שמפניה

Mr MAG

New member
שמפניה

מתפלא איך עדיין אין פה כזה שרשור, או שאולי יש ולא שמתי לב ? הנה בא וקרוב נובי-גוד (לאלו שאינם יודעים רוסית, new year).. ובנובי גוד , קצת לפני הוודקה שתשמח את לבבנו, לרבים ישנו המנהג לשתות איזה כוס שפניה טובה, עם הפקק הקופץ לו מן הבקבוק בחצות (ושובר איזה מנורה בדרך). אז חבר'ה, על אילו שמפניות הייתם ממליצים כדי לפתוח ערב נפלא זה של חגיגות ? הייתי שמח לראות פה המלצות גם לדברים יכותיים ויוקרתיים וגם לדברים שלדלי התקציב (כמוני וכמו חבריי).. אז יאללה, המלצות !

MidNight Flame

New member
המממ...

לדלי תקציב כמונו יש "שמפניה" רוסית הלא היא יין נתזים חצי מתוק, מאוד נחמדה וקל מאוד למצוא.

MidNight Flame

New member
זה בקבוק ירוק שעולה...

כ25 שקלים, יש רק סוג אחד כזה שכתוב על התווית שלו "יין נתזים חצי מתוק".

Mr MAG

New member
לאדע

מהרוסים הזולים האלה ראיתי כל מיני... נבחר משהו, מקסימום אפשר לשאול את אבא מה הוא קונה ולבקש אחת גם בשביל החברים...

lior135

New member
שמפנייה זה לא דבר זול...

קשה לי להאמין שאפשר למצוא בקבוק שמפנייה אמיתית בפחות מ- 300 שקל... אבל לדלי תקציב, יש יין נתזים. יש לייקבי רמת הגולן שני יינות כאלה, שמיוצרים בדיוק לפי התהליך שבו מייוצרת שמפנייה אמיתית, רק שזה מיוצר בארץ ולכך לא ניתן לקרוא לה שמפנייה. יש את "ירדן ברוט" ו"ירדן בלאנק דה בלאנק". שניההם עולים בסביבות ה- 80-90 שקל. הצעה שלי: להתרחק מה"שמפנייה" ב- 25 שקל, זה סתם ליקר מסריח שהוסיפו לו גזים כמו שמוסיפים לקולה... אני אישית לא הייתי מתקרב לזה...

lior135

New member
סליחה.. התבלבלתי.. יין מבעבע כמובן.

לא נתזים כמו שכתבתי שם...

beatman

Member
אז הבקבוקים הזולים הם מוגזים ?

יין שמיוצר בתהליך שמפניה חייב להיות יקר ??

MidNight Flame

New member
שמפניה שנושאת את השם...

"שמפניה" חייבת להיות גם מיוצרת במחוז שמפיין שבצרפת. יש "מוגזים" / "מבעבעים" לא רעים בכלל במחירים סבירים.

beatman

Member
כשאני אומר שמפניה אני מתכוון

ליין שמיוצר לפי המתכון של שמפניה. אז רציתי לשאול איזה מהיינות הם שמפניה ואיזה סתם ליקרים מוגזים ?? למשל הבקבוק הרוסי הירוק הזה זאת שמפניה ?

Chewbacca

New member
קצת סדר בבלאגן...

