שמע ישראל

ערב רב

New member
ומה רע בתחזית הזאת?

האם אתה מפחד ממדינה דו-לאומית, ואם כן, באלו אמצעים אתה מציע למנוע את היווצרותה?

מדינה דו לאומית היא פחות רצוייה

אני מעדיף מדינה יהודית עם מיעוט ערבי הנהנה משוויון זכויות. לשם כך יש להתכנס לתוך מדינת ישראל. התרחבות לשטחי הגדה המערבית תגרום להפיכת המדינה לדו-לאומית ולאבדן הצביון הנוכחי.

ערב רב

New member
ומעבר למחיית הישובים היהודים באיו"ש

באלו אמצעים אתה מוכן לעשות שימוש על מנת להבטיח שהמיעוט הערבי במדינת ישראל לא יעלה על 30%, או אז היא תוגדר דו-לאומית?

אין פתרון חוץ מהתכנסות לישראל

רק חזרה לגבולות מדינת ישראל (עם תיקונים קלים), תוך ויתור על מזרח ירושלים, תשמור על מדינה בעלת צביון יהודי. אין פתרון ריאלי אחר !!

ערב רב

New member
והאם אתה מעריך שהפתרון הזה

ימנע את גידולם הטבעי של ערבי ישראל לכדי 30% מהאוכלוסייה?

Ragamala

New member
לא רלוונטי!!

א. ריבוי טבעי משתנה לאורך ההיסטוריה בעיקר בגלל מצב כלכלי דמוגרפי משתנה. כלומר, יותר השכלה, יותר איכות חיים, פחות ילדים. ב. מדינת ישראל יכולה לשמור על אופיה היהודי ע"י חוקה. הבעיה היא שהמדינה אינה מוכנה להתעקש על חוקה אזרחית כשמנגד עומדים הדתיים שדורשים שהחוקה תהיה ההלכה. אני מניח שהמדינה מפחדת מעימות זה בגלל מה שקורה באיזרונו עם עימותים נגד קיצוניים. ג. מה רע ב30%? אני יודע מה רע! שאתה רואה אותם כמו שהם היום - פגועים, דחויים חברתית, פריפריה קיצונית. אבל מה אם נצליח לגרום להם להרגיש בבית? להיות חלק? להתמרכז? אז 30% זה לא רק לא נורא, זה אפילו יכול להיות יופי של דבר!!

masorti

New member
חחח... ../images/Emo6.gif

"מדינת ישראל יכולה לשמור על אופיה היהודי ע"י חוקה" אתה מתכוון כמו שהחוקה הלבנונית משנת 1943 שמרה על מעמד הנוצרים המרונים בלבנון עד היום? דרך אגב, מיעוט לאומי של 30% הוא בעיה חמורה בכל מקום ובטח בסיטואציה שלנו. בוא ונניח שהמיעוט הזה יהיה אולטרה-נחמד ויפעל רק בדרכי שלום. ברור לך שבאופן אוטומטי הוא יתמוך בשמאל היהודי, והמשמעות היא שכדי שיהיה אפשר להחליף את השלטון בארץ מידי פעם (מה שבריא בכל דמוקרטיה) יהיה צורך שלפחות 72% מהיהודים יצביעו לימין. לכל צורך מעשי, המשמעות היא שלטון ללא מצרים של השמאל המוחזק בגרונו ע"י "הקול הערבי" - וזאת עד עולם. לחילופין, יהיה צורך בממשלת אחדות של היהודים לעולם ועד כדי לא להיות תלויים ב- 100% בדרישות של הערבים. שתי האפשרויות הן אחלה מתכון לדמוקרטיה בריאה ומתפקדת.

30 אחוז הם בטח לא רוב

ויותר מכך הם גם לא הבעיה, הבעיה האמיתית היא הסיטואציה שנוצרה בה אותם 30 אחוז לא חיים בשוויון לעומת יתר יושבי המדינה וכמו שכבר אמרו כאן- החוסר שוויון הזה לא יפתור את התרבותו המואצת של המיעוט שמקופח אלא רק גורם לכך. ומאין הסקת שאין ערבים המצביעים למפלגות ציוניות או ימניות? אתה באמת חושב שה-10 חכ"ים הערביים שיושבים בכנסת מייצגים את בחירתם של כלל הערבים בישראל?

