לאדם שלא הכרת בנסיעה משותפת באוטובוס,ופתח עלייך פה גדול.בסופו של דבר,לאדם הזה,אין ולא תהיה שום משמעות מהותית בחייך מעבר לאפיזודה זמנית חולפת,וכך עלייך להתייחס לכך.שימי את מה שנאמר,וכל מה שמסביב,מאחורייך,והמשיכי הלאה.מהאיש הזה לא ייצא לך מאומה.

עפרה121

New member
תודה לשניכם. משהו נוסף:

הוא אף פעם לא משדר סימני חולשה. קשה לי לחשוב על האיש כסדיסט או פסיכופט. דעתו צלולה, הוא שולט ברגשותיו, הוא מכיר את עצמו ומסוגל למנות את תכונותיו ממש כמו אדם מושלם שנוצר לפי הוראות, הכריזמה שלו כובשת, הוא ממלא את חובותיו לחברה ואינו פורע חוק, האינטלגנציה שלו ברמה גבוהה מאוד, יש לו ידיעות נרחבות, הוא אינו מראה לעולם סימני חרטה (כיאה לאדם ששלם עם דרכו) ובריאותו איתנה (הוא שומר על עצמו, הוא לא מוזנח) וכפי שכתבתי - הוא אוהב פירסום (כל אדם שפוי רוצה לפרסם את עצמו), יש לו מעגל חברים אוהד שנבחר בקפידה, והוא אב משפחה. דבר נוסף ומעניין שקשור לחברים שלו וגם לאתר הזה: אחת החברות הטובות שלו ניהלה בעבר למשך מספר שנים פורום (אותו אחד שאני הייתי חברה בו) פה בתפוז. לא רק שהיא לא נענתה לבקשתי למחוק את הודעות ההשמצה שפירסם נגדי בפורום וגוננה עליו, היא אף מעלה באמוני אחרי שנפתחתי בפניה וסיפרתי לה דברים אישיים ביותר בשיחת טלפון יחידה (שקדמו לה התכתבויות רבות) היא הבטיחה לי סודיות מוחלטת, ואף סיפרה לי שהצליחה לעזור ללא מעט אנשים ("ואני אומרת זאת לא בצנעה"). היא נחשפה במידת האמת הלקויה שלה אחרי התכתובת החריפה שהייתה לי עם אותו האיש (הוא כנראה סיפר לה הכל. אבל אני התגוננתי, לא הייתי מוכנה לקבל דברים מכאיבים כל-כך - גם אם אני חושבת שיש בהם אמת - לכן הגבתי, מכח מנגנון הגנה שיצרתי) היא סיפרה לו את כל הסודות שהבטיחה לשמור - הוא הטיח אותם בפניי כדי להמשיך לפגוע בי ואני כל-כך התביישתי. אבל הייתי צריכה לדעת זאת. ידעתי שהם חברים טובים. הייתי צריכה לחשוש לכך יותר. היא בנוסף כתבה עליי בפורום שאני "מפלצת קטנה שמגיחה במקרה ומעירה משהו" כחלק מתגובה לשיר של הסגנית שלה. כנראה שהאיש הזה ממש מיוחד וחשוב לה, עד כדי כך שהיא מוכנה להתייצב לצידו גם במחיר כל העקרונות שלה. (אישה בת 59, למדה פסיכולוגיה במשך שש שנים, והיא בנוסף עיתונאית ומאפרת תיאטרון) אז מה כל זה אומר עליו?

nutmeg

New member
זה אומר עליו

שהוא פסיכופט עם קווים נרקסיסטיים... נו? וזה עוזר לך במשהו. לא משדר סימני חולשה, מכיר ויודע את חוקי החברה, נטול אמפתיה, לא מראה סימני חרטה ואוהב פרסום... תקראי את ההגדרות לפסיכופתיה. לא אני המצאתי אותם. להיות בקשר עם בנאדם כזה זה כמו להיות בקשר עם סלע שרק עומד שם ונותן לך להתנפץ שוב ושוב. לא אכפת לו שאת מתנפצת לרסיסים, מה שחשוב לו שתחול התנפצות כי זו מוכיחה לו כל פעם כמה הוא סלע נהדר. אם לא היית מתנפצת את, הוא כבר היה מוצא מישהו אחר שיתנפץ. רק כך הוא מרגיש שהוא קיים. ואני לא מבינה מה את רוצה ממנו? נעים לך להתנפץ לחתיכות על סלעים ולהישאר לבד אחר כך לאסוף את עצמך באיזה אופן?

sharpantie

New member
כשראיתי את ההודעה

הראשונה של עופרה רציתי להגיב בערך כמו שכתבה NUTMEG אבל החלטתי להתאפק ולהשאיר את התגובה לאחרים. לעופרה רציתי לומר, שמתי לב שתארים למיניהם עושים עלייך רושם גדול וכריזמה בכלל כובשת אותך. רק שתדעי שתארים למיניהם ואינטליגנציה גבוהה, לא אומרים שום דבר על אישיותו של האדם. כריזמה כובשת יכולה לשמש אנשים מניפולטיביים לצרכים שליליים שונים. זה בערך מה שנראה לי שהאיש הזה עושה לך. מוטב שתתרחקי ממנו ומכל קשר איתו. הוא רק יזיק לך ויגרום לך להרגיש יותר ויותר רע עם עצמך. יתכן ואת מסונוורת מחוכמתו הרבה והאינטליגנציה הגבוהה ומהביטחון שהוא מקרין ולא רואה את הדברים כך אבל כדאי שתתפכחי.

גדול ../images/Emo6.gif

"שצניעות זו התכונה הטובה ביותר שלו, ושהוא מאוד גאה בכך". המשפט הזה קרע אותי מצחוק. (וזה עוד לפני שהזכרת את הרדיפה שלו לפרסום.. אכן בחור צנוע..)

עפרה121

New member
לפעמים אני מצטערת שאין לי את הכישרון האדיר

לפגוע באנשים. אולי אז מנגנון ההגנה שלי היה הרבה יותר חזק ומפותח.

למעלה