כל יין עם co2, ולא משנה איך הוא הגיע לשם נקרא יין נתזים. בחלוקה גסה יש שתי דרכים לעשות יין נתזים, הראשונה (והזולה בהרבה) בעצם מוקרת לכל מי שעשה אי פעם סודה וזה פשוט להוסיף co2 לנוזל. כשעושים את זה ליין זה נקרא יין מוגז. בלשון המעטה לא מדובר על יין איכותי, בד"כ הוא גם מתוק או מומתק ונועד לנגוע במכנה המשותף הנמוך ביותר. הדרך השניה, והיקרה בהרבה היא להשתמש בתהליך שנקרא Method Champagne. בואו נחזור לרגע לתהליך התסיסה הטבעי של הענבים. התהליך אומר - שמרים + סוכר = אלכוהול + co2, ביינות לא מבעבעים, הco2 משתחרר ממיכלי התסיסה ונשאר יין רגיל. בתהליך הMethod Champagne מבצעים את תהליך התסיסה בתוך הבקבוק וכך הבועות הם חלק אינטגרלי מהטעם של היין. הבעיה היא כמובן להוציא את השמרים מהבקבוק מלי לאבד את הגזים ויש כמה דרכים לעשות את זה, למשל הפיכה של הבקבוק בתהליך מאוד איטי שמשאיר את השמרים בצוואר הבקבוק, הקפאה של צוואר הבקבוק והוצאה של השמרים, ואז אטימה מחדש... על יינות שמיוצרים בתהליך ה(חופת או יותר) מסורתי יהיה מצויין בבירור שהם נעשו בשיטה זו. והמחיר שלהם יהיה יותר גבוה בד"כ. כדי שיין יקרא שמפנייה, הוא חייב להגיע ממחוז שמפיין בצרפת ולעמוד בכל התנאים שמעמיד הגוף המפקח המקומי. ויש שתי סיבות עיקריות למה מחיר של שמפנייה יהיה גבוה בהרבה ממחיר של יין מבעבע אחר, הראשונה היא ביקוש, השמפניות נהנות כבר שנים מביקוש שגבוה בהרבה מהתוצרת, עד כדי כך שהפיקוח המקומי הרחיב בשנים האחרונות את כמות הכרמים באיזור. השניה תופסת לגבי מדינת ישראל, משום מה גורמי המכס בארץ לא מתייחסים לשמפנייה כאל יין רגיל אלא כמוצר יוקרה ולכן ממסים את השמפנייה האמיתית הרבה יותר מכל יין רגיל. בארץ ניתן להשיג היום מבחר לא רע של יינות מבעבעים טובים ממקומות אחרים בעולם, הברוט והבלנק דה בלנק של ירדן הם מצויינים, codorniu הספרדית מייצרת Cava, היין המבעבע הספרדי והוא מאוד טעים, ויש גם גירסאות איטלקיות ואוסטרליות. אם רוצים שמפנייה, מומלץ לחכות לדיוטי פרי שם המחירים נמוכים בהרבה. והתשובה לגבי הבקבוק הרוסי, הוא לא שמפנייה כי הוא רוסי, אם הוא מבעבע או מוגז צריך להיות רשום על גבי הבקבוק.

beatman

Member
אני קורא גם ליינות מבעבעים שמפניה

כי זה אותו דבר,רק ארץ יצור שונה וזה די דבילי לדעתי החוק הזה שרק מחבל שמפיין יקראו ליין שמפניה. כמו שלבירה לא קוראים רק לבירה המיוצרת במצרים ולוודקה לא קוראים רק לוודקה מרוסיה. עכשיו, pol remi זה יין טוב ??

MidNight Flame

New member
לא טיפשי בכלל!

ע"מ שכהיל המופק מאגבה יקרא טקילה הוא חייב להכיל לפחות 51% אגבה כחולה ולהיות מיוצר באחד מ5 חבלי ארץ מוגדרים בחוק של מקסיקו, אז גם זה טיפשי?

Chewbacca

New member
ואפשר להגיד אותו דבר

גם על פרמז'ן, פרושוטו, רוקפור, חומץ בלסמי, פורט, וזיתי קלאמטה. בסופו של דבר, ציון שם האיזור על מוצר מסוים מעיד על יותר מהאיזור אלא בד"כ על איכות מסוימת. לא כל חומץ ממודנה יכול להיקרא בלסמי, ולא כל יין מחוזק מפורטוגל יכול להיקרא פורט הם צריכים לעמוד בסטנדרטים גבוהים יותר שלאו דווקא מקפידים עליהם במקומות אחרים.

beatman

Member
שמפניה מחבל שמפיין ויין מבעבע

מישראל הם אותו דבר,אולי יש הבדל באיכות הענבים אבל המשקה הוא אותו משקה לכן אני קורא לזה שמפנייה

amircn1

New member
זה ממש ל-א אותו הדבר...

ואולי כדי שתקרא קצת את הכתבה המצורפת בדיוק כאן

beatman

Member
קראתי והסקתי: זה די כן

ההבדל הוא מקור ואיכות הענבים. שיטת היצור דומה ופשוט אני מעדיף לכנות כל יין מבעבע(לא מוגז) בשם שמפניה,לצערי הצרפתים החליטו שלא אבל אני לא שם על החוק שלהם.

היי,צוא'!

אני טעמתי את ה"גרסאות האיטלקיות ואוסטרליות" בדרך היין ואהבתי את לינדמנ'ס הרבה יותר מטומאסי.איך היה בטעימת רופינו?איזה שמפניה אתה קנית?

Chewbacca

New member
היי ויקטוריה

את יכולה לראות רשמים של מטעימות שונות בעמוד הזה (לקח לי המון זמן לכתוב אותם). לסילבסטר אני הבאתי מהדיוטי פרי בהונג קונג Veuve Cliquet Brut N.V

למעלה