ערב רב

New member
אבל מה רע במדינה דו-לאומית?

הדיון התחיל כשאשר יגורתי הודיע שע"מ למנוע הפיכת ישראל למדינה דו-לאומית יש "להתכנס לקו הירוק" (כלומר, למחות מעל פני האדמה מאות ערים, קיבוצים ויישובים ביהודה ושומרון ולגרש את רבע מיליון תושביהם אל מעבר לגבול הבינ"ל). בתגובה, אמרתי 2 דברים:
מה כל כך רע במדינה דו-לאומית (מדינה מוגדרת ככזו ברגע שיש בה 2 קבוצות העולות על 30% מהאוכלוסייה כ"א)?
האם ה-"התכנסות" הזו אכן תמנע את הפיכת ישראל למדינה דו-לאומית ב-20 בשהים הקרובות?

נדמה לי שהגבתי למסורתי

וממתי נשלפה ההגדרה של מדינה דו-לאומית ברף של 30 אחוז? אולי יש משהו שפספסתי, תוכל להביא לי את המקור בבקשה?

ערב רב

New member
העובדה שאתה אולי אדם לא צעיר

אינה אומרת שאסור לפורום הזה להתייחס לטווח הזמן של 20 השנים הקרובות, בו האוכלוסייה הערבית בישראל צפויה להכפיל את עצמה ולהגיע לשיעור של 30% מהאוכלוסייה. אני מאוד מקווה ששנינו לא נמות עד אז.

nikkey

New member
יפפפפה ישראלי. אתה

בעצם מחזק ומצדיק את החשש מהבעיה הדמוגרפית, ואפילו נתת הסבר משכנע. כככככככל הכבבבבבבוד לישראלי האמיתי.אין עליו.

5EDEN50

New member
יש המייחלים ישראל ללא ערבים ויש

המאחלים ישראל ללא יהודים, תתעוררו מהחלומות!!! יש כאו שני עמים והציונים שחזו ויבשו ביצות ויהודים מכל העדות וערבים שבנו את הארץ וזאת המציאות ואנחנו יכולים לחיות יחד בכייף ומי שלא טוב לו עם זה שיחשוב על משהו יותר טוב בשבילו.

nikkey

New member
לא בהכרח יוחאי.

היו תקופות בתולדות העם היהודי,שהם חיו בשכנות טובה עם עמים נוספים. והיו תקופות שהשכנות הזו הביאה לחורבן. השאלה עד כמה כל אחד מאיתנו רוצה לתרום לביסוסה היציב והחיובי של שכנות זו? אם נשכח את העבר (זה אפשרי?) ונבנה הווה ועתיד טובים יותר,אז יש מצב לדו-קיום שיויוני.

5EDEN50

New member
יוכי2 ,מה הם הציפיות שלך ?

כלומר איך היית רוצה שיהיו כאן היחסים בין יהודים ולבין הערבים?

yochay 2

New member
אממ שמע.

היחסים בינינו לערבים ברור שאני מעדיף שנחייה בשלום פה אבל לא בדיו קיום.. אני עדיין רוצה ברוב יהודי עדיין רוצה שהסמלים והחוקים במינת ישראל יהיו יהודים ודמוקרטים אבל גם רוצה שלום אבל המחיר של שלום לא משתלם שלום זה לוותר על ישראל למען הלפשטינאים. והערבים לא הכי רוצים לחיות איתנו פה.. הם יותר רוצים להעיף אותנו בחזרה אולי תתעוררו תבינו שאנחנו נמצאים פה במיעוט במזרח התיכון ואם לא נעשה משו ונשמור על המדינה היהודית היחידה בעולםםם אנחנו עוד ניעלם מפה.

yochay 2

New member
כדי לפתוח לכם את הראש

ולהבים שדו קיום יביא למיעוט יהודי ולהעילמותו של העם היהודי מארץ ישראל אבל זה לא כלכך אכפת לכם.אין עם מי לדבר מקווההה שזה לא יהיה בחיים

5EDEN50

New member
ולמה תביא מלחמה לדעתך?

האפשרות לחיות בדו קיום או במלחמה .יש לך קסם שיגרום לעתיד ללא שפיכת דמים ? הן יש לנו גם אחריות לעתיד ילדינו.

למעלה