שמעתם?

עגנון

New member
ואם תחזור על זה עוד 3 פעמים זה יהיה

יותר נכון!

"הילדים שלנו חכמים שזה מפחיד"

את זה אפשר לראות אפילו במבחנים בינלאומיים.. כלומר, כמה שזה מפחיד, לא כמה שהם חכמים.

love davka

New member
ישראלי

אני לא גאה בהיותי ישראלי,אני מקבל את זה כעובדה, כשם שנולדתי זכר מבלי להיות מעורב בהחלטה על כך.

../images/Emo45.gif וגם זה מותר בהחלט

אבל, אהבת דווקא, תוכל להסביר לנו, במטותא ממך, למה? לא לשם הויכוח או ההוכחה, רק לשם ההבנה. אגב, מקור המטותא - ארמית? אפשר מראי מקום או הסבר? תודה!

hillelg

New member
ארמית.

במקומות רבים בתלמוד הבבלי. דוגמה אקראית (בעצם לא אקראית, פשוט הראשונה): אמר להו רבא לרבנן: במטותא מינייכו, ביומי ניסן וביומי תשרי לא תתחזו קמאי, כי היכי דלא תטרדו במזונייכו כולא שתא. [=אמר להם רבא לחכמים: בבקשה מכם, ביומי ניסן וביומי תשרי (ימי העבודה החקלאית האינטנסיבית) לא תֵיראו לפני, על מנת שלא תיטרדו במזונותיכם כל השנה.] תלמוד בבלי, ברכות לה, ב.

love davka

New member
אני גאה

בדברים שאני עושה או יוצר, קשה להתגאות במצב שאחרים יצרו (במקרה זה הורי מולידי). אגב, תן לי סיבה א ח ת לגאווה ישראלית.

אטיוד5

Active member
הגזמה פראית

נכון, לא היה לי מגע עם 300000. היה לי מגע עם בודדים. בבית עוזרת רומניה, עוזר רומני, הולנדיות שסעדו את אימי ז"ל. בפרדס פלשתינאים מהשטחים, תאילנדים וסינים. אף אחד מכל אלה לא זכה ליחס מחפיר. אף אחד מאלה לא גורש. מאף אחד לא לקחתי את הדרכון שלו. חלקם באו באישור, חלקם ללא אישור. שים לב - שלש מאות אלף. שלש מאות אלף. שלש מאות אלף. מי זאת היתה ששאלה אותי מניין לי המספרים האלה? אז הנה, בבקשה, לא הגזמתי. לא נראית לך בעיה, השלש מאות אלף האלו? מעט מאוד יכולה המדינה לעשות נגד כוחות השוק. ועיקר העיקרים במצב שכזה - לאכוף את החוק. למשל, בעיניין החרמת הדרכון - זה חוקי? ולמה הם באים אם כ"כ רע כאן? הם לא באים על סמך הבטחות בלבד, אלא בשיטת מפה לאוזן.

hillelg

New member
ג'קי לוי

מוציא דברים מהקשרם, ומפרש אותם ברוח המדרש המודרני (ע"ע מכסי), ואחר כך עוד נוזף באנשים שלא עושים כמוהו. ואין לי כוח להסביר למה.

shellyland

New member
../images/Emo32.gif טל, יצאה איזו חוברת

בצבע שחור ואדום או שחור וכתוב שעוסקת בסחר בנשים בישראל 2003. היא יצאה ע"י אשה לאשה ועוד שני ארגונים אחרים (אולי גם קו לעובד היו חלק מזה). את יודעת על מה אני מדברת? יש לך אולי אפשרות להשיג לי עותק? קראתי, הזדעזעתי ואני נורא רוצה שישאר אצלי לדראון עולם.

פעם אחת ולתמיד

טל, אני שותף לדעתך (כפי שכבר ציינתי מספר פעמים) שמצב העסקת העובדים הזרים בישראל הוא בעייתי ולא מוסרי ודורש תיקון. אני רק מוסיף ומציין שאין בכך הצדקה להכפשת עצמנו במידה גורפת. אני מזכיר שיש בנו גם דברים חיוביים לצד השליליים, ושגם את השליליים אני שופט ביחס למצב בשאר העולם ולא ביחס לאידיאלים שיש לי. בואי ניפגש באמצע הדרך: את תסכימי אתי שיש גם דברים טובים בישראל, ואני מבטיח להימנע מאמירות אופטימיות נוספות, הולך?

למעלה